Драгин уредбом омогућио пљачку

Загорка УСКОКОВИЋ

24. 11. 2012. у 09:17

Због злоупотребе службеног положаја и давања и примања мита, као и низа неправилности у вези са прометом регресираног минералног ђубрива ухапшено деветоро, двоје у бекству

ОПЕРАТИВЦИ Радне групе Управе криминалистичке полиције МУП Србије, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су у суботу бившег министра пољопривреде Сашу Драгина, Звонимира Никезића, власника "Цес Мекона" и још седам одговорних из "Азотаре", Пољопривредног комбината Београд (ПКБ) и "Инвеја" (у власништву Предрага Ранковића Пецонија).

Реч је о наставку акције на расветљавању злоупотреба у поступку 24 спорне приватизације - саопштио је МУП Србије.

Полиција је, по налогу Тужилаштва, одредила полицијско задржавање од 48 сати бившем председнику Управног одбора "Азотаре" Радославу Вујачићу (сада заменику директора "Србијагаса"), бившем заменику директора "Азотаре" Михајлу Грујићу, бившем директору ПКБ Милану Вељовићу, бившем директору пољопривредног добра "Алекса Шантић" код Сомбора Арсенију Катанићу, бившем директору крушевачког Института за крмно биље Драгију Лазаревићу, бившој директорки фирме "Инвеј" Верици Спасић и власнику предузећа "Терабо" Бориславу Стојковићу. Иста мера одређена је Драгину и Никезићу.

Они су осумњичени за кривична дела злоупотребе службеног положаја и давање и примање мита. Сумња се да су учинили низ неправилности у вези са прометом регресираног (повлашћена цена) минералног ђубрива, у току 2009. и 2010. године. Реч је о 70.000 тона ове робе.

ПОТЕРА ЗА БЕГУНЦИМА ХАПШЕНЈЕ су у суботу избегли Емина Чобански, директорка фирме "Сунце", која је такође у власништву "Инвеја" Предрага Ранковића Пецонија. За њу се сумња да је током ноћи преко граничног прелаза Рибарци, преко Македоније, отишла у Бугарску. Трага се и за Лјубомиром Куљићем, власником "Млиностепа". Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић саопштио је да се за две особе, које се сумњиче за учешће у кривичном делу још трага.

Ђубриво је, по уредбама Владе Србије, било намењено пољопривредним задругама и газдинствима и предузећима која се баве пољопривредном производњом, а у којима држава има свој капитал. Ипак, ова роба намењена пољопривредницима завршавала је у Пецонијевим и другим фирмама, које су га потом тим истим људима продавали много скупље.

- Ухапшени су осумњичени да су то ђубриво продавали лицима која за то нису имала право, односно да су омогућила да четири приватна привредна друштва добију вештачко ђубриво по повлашћеним ценама - објашњава извор "Новости".

- Зарада по килограму је ишла од пет динара па навише.

Према речима Миљка Радисављевића, тужиоца за организовани криминал, четири фирме, које нису имале право на ђубриво по повлашћеној цени, стекле су корист и оштетиле буджет Србије за више од 470 милиона динара, односно око пет милиона евра.

Како незванично сазнају "Новости", Саша Драгин је осумњичен да је прилагођавао уредбе и давао налоге који су омогућили појединим предузећима да узимају ђубриво по повлашћеним ценама директно од "Азотаре", као произвођача. Они су га потом препродавали по тржишној цени.

Сумња се, међутим, да је целу ову шему са препродајом регресираног ђубрива осмислио Никезић, којег је "Азотара" ангажовала као консултанта и за то му је платила шест милиона динара.

Драгин је, како се сумња, као министар пољопривреде, давао налоге ПКБ и другим државним фирмама које су имале право на регресирано ђувриво, да га купују од "Азотаре", а потом уступе Пецонијевом "Инвеју". ПКБ је, рецимо, имао право на хиљаду тона, али је, супротно прописима, узео 26.000 тона и све то уступио Ранковићевом и другим предузећима која на то нису имала право.

БЕЗ КОМЕНТАРА У ВЛАДИ Војводине у суботу нико није желео да коментарише привођење Драгина. Високи функционер ДС, и потпредседник Владе Војводине, Драгослав Петровић, потврдио је "Новостима" да је Драгин до лета био саветник председника покрајинске владе, Бојана Пајтића, а да му је затим функција престала. - У реорганизацији и смањењу броја запослених овог лета, изгубила се потреба за местом саветника, на ком је Драгин био - каже Петровић. - Пошто нема функцију у влади, а такође ни у странци, не бих да коментаришем ова дешавања.

- Пецони је, потом, то исто ђубриво, које је узео испод тржишне цене, продавао пољопривредницима скупље - каже извор "Новости" близак истрази.

- На тој разлици је и зарадио. Тако да то јефтиније ђубриво они којима је било намењено, пољопривредници, нису ни видели.

Драгин се сумњичи и да је прекорачио и злоупотребио службени положај тако што је 2009. наредио директорима ПКБ и предузећа "Алекса Шантић" да купе 30.000 тона регресираног ђубрива од "Азотаре" у Панчеву.

ПКБ и "Алекса Шантић" само су фиктивно купили ђубриво, а прави купци биле су фирме које на то нису имале право - "Сунце", у власништву Предрага Ранковића Пецонија и већи број купаца предузећа "Алекса Шантић".

Према Уредби из 2009, ђубриво по нижој цени могле су да купе само земљорадничке задруге и пољопривредна газдинства. Измена којом је предвиђено да повластице могу да имају и привредна друштва регистрована за пољопривредну производњу, ступила је на снагу тек 5. новембра 2009. године, док је "Азотара" са ПКБ и "Алексом Шантићем" четири месеца раније завршила фиктивну купопродају 30.000 тона ђубрива, иако по Уредби нису имали право на то.

Тако је "Азотара" продала 22.621 тону ђубрива по повлашћеној, нижој цени од 10.000 динара по тони. Фирме код којих је завршило регресирано ђубриво прибавиле су корист већу од 226 милиона динара, а "Азотара" је неосновано наплатила регрес у истом износу, за испоручену робу.

Како би све то прикрио, сумња се, тадашњи министар Драгин предложио је Влади да измени и допуни Уредбу како би се као купци регресираног ђубрива могла јавити и привредна добра, што је био случај са ПКБ и "Алексом Шантићем".

Никезић, директор "Цес Мекона", је у то време био овлашћени консултант предузећа "Азотара" у реструктурирању. Никезић је уговором о пословно-техничкој сарадњи са "Азотаром" био у обавези да пружи консултанстске услуге приликом продаје регресираног ђубрива.

Он је, међутим, како се сумња, учествовао у проналажењу фиктивних купаца и предузећа која нису имала право на повластице за куповину ђубрива.

