На Карабурми заплењено пола тона дроге

Ј. Д. ЛЈУТИЋ

уторак, 15. 05. 2012. у 22:48

На Карабурми заплењено пола тона дроге
У београдском насељу Карабурма полиција привела четворицу нарко-дилера и открила сканк вредан око милиона евра

У АКЦИЈИ коју је водила Служба за борбу против организованог криминала МУП Србије у уторак је у београдском насељу Карабурма откривено и заплењено 450 килограма вештачки гајене марихуане - сканка, чија се вредност на црном тржишту процењује на око милион евра.

Полиција је истовремено ухапсила четворицу осумњичених међу којима и В. Л. (54), вођу ове нарко-групе, која се бавила продајом сканка у Београду, али и широм Србије. Иначе приведени В. Л. је одраније познат полицији по извршењу сличних кривичних дела.

Дрога је откривена у специјално опремљеном хангару у улици Миријевски булевар 41. Како су нам објаснили у полицији, заплењено је око 250 килограма сканка већ припремљеног за продају и око 200 килограма у сировом облику, односно у засадима.

Како тврде из МУП Србије, акција хапшења нарко-дилера у Београду овим није завршена. Напротив, полиција наставља обављање претреса и провера на још неколико локација у Миријеву и у Барајеву.

КВАЛИТЕТ И ВИСОКА ЦЕНА ЦЕНА за килограм сканка у Београду и у Србији креће се од 1.000 до 2.000 евра по килограму, зависно од јачине и квалитета. Заплењена дрога на Карабурми, како "Новости" сазнају, изузетног је квалитета и њена цена је највиша. Сканк је иначе једна од најомиљенијих и од највише конзумних дрога међу младима и на београдским журкама.

Комшије у Миријевском булевару, где је полиција запленила скоро пола тоне дроге, били су шокирани оним што се дешава у њиховом крају. Истина неки од њих кажу да је ово београдско насеље већ дуги низ година познато како по дилерима дроге тако и по великом броју наркомана, али истичу и то да нико није сумњао да се у кући, у коју је у уторак полиција упала и запленила сканк, тако нешто гаји и продаје.

- Кућа је власништво једног каменоресца који већ неколико година не живи у њој. Велика је и има четири стана, који се издају. У дворишту су помоћне зграде и хангари, а да иронија буде већа, у приземљу куће је донедавно била продавница здраве хране - каже Л. К, становник улице.

Наш саговорник још додаје да нико од комшилука није приметио да се у кући нешто сумњиво догађа, и наглашава да су се стари становници овог дела улице углавном одселили и раселили и да у њој сада живе углавном они које и не познају.

Коментари (2)

ma hajte?

16.05.2012. 00:49

ops izvinjavam se ..juce je predsednicki kandidat rekao da su " orgnizovani kriminal" pobedili..znaci ova grupica je pripadnik nove linije krimosa ..tzv. neorganizovani kriminal...