Ниш: Полицајац кријумчарио људе

М. РИСТОВИЋ

07. 05. 2013. у 20:56

Ниш: Полицајац кријумчарио људе
Први откази у Полицијској управи у Нишу због несавесног рада, Александар Ђорђевић „развозио“ Сомалијце. Без посла и начелник Полицијске станице у Ражњу Миодраг Тодоровић

НАЧЕЛНИК Полицијске станице у Ражњу Миодраг Тодоровић (45) и полицајац прве класе ПС Алексинац Александар Ђорђевић (39), добили су отказе због несавесног рада! Нови начелник нишке полиције Срђан Грекуловић и на овај начин је почео да заводи ред у Полицијској управи, а на списку за губљење посла налазе се још неки чувари реда.

Како сазнајемо у нишкој Полицијској управи, полицајац Александар Ђорђевић је остао без посла због сумње да је извршио кривична дела неовлашћени прелазак државне границе и кријумчарење људи.

- Ђорђевић је априла 2011. године из Македоније у Србију превезао четири илегална имигранта, држављана Сомалије - наводи у образложењу одлуке дисциплинске комисије. - Када га је зауставила патрола, показао им је службену значку, али су му колеге одузеле возило и службени пиштољ, а против њега је поднета кривична пријава.

Основно јавно тужилаштво у Нишу подигло је, пре него ће остати без посла, оптужни предлог против Миодрага Тодоровића (45), начелника Полицијске станице у Ражњу, због злоупотребе службеног положаја, док се његов пријатељ Д. М. (35) терети да га је подстрекавао на ово кривично дело.

Тодоровић је осумњичен да је децембра прошле године од Војкана Милановића из Ћуприје одузео джип „мицубиши пајеро“. То је, како се сумња, урадио на наговор Д. М. који је пре тога джип продао Милановићу за 6.000 евра, али му је нови власник остао дужан извесну суму новца.

Тодоровић се терети да се најпре депешом обратио начелнику Полицијске станице Ћуприја и затражио да му помогне да пронађе джип, због наводног расветљавања кривичних дела фалсификовања документације приликом регистрације возила.

Полицајци из Ћуприје су лоцирали и одузели возило од Милановића и, на захтев Тодоровића, довезли га до Полицијске станице у Ражњу, где га је начелник полиције преузео. Међутим, потом је возило предао пријатељу М. Т., а одузети джип није евидентирао у полицијској документацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Branko

07.05.2013. 22:15

Krenite od "kapitalaca" u Nišu. Ražanj i Aleksinac su sitna, bela riba.

Zoran1

08.05.2013. 06:50

Dobice neku kao fol kaznicu umesto punooooooooo godina strogog zatvora u kojem se radi makar 12 sati dnevno.

građanin

08.05.2013. 07:13

април 2011.???? Па шта се чекало пуне две године???

Pirocanac

08.05.2013. 07:29

Kakav haos u Pirotru:nvo IPA,makedonac sa suprugom,djetic.....reketi,progoni uz lazne izvestaje i namestaljke.Sve se zna,narod vidi i ceka konacno da neko reaguje.