Хапшење осумњичених обављено је у суботу ујутро у синхронизованој акцији оперативаца Радне групе УКП на територији Београда, Новог Сада, Сомбора и Крушевца. После привођења одмах су спроведени у просторије Тужилаштва за организовани криминал, у Устаничкој улици у Београду. Саслушавају их мешовите полицијско-тужилачке екипе. У недељу ће судија за претходни поступак Специјалног суда за организовани криминал одлучивати о предлогу Тужилаштва да ли ће им бити одређен притвор до 30 дана.

САСЛУШАНЈЕ СЕ НАСТАВЛЈА У НЕДЕЛЈУ УЈУТРО

У Тужилаштву за организовани криминал у суботу увече око 22 часа прекинуто је саслушање осумњичених за малверзације са регресираним ђубривом, на челу са бившим министром пољопривреде Сашом Драгином и биће настављено у недељу у 10 сати, речено је Тањугу у Тужилаштву.


КОМШИЈЕ: НИЈЕ БИЛО НИКАКВЕ БУКЕ

КОМШИЈЕ Саше Драгина, у његовом стану, у Дунавској улици у Новом Саду, кажу да су тек на телевизији чули да је Драгин приведен. Стан у коме живи Драгин налази се у строгом центру Новог Сада, у згради саграђеној пре Другог светског рата.

- Мали Саша је пристојан и фин комшија - прича Д. С., такође комшија, пензионер.

- И док је био министар није се "погосподио". Увек се јављао на степеништу и био спреман да помогне. Стан је, колико ја знам, наследио од деде. Баш ме изненадило кад сам чуо да је приведен, пошто од јутрос, а рано се будим, није било никакве буке.

Одмах до Драгинове заграде, смештено је Новосадско удружење спортских риболоваца, са мањим бифеом. Ни у њему, иако кажу да су отворени од 5.30, нису приметили ништа необично.

- Виђали смо редовно Драгина - кажу риболовци. - Комшија као и сви други. Често је, лети, долазио мотором. Ако су га и привели са ове адресе, сигурни смо да нису дошли службеним, полицијским аутомобилом, и уз велику гужву.

*****
ТУЖИЛАШТВО ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ ВОДИ ДАЛЈУ ИСТРАГУ О МУЋКАМА У "АЗОТАРИ"


ТУЖИЛАШТВО за организовани криминал и Радна група Управе криминалистичке полиције МУП настављају да истражују све криминалне радње у панчевачкој "Азотари". Наредних дана очекују се привођења у наставку акције "Жито" у којој се појављују готово исти осумњичени као и у "Ђубриву".

Како сазнајемо, реч је о сумњама да је у 2010. години по основу уговора о позајмљивању жита "Азотара" оштећена за више до 18 милиона евра, колико су зарадиле фирме "Инвеј" Предрага Ранковића Пецонија и "Ју поинт" Зорана Дракулића.

У извештају са којим располаже Тужилаштво за организовани криминал наводи се да је 17. марта 2010. године "Азотара" потписала уговор о робном зајму са "Викторијом логист" (чланица "Викторија групе"). Жито је позајмљено по цени од 12 динара по килограму, без ПДВ, а узето је укупно 75.000 тона ове житарице.

Оно што је посебно интересантно, што се наводи и у папирима са којима располаже Тужилаштво, на берзи у Новом Саду, у том тренутку, цена жита по килограму је 11,66 динара са ПДВ, односно 10,80 динара без пореза.

Двадесет дана касније, 6. априла исте године, "Азотара" продаје позајмљено жито "Ју поинту" по нижој цени (три и нешто динара) од оне по којој га је позајмила од "Викторије". Реч је о 8,66 динара по килограму.

После тога цена жита је нагло скочила. Када је "Азотара" требало, по уговору о зајму, да "Викторији" врати у септембру прву траншу житарица, цена по килограму је била 18 динара. Од 13. до 17. децембра када је истицао уговор са "Викторијом" килограм жита је коштао 27,54 динара, готово двоструко више.

У овом случају "Србијагас" се појавио као јемац робног зајма, који је узела "Азотара". Дате су 10 бланко менице и банкарска гаранција од 900 милиона динара, које је требало да покрију "Азотарину" позајмицу.

У другом случају, када је реч о житу, "Азотара" је претрпела нове губитке. Са Дирекцијом за робне резерве склапа 24. фебруара 2010. године уговор о зајму 50.000 тона пшенице, по цени од 12,15 динара по килограму, без ПДВ. И овде се "Србијагас" појављује као гарант да ће "Азотара" до одређеног рока да врати пшеницу. Дате су 12 бланко менице и банкарска гаранција.

Као и у првом случају, 20 дана касније 16. марта 2010. године "Азотара" продаје жито "Инвеју" Предрага Ранковића Пецонија, али по нижој цени, односно по 11 динара за килограм. И у овој трансакцији "Азотара" је претрпела велике губитке.

*****
КАКО ЈЕ НАПРЕДОВАО САША ДРАГИН


САША Драгин, који је рођен 1972. године у Сомбору, пре уласка у политику радио је на Пољопривредном факултету у Новом Саду као асистент на предмету Физиологија домаћих животиња. У политици се за њега "чуло" када је, 2004. године дошао на место заменика покрајинског секретара за пољопривреду. На тој позицији се задржао до маја 2007. године, када је постао министар заштите животне средине у Влади Републике Србије. У реконструкцији владе, у јулу 2008. године, постао је министар пољопривреде, и на тој дужности је остао до марта 2011. године, када га је "заменио" Душан Петровић. Тада се вратио у покрајинске органе, и постао је саветник Бојана Пајтића, председника Владе Војводине. На тој функцији био је до пре неколико месеци.

Интересантно је да се на тракторима, који су учествовали на протесту, односно блокадама саобраћајница које су пољопривредници широм Војводине организовали после његовог одласка са места министра пољопривреде, поводом смањења површина земљишта које ће се субвенционисати на само 30 хектара по газдинству, могла видети и парола "Драгине, врати се!"

Пољопривредници ће га, иначе, памтити и као министра који је предлагао да Србија извози морску рибу, али и по томе да је, у време његовог мандата неколико месеци владала несташица млека. Такође, био је један од министара који је "прозивао" монополисте у пољопривреди.

Каријеру, паралелно са политичком, градио је и на спортском плану. Био је, наиме, пионирски, јуниорски и сениорски првак СФРЈ у скијању на води.
(Н. С.)

*****
ВУЈАЧИЋ ПИЈАН ГАЗИО
РАДОСАВУ Вујачићу, бившем председнику УО "Азотаре", рођеном 1952. године, ово није први преступ. Овај дипломирани правник, који је у то време био заменик генералног директора "Србијагаса", наиме, у саобраћајној несрећи, 22. августа 2010. године, у Подунавској улици у Новом Саду, возећи "ауди А4", са 1,9 промила алкохола у крви, ударио је бицикл који је возио петнаестогодишњи Милан Лутовац. Дечак је у тој несрећи погинуо.

Суђење Вујачићу карактерисала су бројна одлагања рочишта, прво због његове неспособности да прати суђење, из здравствених разлога, а затим, и због промене адвоката који су га бранили.

