СТОТИНЕ пријатеља, рођака и чланова породице на последњи пут испратиле су сестре Русов. Лјиљана (24) и Милена (28), које су живот изгубиле у стравичној несрећи на Панчевачком путу, сахрањене су у уторак у Панчеву.

- Када ме је отац тог дана довео да упознам нову комшиницу, у твојим очима сам видела да ћемо бити другарице до краја живота - рекла је Миленина другарица из детињства Милана, опраштајући се од пријатељице.

Нико, међутим, није ни слутио да ће за једну од њих крај тако брзо доћи. У потпуној тишини, занемели од неверице, рођаци и пријатељи пратили су два бела сандука у којима су лежала тела несрећних девојака. Родитељи, малаксали од бола, једва су се држали на ногама. Сахрани је присуствовао и сувозач из БМВ-а у којем су погинуле сестре Русов, Мирко Гачић. Крај капеле, дежурала су кола Хитне помоћи за случај да некоме позли.

У читавом Панчеву осећала се трагедија која је задесила породицу Русов. Испред сваке цвећаре стајале су гомиле венаца и суза на којима су били исписани последњи поздрави Лјиљани и Милени.

Потресно сведочење сувозача из БМW смрти прочитајте ОВДЕ

Несрећа у којој су живот изгубиле сестре Русов и њихова другарица Јадранка Јовић (23), а Предраг Фуштић (37) тешко повређен догодила се у ноћи између петка и суботе. Пошто су попили пиће у кафићу у близини њихове куће у Панчеву, Лјиљана, Милена и Јадранка су, са Предрагом Бојанићем и Мирком Гачићем кренуле према Београду, где су планирали да наставе провод. Сели су у БМВ којим је управљао Бојанић.

Гачић је био на сувозачком месту, а девојке позади.

Око поноћи, Бојанић је, возећи више од 150 километара на сат и прошавши кроз раскрсницу док је на семафору било црвено светло ударио у "југо" који је наилазио из бочне улице. За његовим воланом био је Предраг Фуштић. Од силине ударца, БМВ и "југо" потпуно су се распали. Сестре Русов остале су на месту мртве. Јадранка и Фуштић превезени су у Ургентни центар са тешким повредама, док Бојанић и Гачић нису озбиљније повређени.

После три дана борбе за њен живот Јадранка је у понедељак по подне преминула у болници. Фуштић је и даље у тешком стању, али лекари кажу да му је нешто боље.

ПРИТВОР

ПОСЛЕ саслушања, истражни судија је донео решење о одређивању притвора до 30 дана и решење о спровођењу истраге против Предрага Бојанића. На терет му се ставља тешко дело против безбедности јавног саобраћаја са умишљајем, за које је запрећена казна од две до 12 година затвора.