Вујачић је, иначе, средином новембра 2008. године постављен на место заменика генералног директора ЈП "Србијагас". Пре тога, 18 година, радио је у Извршном већу Војводине. Са места секретара Извршног већа, прешао је на место помоћника генералног директора републичке Пореске управе, односно директора Регионалног центра за Војводину. После тога, основао је приватну агенцију за консалтинг, а затим је био ангажован у "Србијагасу", и у Управном одбору "Азотаре".

****
КУЛЈИЋ УСПЕО ДА ПОБЕГНЕ
ЈЕДАН од осумњичених у случају са малверзацијама око минералног ђубрива је и Лјубомир Куљић, рођен 1954. године, и један од утемељивача новосадске компаније "Млиностеп" ДОО, у ком је био и већински власник. Фирма је основана 1988. године, и бави се продајом брашна и житарица, а пре свега извозом ових производа, и регистрована је у елитном делу Новог Сада, у Улици Васе Стајића.

Као главне делатности "Млиностепа", иначе, наводе се сушење житарица, производња и промет на велико и мало млинских производа, промет на велико пољопривредних производа, промет семенске робе, вештачког ђубрива и хемијских средстава на велико и мало, као и продаја нафте и нафтних деривата на велико и мало. Такође, као своје производе, фирма нуди сточно брашно, пшенично брашно тип 500, и пшенично брашно тип 400.

Куљић је био и члан Асоцијације примарних пољопривредних проивођача "Војоводина аграр" из Новог Бечеја, а за 130 милиона динара, на аукцији, у Новом Саду, купио "Житопрераду" из Новог Бечеја.
(Н. С.)


ТРАГОВИ "ЦЕС МЕКОНА"
ЗВОНИМИР Никезић, власник консултантске куће "Цес Мекон", јавности је постао познат током афере Агробанка. Он је, наиме, у име државе, седео у Управном одбору ове банке којој је потом Народна банка Србије одузела дозволу за рад и увела принудну управу због губитка од 300 милиона евра.

Никезићев "Цес Мекон", у протеклих десет година, био је приватизациони саветник приликом бројних продаја предузећа у Србији. Ова фирма радила је на приватизацији "Фрикома", "Млекаре Шабац", "Београд филма", "Ветеринарског завода Земун"... На неправилности код неких од ових приватизација указивао је и Савет за борбу против корупције.

Поготову приватизације "Ветеринарског завода Земун": Да ли је "Цес Мекон" добио заступништво на основу расписаног тендера, с обзиром на могућност сукоба интереса, будући да постоји веза између директора Агенције за приватизацију, Мирка Цветковића, као бившег извршног директора и партнера у "Цес Мекон", и власника предузећа "Цес Мекон" Звонимира Никезића, чији је син Душан Никезић, заменик директора Агенције за приватизацију - гласило је питање Агенција .

*****

СТЕФАНОВИЋ: ДС ПОДРЖАВА ИСТРАГУ СВИХ НЕЗАКОНИТИХ РАДНЈИДемократска странка увек је подржавала истрагу свих незаконитих радњи и да државни органи раде свој посао, изјавио је у суботу посланик те странке Борислав Стефановић поводом привођења некадашњег министра пољопривреде Саше Драгина. Стефановић је рекао да би ДС волела да власт докаже своју непристрасност у том послу.

ЛАЗАРЕВИЋ УВЕК ПРЕДМЕТ ИСТРАГА
ДРАГИ Лазаревић (50), који се нашао међу приведенима због сумње да је злоупотребио службени положај у вези са продајом регресираног минералног ђубрива, и раније се, као директор Института за крмно биље у Крушевцу доводио у везу са злоупотребом службеног положаја, прошле године био је предмет истраге надлежних.

Против Лазаревића, крушевачка полиција поднела је кривичну пријаву због основане сумње да је као директор крушевачког Института за крмно биље злоупотребио службени положај и оштетио фирму за више од седам милиона динара. Наиме, МУП је средином марта прошле године саопштио да постоји сумња да је Драги Лазаревић као директор Института током 2010. године искористио свој службени положај и закључио уговоре о продаји робе по нижим ценама од важећих. Уговоре је, како је тада наведено, потписао са предузећима из Чачка, Смедерева и Бачке Тополе, чиме је "оштетио Институт за 7.356.000 динара", саопштила је тада полиција.

Лазаревић, рођен у Кривој Реци код Бруса, радио је у Институту за крмно биље од 1987. године. Магистрирао је на Пољопривредном факултету у Земуну 1992. године, а докторирао на истом факултету три године касније. Истраживао је производњу и искоришћавање сточне хране са ораница и травњака.

На званичној интернет-презентацији "Алти - семе" , предузећа из Крушевца означен је као директор. Ово предузеће је, наводи се даље "привредно - друштво основано у јануару 2012. године", а основна делатност му је производња и дистрибуција семена крмног биља, као и дистрибуција целокупног репроматеријала у пољопривреди.
(С. Б.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (147)

Jelena

24.11.2012. 10:02

Neprijatno buđenje bivšeg ministra poljoprivrede. Krece se, krece...! Promene koje je obecao Aleksandar Vucic i njegov resor borbe protiv korupcije ima smisla, svakim danom neko bude hapsen u Sbiji... Dobro je. Pravda je spora, ali dostizna.

britka

24.11.2012. 10:10

Ovo je samo jos jedna u nizu afera koja je drzavni budzet ostetila za 4,5 miliona. A zamislite koliko su Srbiju ostetile ostale afere. I kad sve te pare stavite na gomilu i saberete, shvatite ustvari kakva smo drzava mogli da budemo da nije bilo jednog Dragina, Dulica, Nikezica, Kase...

buna

24.11.2012. 10:13

Seljaci se bune kako ih država pljačka,pa ne pljačka vas država selj-aci nego ministri,oni koji bi trebalo da vam pomažu i da vas štite od nelojalne konkurencije iz inostranstva.Hapsiti i osuditi ove...

Gaj Marije

24.11.2012. 10:15

A pored ovog naslova procitam da Srbija daje dva miliona evra dnevno da bi otplatila kamate, ukupnog spoljnog duga. I onda dodju strucnjaci iz redova demokrata da pricaju o patriotizmu I njihovim naporima koje su ulozili da izvuku zemlju iz krize!!! A svako od njih suvlasnik je neke kompanije, sve bivsi ministri I postenjacine. A dugove drzave placamo mi, dok oni upiru prstom u sadasnju vlast tvrdeci da je sve politicki revansizam. Sramota!

moralo je...

24.11.2012. 10:15

Moralo je konačno doći do obračuna sa kriminalom,jer se i iz ovog primera vidi,da je se bio duboko ukorenio u sam vrh državnih instit-ucija.

dobrica

24.11.2012. 10:16

Sigurno je iz ovoga da je država konačno krenula u obračun sa visok-im kriminalom koji ju je praktično pojeo.Seljaku će sigurno je sada doći bolji dani.

Mačak

24.11.2012. 10:18

Čiji su ovo kadrovi? Jesu li to kadrovi najpoštenije stranke na tlu Srbije? Ovo je je strašno. Da li DS ima više hrabrosti da izađe pred građane Srbije? Da li će ostale stranke na vlasti ili u opoziciji ovo iskoristiti da u spostvenim redovima rasčiste sa ljudima (a njihovim članovima) ovakvog morala, ili će im ovo poslužiti kao primer kako se dobro može živeti na grbači građana osiromašene Srbije?

bata Rus

24.11.2012. 10:19

I kako sada da bilo koji gradjanin ima poverenja u drzavu I u sistem, kad se svake nedelje obelodanjuje po jedna afera , a u svakoj glavni akteri oni koji su nekada vodili drzavu?!

ana

24.11.2012. 10:37

Svaka čast Vučiću u borbi protiv kriminala i korupcije.Pokazao je da obećenja nisu same prazne priče.Svi zaslužni za sadašnje stanje države biće kažnjeni.Samo polako sve ide svojim tokom!

Dudule

24.11.2012. 10:43

samo se neki likovi privode ... privode, al šta će na kraju biti, to je poznato: pojeo vuk magarca

STAKA

24.11.2012. 10:43

Svi koji su oštetili državu moraju da odgovaraju, kako najavi Vučić klupko je tek počelo da se odmotava.

Zuzulen

24.11.2012. 10:50

Evo zašto imamo problem da verujemo ljudima koji upravljaju državom. Ovaj Dragin je bio ministar u dva mandata, ako se ne varam. Nije iznenađujuće, samo je poražavajuće to koliko su nas takvi unazadili i finansijski i moralno oštetili.

dana

24.11.2012. 10:52

izgleda mi da je Vučić na najboljem putu da se izbori sa kriminalom i korupcijom.Ako nastavi sa hapšenjima mislim da će stranka dostići veliko poverenje naroda a mi građani se možemo nadati boljim danima!

pop

26.11.2012. 22:07

@dana - Jeste ali gradjani moraju veliku podrsku da mu daju ako to bude potebno jer kriminalci ce pokusati na svaki nacin da se izvuku i nastave se kradjama i korupcijom

ANNA

24.11.2012. 10:53

Kad bi nam vratili ono sto su pokrali ne bi bilo krize, ali konacno je doslo vreme za naplatu! Cenim trud Aleksandra Vucica na suzbijanju kriminala, samo je proces veoma spor ali nadam se pravedan!

SEKA

24.11.2012. 11:11

Borba protiv korupcije i kriminala je prioritet u Srbiji na putu u EU, ako želimo napred onda moramo da očistimo zemlju od tog zla i nije nas briga ko je taj koga treba hapsiti ako je deo takvog kriminala, na tome treba raditi i podržavam novu vlast što je krenula hrabro , posebno gospodin Vučić .Samo tako nastavite.

britka

24.11.2012. 11:21

Ovo je samo jos jedna u nizu afera koja je drzavni budzet ostetila za 4,5 miliona. A zamislite koliko su Srbiju ostetile ostale afere. I kad sve te pare stavite na gomilu i saberete, shvatite ustvari kakva smo drzava mogli da budemo da nije bilo jednog Dragina, Dulica, Nikezica, Kase...

Miroslav Boskovic

24.11.2012. 11:41

@britka - Nezaboravite da je Sasa Dragin bio jedini ministar poljoprivrede koji je dao subvencije malim poljoprivrednim gazdinstvima,pa su ga upravo zbog toga njegovi (citaj DS) ,smenili sa te funkcije.A svi oni dolaze na vlast i funkcije da bi sebe i praunuke obezbedili,Sta je sa ostalim ?

Tatjana B

24.11.2012. 11:27

24 predmeta su koja se rade i cesljaju, tako da predpostavljam da ce tu biti mnogo zvucnik imena. Zaslužujemo bar istinu, ko i kako nas je uništio.? I ti će morati da odgovaraju.. Pravda je za sve ista.

JD

24.11.2012. 11:42

Eto, a niste verovali kada su iz uprave govorili i tvrdili da ce doci do novih hapsenja i otkrivanja novih slucajeva korupcije. Mislili ste da su samo u pitanju prazne price i obecanja. Zna se ko je najvise zasluzan za ovo i ko radi punom parom na ciscenju nase zemlje od zloupotrebe i korupcije. Pa sta su mislili, da je oblast zastite zivotne sredine, rudarstva, sumarstva i vodoprivrede stvorena za kojekakve krivine i malverzacije, da nikada nece doci na tapet za otkrivanje?!

MatijaBG LDP

24.11.2012. 11:56

Svako normalan podrzace ovakve istrage,ali se pitam kad ce poceti privodjenja za "patriotsku pljacku"na Kosovu i Kolubaru?Nemoj da zavaravate javnost da su drugi djavoli ,a vi andjeli!

M.SONJIJA

24.11.2012. 12:03

Borba protiv korupcije i kriminala je prioritet u Srbiji na putu u EU, ako želimo napred onda moramo da očistimo zemlju od tog zla i nije nas briga ko je taj koga treba hapsiti ako je deo takvog kriminala, na tome treba raditi i podržavam novu vlast što je krenula hrabro , naravno da im treba oduzeti sve što su bespravno uzeli.Klupko je krenulo da se odmotava.Svaka časta Vučiću radi svoj posao.

Blagoje

24.11.2012. 12:07

Ovo je nastavak borbe protiv kriminala i korupcije,Pandorina kutija se polako otvara!

Zurli

24.11.2012. 12:18

Eto, mislim da je Vucic ovim potezom zapusio usta svim nevernicima u njegovu borbu protiv kotupcije!

kondor

24.11.2012. 12:21

Dragi moj napaceni narode u Srbiji , meni je vas jako zao i srce me boli kada vidim kako se danas bedno zivi u Srbiji. Ali treba dobro da znate da i vi zajedno snosite veliki deo krivice za ovaj tezak vas zivot danas. Setite se dobro 2000 i oktobarskog prevrata , vi ste ove doveli na vlast , koji vas tako bezdusno opljackase i osiromasise . Imali ste sansu kada je dr. Kostunica raspustio vlada i vama predao mandat u ruke , vi to opet niste iskoristil , izabraste iste da dovrse posao. Strasno!

Ruzica

24.11.2012. 12:21

Naravno da treba pohapstiti sve one koji su se ogresili o zakon ove zemlje.Sve dok budemo razmiljali da li treba ovog ili onog nista necemo uraditi u borbi protiv kriminala i korupcije.Vucicu nastavi hrabro kao i do sada,mi obicni gradjani koji hocemo da zivimo normalno i posteno smo uz tebe!

mile

24.11.2012. 16:33

@Joy - Samo se hapsi i privede tako i treba .Ali sto se opet svi puste i nikom nista samo galama to je stid.

anabela

24.11.2012. 12:29

Pa nije ni cudo sto nam je poljoprivreda u stanju u kakvom je, s' obzirom ko je vodio ministarstvo.

miki skepticni

24.11.2012. 12:30

Mucke na vestackom djubrivu? Pa zar od seljaka da otimas? A kao zavrsio si poljoprivredni fakultet.

radandco

24.11.2012. 12:30

Da vidim sta ce sad da kazu sve neverne tome koji su govorili da je borba protiv korupcije i kriminala samo prazna prica.

Andri

24.11.2012. 12:32

E idu lagano...jedan po jedan padaju...pokazalo se da Vucic ipak ima uticaja i da ne prica samo prazne price...

sestraVesna

24.11.2012. 12:41

Ovaj majstor je jedan od kadrova zbog koga je DS prosla kako je prosla na izborima. A nije bio jedini... Jos su i dobro prosli s' obzirom na kadrovsku politiku (ako je uopste imaju).

morski vuk

25.11.2012. 12:46

@dule56 - E moj Dule mnogi sa time racunaju samo je pitanje kada ce doci na red.Zato treba pozuriti ne dati im mogucnost da pobegnu sa opljackanim novcem naroda i Srbije vec da dobiju odgovarajuce kazne za primer buducim vlastima i lopovima.

DENIS

24.11.2012. 12:46

Vucic ne spava. Jako mnogo radi i ima hrabrosti o odlucnosti da se obracuna sa svim pljackasima ove zemlje. Receno nulta tacka tolerancije za korupciju i krominal a to se i ispunjava.

Mian konobar

24.11.2012. 12:53

Mladjo LAVE sad se vidi sto su ovi iz DS juce u skupstini bili zauzeti i nisu imali mogucnosti da kritikuju predlog budzeta.

Kludi

24.11.2012. 12:57

Kada neko bude mogao argumentovano da mi kaze koja je to vlada radila vise i bolje od ove onda cu glasati za tu vlast...do tada SNS ima moj glas!

niki

24.11.2012. 13:09

Borba protiv korupcije je sve intenzivnija sa stalnim privođenjem umešanih.Konačno da neko ispuni svoja predizborna obećanja.Sa ovakvom vlašću možemo se nadati nekim boljim danima!

banaćanin

24.11.2012. 13:10

Izvinite,ali nemojte tako ozbiljno da shvatite ministra Dragina.On je izrekao onučuvenu ministarsku izreku:,,PŠENICA NIJE STRATEŠKI ARTIKAL ZA SRBIJU,,Reko čovek pa se ujeo za jezik.Hvala.

jakov

24.11.2012. 13:18

Sve ih treba pohapsiti i procesuirati. Kako je krenulo Vucic ima vise od pola bivse vlade da smesti u zatvor, tako i treba. Dosta je ovaj narod trpeo da mu se iz usta otima!

Vojislav

24.11.2012. 14:02

@mrki - Potpuno se slazem da sve privatizacije treba preispitati. Ali ko ce to da uradi? Isti onaj Dinkic koji ih je i sproveo???

Jabre

24.11.2012. 13:33

Trebamo biti realni i razumeti da dok god se ne uništi korupcija neće biti napredka u ekonomiji, kako da napreduje kad jedan ukrade 4 miliona, drugi prevari za 10 miliona itd Pa Amerika ih ne bi napojila dolarima. Ovo je podjednako važno kao i investicije, ulaganje u poljoprivredu i industriju. Ne može da se pljačka i očekuje da se neće odgovarati jer si političar.

sanja

24.11.2012. 13:40

Narod Srbije je imao sreću u nesreći koja je vladala punih 12 godina.Da nije bilo promena i dalje bi pojedini bili sve bogatiji,tajkuni držali zakon u svojim rukama a narod snosio posledice.Lepo je Vučić rekao ovo nije borba za vlast već i za slobodu!Sada je krenula borba za bolje sutra Srbije!

sima

24.11.2012. 13:42

Op Djurdja.Ova vest ce sigurno negativno uticati na svecanost povodom sutrasnjeg izbora predsednika demokratske stranke.

sone

24.11.2012. 13:43

Danima pokusavam da se setim bar jednog ministra ili pomocnika ili drzavnog sekretara iz redova bivseg rezima koji je casno obavljao svoj posao ali ne uspevam.Da li je moguce da su svi radili slicno Draginu i Nikezicu?Mislim da ima mnogo krupnijih afera od ovih sa djubrivom ali uz upornost Vucica i njegove radne grupe sve ce ih stici zasluzena kazna.

grax

24.11.2012. 13:55

Jos da docekamo da konacno sud pocne da izrice umesto pritvora, prave presude i da ovi duuugo robijaju, a i ukradeno da vrate.....sve zapleniti, da drugom ne padne na pamet...

bobi

24.11.2012. 13:57

Neki privedeni a neki spakovali kofere i pobegli.Time su samo dokazali svoju krivicu.Nije mi baš jasno da li stvarno misle da mogu pobeći od zakona.

mica

24.11.2012. 14:00

Jos se kuva, bice puno toga sto ne znamo. Kada je jedan ministar krao ovoliko, sta je onda sa ostalim novopecenim kriminalcima. Gospodine Vucicu, vi ste najzasluzniji za ova hapsenja, samo napred!

Jovica servis

24.11.2012. 14:46

Bice potrebna jos jedna amnestija da se smeste u zatvor svi oni koji su zloupotrebljavali svoj polozaj.

Milan miks

24.11.2012. 14:48

Sad vec imam ozbiljnu nadu da ce se u ovoj zemlji uvesti red i imati vise pravde.

Timotije mar

24.11.2012. 14:50

Super sto je konacno sistem poceo da radi i da ogovaraju oni koji su ga godinama podrivali.Velika je zasluga Vucica sto je pokrenuo akcije protiv korupcije, od toga ce drzava imati samo koristi i drustvo u celini.

Pero el.

24.11.2012. 14:51

Izgleda da ce konacno i velike ribe da odgovaraju za svoje nazakonite delatnost.Bilo je i vreme.

Matko kg

24.11.2012. 14:52

Ocigledno da Vucic savrseno radi svoj posao i ispunjava ono sto je obecao.Takav politicar nam je odavno trebao na celnim pozicijama vlasti.

Momcilo Cikic

24.11.2012. 14:53

Ima li neki demokratada nije umesan u malverzacije, mislim na funkcionere?

zavod za statistiku

25.11.2012. 12:06

@Momcilo Cikic - Momcilo imas pogresno misljenje.Svakome kome se ukaze prilika bilo u koloj je partiji a sklon je kredji pokusace..Zato treba kontrole svih na visokim funkcijama pre stupanja na polozaj njegovo imovno stanje i kad mu mandat istice.Ma da oni koji su pametniji prepisuju na rodbinu zato treba stalna kontrola i polsgsnjr svih racuna u toku gmeseca i kraja godine.

Radomirovic

24.11.2012. 14:55

Odlicne vesti sto se tice borbe protiv korupcije, jasno je da nema zaustavljanja i da ce naprednjaci sa Vucicem ocistiti Srbiju od parazita.

korupcijo STOP

25.11.2012. 11:56

@Radomirovic - Radomirovicu nemoze Vucic sam bez podrske naroda to da iskoreni.Narod je sam kriv da daje mito na svakom koraku.Da li su to bolnice,sudovi, opstine ,policija i ostali.Oni trpaju novac u svoje dzepove a primaju plate i imaju socijalno i penziono osiguranje.Sve te pekare,butike i slicne prodavnice detaljno procesljati jer tu rade mahom zene, devojke sa minimalnim primanjima bez socijalnog i penzionog osiguranja.To je isto podkradanje drzave neplacanje poreza i ostalog.

bankar

24.11.2012. 14:55

Rezultati rada nove Vlade vidljivi na svakom koraku... da li je moguce da su se toliko lose stvari radile u proteklih 12 god...

Milica Pilica

24.11.2012. 14:56

Svakogdana otkrivaju se novi ljudi umesani u koruopciju, to znaci da ih je sve manje na slobodi.A sto je najvaznije sada oni sto bi hteli da muvaju, ne smeju lako.

marioneta

25.11.2012. 11:42

@Milica Pilica - Milice grdno se varas to je samo pocetak a da svi budu smesteni tamo gde im je mesto jos deset puta vise zatvora bilo bi malo.Morali bi da uzmemo kredite MF da bi ih izgradili.

Igor srem

24.11.2012. 14:58

Znaci to je ona ackija koju je najavio Vucic.Svaka mu cast,ispunjava sve sto kaze.

gordana pavlovic

24.11.2012. 15:06

Za ovo sto radi Vucic mora imati podrsku svih gradjana i treba ga podrzati maksimalno.

OjađeniGrađanin

24.11.2012. 15:06

Ovo daanašnje hapšenje, je sjajan korak ka formiranju jedne nove vlade, Vlade u egzilu. Verujem da će do nove godine Vlada biti kompletna, svi ministri i Predsednik Vlade. Veliko hvala gospodinu Vučiću, od svih ojađenih građana Srbije.

Momo Ba

24.11.2012. 15:07

Nije ovo nista sta tek sledi, ako se ispitaju sve privatizacije do sada, a verujem da hoce

Toša

24.11.2012. 15:20

Pitam se o čemu su ti ljudi razmišljali dok su pljačkali narod koji ih je doveo na najviše funkcije i dao im poverenje da vode državu? Jesu li stvarno bili ubeđeni da će to biti trajno i održivo stanje i da ih niko neće pozvati na odgovornost, a o moralu da ne pišem? Napred Vučiću, od takvih Srbija mora da se očisti i nema zaštićenih.

mil

24.11.2012. 15:35

Ako se po jutru dan poznaje, ovo je dobro pocelo. Sve ih treba strpati u zatvore, sve do poslednjeg. Bravo Vucicu, nastavi tako!

Misko

24.11.2012. 15:56

Uhapsen bivsi ministar, strasno. Pa nisu nam za dzabe svi zamerali na korupciji kada se ispostavlja da je ona bila i na najvisem drzavnom nivou. Privodjenje Dragina i Nikezica je nastavak borbe protiv korupcije i oni predstavljaju samo prve u nizu od da kazemo poznatijih ljudi koji su bili umesani u razne nedozvoljene poslove. Bivsi premijer Mirko Cvetkovic godinama je radio sa Nikezicem tako da je neki logican sled okolnosti i njegovo ispitivanje.

Seele

24.11.2012. 16:04

Mnogi su zloupotrebljavali svoj položaj u državnom vrhu i oštetili budžet i građane za ogromne svote novca. Stiglo je najzad vreme naplate. Neće biti zaštićenih! Raduje me da je zaista počela beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije.

Goku

24.11.2012. 16:08

Ovo je tek pocetak. Ces Mekon je firma koja je pruzala konsultantske usluge prilikom privatizacija. Cak i one privatizacije sto su na listi da se ispitaju. Najblizi saradnik Nikezica bio je niko drugi do bivsi premijer Mirko Cvetkovic a tu je i Milojko Arsic profesor ekonomskog fakultata u Beogradu i mnogi drugi. Sve njih treba ispitati i utvrditi sta se sve tu desilo i ko je kriv da odgovara.

Nikolina L.

24.11.2012. 16:11

Ovaj dogadjaj pokazuje da je nebitno ko je i sta doticni gospodin, ako je krao mora da odgovara.

surabaja

25.11.2012. 11:18

@Nikolina L. - Ako je neko krao narodnu i drzavnu imovinu nemoze da bude gospodin vec lopov i neprijatelj.

sanja

24.11.2012. 16:17

Ova vlast je pokazala da je jača od tajkuna i svih onih koji su godinama pljačkali ovaj narod.Rejting svakoim danom raste jer su pokazali da može sve bolje i sve pravednije.Dragomi je da konačbo imamo ljude kojima nije jedina briga lični interes.

Tiemie

24.11.2012. 16:20

Ko zna šta će se još sve otkriti. Ovo je tek početak jednog ogromnog posla. Izaći će na videlo mnoge mahinacije. Dobra stvar je što će se sve otkriti, jer niko više neće biti zaštićen i nedodirljiv. Svi koji su se ogrešili o zakon, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju i na kom se mestu nalaze treba da budu procesuirani. Tek tada možemo biti sigurni da će kriminal biti suzbijen.

Eunomija

24.11.2012. 16:38

E da je samo Azotara, nego i fabrika PIK Bečej šta je sa tom fabrikom. Svi koji su krivi za zloupotrebu službenog položaja trebaju da odgovaraju. Svako ko je razorio našu poljoprivredu, privredu, industriju, ko je stavio katance na naše fabričke gigante, zbog svoje pohlepnosti i svojih interesa treba da odgovaraju više od dvadeset godina robije. Sramota šta su nam od države uradili. Napokon posle dvadeset godina Aleksandar Vučić će iskoreniti kriminal i korupciju u našoj državi.

mile

24.11.2012. 16:42

Sve cu ovo da verujem kada se bude malo procesljao i moj kraj ( Pozarevac Kucevo Golubac i okolina )

salajko72

24.11.2012. 17:02

dobro je da je se pocelo razmotavati kluko politickih kriminalaca koji su krali umesto da su vodili politiku u korist gradjana,sav ovaj teret je prvi pokrenuo Vucic jer niko dosada to nije smeo da uradi

bajan

24.11.2012. 17:05

Interesantno da se Ds nije oglasio povodom hapsenja svog visokog funkcionera.Ocigledno raspad sistema.

seka persa

25.11.2012. 11:14

@bajan - Bajan dobro pitanje.Mozda im radi guza ko meduza neznaju sta i neke od njih ceka.Narode nedajse trazi pravdu i osudu svih lopova koji su vas podkradali13

vreme je vec jednom

24.11.2012. 20:55

@Sabina - Ministri su krali milione a cigani kradu bakarne zice ,sahtove itd.Pa svako krade sta moze.Ali je gadno kad im se usladi a jos gore kada ih sve pohvataju,pa objave slike u novine i plakate po ulicama da osvanu i da narod vidi koga je birao i ko ga je godinama bezmilosti podkradao.

Aquila

24.11.2012. 17:45

Svi koji su se ogrešili o zakon, bez obzira na kojoj poziciji se nalaze, treba da budu procesuirani. Posebno je važno dospeti do vrha piramide, do čelnih ljudi u malverzacijama, jer su oni do sada bili debelo zaštićeni. To je prvi i osnovni korak ka uspostavljanju pravne države. Izuzetno me raduje što vidim da potezi nove vlade upravo idu tim pravcem.

Dragana Gaga

24.11.2012. 17:59

Ovoliku bedu i siromaštvo, plus zaduženost države sigurno nije izazvala odgovorna i stručna vlast. Ti su prethodnici bili samo bahata slika Srbije i onaj njen ružniji deo. Od toga se moramo očistiti, ako mislimo da menjamo bilo šta. A svakoga dana smo svedoci koliko su pojedinci zloupotrebljavali polžaj i koliko svesno oštetili budžet države.

dobri

24.11.2012. 18:00

Jos uvek nije poznato zasto je Dragin priveden. Mozda na informativni razgovor, mozda ce mu biti odredjen pritvor, mozda ce biti procesuiran... Ali cinjenica je da se obruc oko Cvetkovica polako steze, a ko zna ko iza njega stoji i sta cemo jos cuti i videti. Poruka ove Vlade je da niko nije iznad zakona i hvala Bogu, sistem ce konacno funkcionisati.

CezarMilan

24.11.2012. 18:02

Posto je uhapsen i dugogodisnji saradnik bivseg premijera Cvetkovica, izgleda da je samo pitanje vremena kada ce se i Mirko naci u ovoj situaciji. Zanimljivo, a sve “posten” svet...

FANTOMAS

24.11.2012. 20:46

@CezarMilan - Ako Vucic nastavi ovako propevace oni svi kada im do grla dodje.Pasose svim sumljivim oduzeti na vreme da nemogu sa lovim da zbrisu a iz stranih benki sav novac pokraden nazad u Srbiju.

sandra

24.11.2012. 18:03

Strasno! Taman kad pomislis da ce svi kontraverzni biznismeni u borbi protiv korupcije biti izvedeni pred lice pravde, shvatis da su najveci biznismeni ustvar dojucerasnji ministri i Narodni poslanici.

Branko

24.11.2012. 19:51

@sandra - Nije strašno, strašno će biti kada naš Eliot Nes da izjavu da više ne može, da nema snage, da su "oni" jači od države. Ko je E.Nes, ako ne znaš, upitaj, ima odgovora.

Serpullum

24.11.2012. 18:11

Kriminal je kriminal, bez obzira ko ga čini. Ohrabruje činjenica da je zaista započeta najavljena oštra borba protiv kriminala. Krajnje je vreme da se svi koji su nezakonitim radnjama oštetili državu i građane za ogromne svote novca privedu pravdi.

D&D

24.11.2012. 18:37

Prvi koraci nove vlade napravljeni u borbi protiv korupcije i kriminala stvarno dokazuju da odlučna borba koju su najavljivali nisu bile samo prazne reči. Podržavam odlučnost i rešenost da se obračuna sa najvećim zlom koje vlada u našoj zemlji. Posebno me raduje što neće biti nedodirljivih. Zlo se mora iskoreniti na svim nivoima.

Branislav

24.11.2012. 18:43

Taj Nikezic je uspeo da se nagodi sa svakim vladajucim rezimom. Kod svakog od njih je dobijao ekskluzivna prava da za vladu, ministarstva, NBS, agencije i pitaj Boga koga jos odradi raznorazne projekte i analize o trosku budzeta. Na kraju, on je uvek dobijao dobar profit, njegovi zaposleni honorare a ministri i ostali budzovani debele provizije, i sve to iz naseg dzepa. Izgleda da se u medjuvremenu mnogo osilio cim se nije nagodio ni sa novom vlascu.

Lady D

24.11.2012. 19:15

Moram priznati da stvarno nisam mogla zamisliti da će se bilo ko usuditi da dirne u osinje gnezdo kriminala. Svaka čast svima koji se hrabro bore protiv organizovanog kriminala. Ubeđena sam da je ovo tek početak i da će istrajati do kraja, sve do potpunog istrebljenja zla. Sada imamo nadu da će sve poći nekim boljim tokom.

miki

24.11.2012. 19:42

sve je to lepo. optuzen da je ukrao, dokaze se da je ukrao i gde su pare??? sta je svrha hapsenja ako se pare ne vrate? negd emora da ih ima. kes, nekretnine, firme, masine... sta god, te pare su u nekom obliku. e to dok vlast ne sprovede - dok ne vrati pare - sve je uzalud. sve do tad ce biti i lopova i korupcije i kriminala. ko god da je optuzen i ko god da je na vlasti, dok se ovo ne sprovede u delo sve nam je dzaba

Branko

24.11.2012. 19:45

Molim, u ovoj euforiji hapšenja, objasnite vi koji hapsite, deci u osnovnim školama da ne hapsite Aleksu Šantića. Hapsite bitange i barabe koje su iskoristile ime ovog pesnika da se sakriju iza njegovog imena. Obrukali sebe, obrukali i ime "firme". Sram ih bilo. Žao mi je, ali takvih primera gde su bitange i barabe iskoristile imena i likove iz srpske istorije za svoje prljave "rabote" biće još, živi bili.

Duki

24.11.2012. 19:50

U normalnoj, pravnoj državi, kriminal je kriminal bez obzira ko ga počini. Jedino je kod nas bilo moguće da se kriminalom bave mnogi, a da budu zaštićeni i nedodirljivi. Najzad smo dočekali da se ukorenjeno zlo koje je zahvatilo sve pore našeg društva počne odstranjivati. Od zakona više niko neće moći da pobegne.

Željko

24.11.2012. 19:53

Čitam i ne verujem da neko koga narod izabere u organe države i da mu poverenje, neko ko treba da štiti državne interese, ima dobre uslove za rad i lepo je plaćen za to ima takva moralna načela da se bavi malverzacijama i ekstra bogaćenjem. Pa za takve treba poseban zakon, za nih ne treba da važe zakoni kao za obične građane. Svaka čast Aleksandru Vučiću, ovi bi nam isisali poslednje kapi krvi.

sale RIO

24.11.2012. 20:31

100 miliona evra ??? Pa covece sta rade sa tim parama. Djilas i Tijanic jure ljude po Beogradu koji ne placaju infostan i TV pretplatu a ovi uzese 100 miliona evra! Brate ! Dajte Tijanicu i Djilasu da zakrpe rupe.

Tejka

24.11.2012. 20:51

Ne prazne Naprednjaci dzaba zatvore. Treba se napraviti mesta za prave kriminalce.

Gary

24.11.2012. 20:52

Spektakularna borba protiv korupcije, bez dileme. Samo se nadam da se nece zavrsiti na tome.

Azra

24.11.2012. 20:53

Citajuci ovu vest shvatam da je 5. oktobra sjahao Murta da bi uzjahao Kurta, preko nas koji smo gutali otrove i batine.

cvekla

25.11.2012. 00:05

@Azra - Tebi je trebalo 10 godina da shvatis a meni je odmah bilo jasno ,e zbog toga nisam ni hteo da se trujem a nisam ni hteo da me tuku,sedeo sam kuci i tugovao zbog onoga sto dolazi.

Bonamassa

24.11.2012. 20:53

Dobra strana ove price je da nema nedodirljivih i svako ce kad tad odgovarati za ono za sta je mislio da nikada nece biti provaljen.

Sumadinac

24.11.2012. 21:13

A sutra je izborna Skupstina Demokratske stranke. Neznam kako ce proteci, ali ako bi sada bili izbori borili bi se za cenzus, verovatno neuspesno.Hvala ti dragi Boze sto si spasao Srbiju 20. maja ove godine.

Srbin

24.11.2012. 21:15

A sve ovo kao da nije znao Tadic, a bio je i predsednik drzave i premijer i predsednik DS-a? Ma nemojte mi reci.

Nada-55

24.11.2012. 21:29

To smo cekali! Masovna hapsenja i odgovornost za odluke. Predhodna vlast je omogucila ovu bahatu pljacku na sve strane.Samo Napred!!!!

Goran

25.11.2012. 00:49

@Nada-55 - Gospođa Nado, nemojte se previše radovati. Pitaču vas za nekih 6 meseci gde su Dulić i Dragin, a siguran sam da će biti na slobodi.

sale RIO

24.11.2012. 21:57

gospodine Tadiću ako je ovo to zašta smo se borili onda... Imate li obraza ? A na čelo DS dolazi čovek menadžer koji će pokušati da uradi sa Srbijom što i sa BUS plusom. Pa znate kada će taj čovek postati nešto u politici? Nikada i ništa. Izborom tog menadžera DS se totalno raspala a pomenuti gospodin na početku teksta izgleda da zaista pojma nije imao šta mu se dešava u kući (Srbiji). Bitno da smo išli od Dubrovnika do Sarajeva piti kavicu i izvinjavati se.

Duca7

24.11.2012. 22:34

Konačno smo dočekali da se neko uhvati u koštac sa kriminalom i korupcijom koji su zahvatili sve pore našeg društva. Počelo je da se odmotava klupko. Polako se proširuje krug vinovnika kriminala. Od zakona više niko neće moći da pobegne. Oni na vrhu najpre treba da odgovaraju, jer od njih sve i potiče.

Jasta

24.11.2012. 23:00

"Sve po zakonu", eto kakvim su se zakonima, uredbama hvalile demokrate, "rekorderi po broju usvojenih zakona".

hick cyrillic

25.11.2012. 05:16

@Jasta - Ideologija nije bitna, nisu to samo demokrate, komunisti, ovi ili oni, to smo ti mi. Treba mi da se promjenimo. Pozdravljam akciju uljudjivanja Srbije.

Goran

25.11.2012. 00:48

Bruka. Ja samo čekam da ih sve osudite, a do tada vam i dalje ne verujem. Bojim se da će da se provuče kao Dulić uz par stotina hiljada ili fifti fifti.

mile

25.11.2012. 01:10

Ljudi nije potrebno puno mozga i postati ministar, pogledajte samo Dragana Sutanovca, covek lepio plakate, Dragan Jocic, covek koji je probijao trafike.....ako drzava zeli sve da ih pohapsi morace umesto stanova da pravi zatvore.

NOVI BEOGRAD

25.11.2012. 01:29

Srbija je bila zemlja gde je pravda bila spora, sada je Srbija zemlja gde je pravda i dostizna.

maki

25.11.2012. 03:58

@ - Ima linesto da je ostalo u toj jadnoj Srbiji da nije pokradeno.Svi politicari kradu,nema izuzetka,uzas a upitanju su milioni evra...kad ce tome krajjjjjj.....

Dudule

25.11.2012. 07:29

svi će oni sad debelo platiti advokate da ih vade, i na kraju može se desiti da još od države traže odštetu ... već viđeno !

Mišo

25.11.2012. 09:13

Počelo je da se klupko odmotava. Sada se vidi da su u pljački Srbije učestvovali najviši organi bivše vlasti. Ovo neće biti kraj. Najvažnije je da više nema nedodirljvih i da svako mora da odgovara ko se obogatio kršeći pozetivne zakonske norme.

milan

25.11.2012. 09:54

Vecina vas je zaboravilo da su ovog coveka optuzili da nije prijavio jahtu koju ima u svom imovinskom izvestaju,kaze dobio je od oca na poklon,pa koja je to penzija tolika da on kupuje jahte na poklon,lagao je kao malo dete,misleci da je ovo narod idiota.

Sveto Lipi

25.11.2012. 11:24

Jedno je sigurno da ovi s visokoskolskim diplomama koji ulaze u kriminal i to ocito masovno sofisticirano treba i takva istraga,policija i sudstvo? Primer je sudenje Sanaderu i ostalim menaderima i minstrima koji su ojadili RH za vise od 80-mlrd Kuna, koliko je ojadena Srbija?

Demokratija ???

25.11.2012. 12:55

I ja bih nesto dodao posle citanja svih izjava.Konacno kazu ljudi na visokim funkcijama kod nas je demokratija.Pitam se da li oni uopste znaju sta to znaci.Mnogi se varaju pa misle da im je sve dozvoljeno.Sta??? da kradu ,lazu narod i da se bogate na racun drzave i naroda.Zato je i u demokratskim drzavama vazna kontrola.I stroge kazne za prestupnike.

Pravoslavka Srbija

25.11.2012. 22:40

A joj,pa dal je moguce?Svaki dan jos neko padne!!!!!Bravo,samo napred!!!!!Imate nasu punu podrsku......"Gradjani Srbije"

VasaS

26.11.2012. 00:10

A cudimo se sto imamo crnu rupu umesto budzeta! Pa ovi su krali i komad leba iz usta! I to sa smeskom i obecanjima o svetloj europskoj buducnosti koja nema alternativu! Ali gospodo draga i tome dodje kraj! A i vama se smesi svetla buducnost sa blagom senkom resetki! Tek toliko da ne pregorite!

Miroslav Pavlovic

26.11.2012. 07:50

Naravno bice osudjeni 4-5 godina a novac nikada vracen , bas bi i ja za te pare bio 5 godina u zatvoru jer toliku sumu ne mozes zaraditi u ovoj drzavi ni za 100 godina

Gordana

26.11.2012. 08:03

Nije ni potrebno da neko ostane na slobodi od ovih lopuza... sta nam je falilo dok su firme bile u vlasnistvu radnika..mislim da smo dosta bili gladni

VasaS

26.11.2012. 09:16

A cudimo se sto imamo crnu rupu umesto budzeta! Pa ovi su krali i komad leba iz usta! I to sa smeskom i obecanjima o svetloj europskoj buducnosti koja nema alternativu! Ali gospodo draga i tome dodje kraj! A i vama se smesi svetla buducnost sa blagom senkom resetki! Tek toliko da ne pregorite!