Хитлерови ратници контролишу Европу

Б. СУБАШИЋ

16. 12. 2011. у 20:58

ЦИА потврдила да је хиљаде нациста радило за Немачку обавештајну службу (БНД). Агенте БНД из нацистичких породица брине мрачна прошлост

СПАЛЈЕНИ су досијеи 250 Хитлерових нациста који су радили у немачкој Савезној обавештајној служби - БНД, саопштила је пре неколико дана комисија која истражује мрачну прошлост те агенције. Повод за истрагу је откриће веза агената БНД и терористичке групе "Неонацистичко подземље", која је у протеклој деценији убила око 200 људи, а планирала је извођење великих диверзија и атентате на посланике Бундестага.

Истражитељи кажу да су уништени досијеи службеника БНД који су некада били на значајним позицијама у СС-у, Гестапу и обавештајној агенцији нацистичке партије, а с тим папирима у дим су отишли и подаци о њиховим сарадничким мрежама.

- Неки од тих појединаца били су чак под истрагом за ратне злочине 1945. године - наглашава портпарол истражне комисије Клаус Дитмар Хенке. - Помало сам шокиран тим потезом.

Немачки аналитичари сматрају да запослене у БНД брине расветљавање мрачне прошлости, јер се највећи број нових обавештајаца регрутује из породица старих агената.

Познаваоци света тајних служби истичу да је број Хитлерових агената у БНД био много већи од 250, и да су америчке тајне службе дале уточиште много већем броју нациста него што се могло и замислити. Докази за то откривени су у Националном архиву САД, у документима војне службе ОСС и њене наследнице ЦИА, с којих је тек недавно скинута ознака тајности. Проучавајући ту грађу, историчари проф. Норман Года и проф. Ричард Брајтман направили су извештај под именом "Хитлерова сенка" који открива да је нацистичка обавештајна мрежа на истоку Европе и у арапским земљама, од неколико хиљада људи, остала практично недирнута после Другог светског рата.

УНИШТИЛИ ЈУГОСЛАВИЈУ АНТОН Духачек, дугогодишњи шеф југословенске обавештајне мреже у иностранству, поделио је активности БНД према СФРЈ на четири периода. По њему, немачка обавештајна служба је до 1962. само пратила политичка и привредна збивања, а до првог преокрета долази у мају исте године кад енглески амбасадор Робертс извештава Форин офис о раздору у партијском врху. Услед заоштравања националног конфликта, БНД ставља под своје окриље једну усташку фракцију, а од 1966. повећава број агената у Југославији. Трећа фаза почиње 1971, кад се БНД активно ангажује у "Хрватском прољећу" на дестабилизацији Југославије. Финална фаза наступа од 1980/1981, кад на чело БНД долази Клаус Кинкел, који свим средствима подстиче разбијање Југославије.

Одлучујући фактор за ангажовање нацистичких шпијуна у западном безбедносном систему био је Хладни рат, каже историчар проф. др Милан Ристовић, с Филозофског факултета у Београду.

- Американцима су били потребни везе и људи, а њих су имали функционери нацистичког система обавештајних служби. Бивши нацистички обавештајци користили су ситуацију и фабриковали лажне информације да би дали себи на значају: свесно су заоштравали односе Истока и Запада представљајући да Руси само што нису напали, појачавајући тако хладноратовску параноју.

Уговор с новим послодавцима Вилијемом Донованом, шефом ОСС, и Аленом Далесом, будућим директором ЦИА, направио је још 1945. нацистички генерал Рајнхард Гелен, командант обавештајног одељења генералштаба Вермахта - сектор исток. Он је реконструисао нацистичку агентуру која је до 1955. деловала под кодним именом ОГ (Организација Гелен), а онда је озваничена као БНД - Савезна обавештајна служба Немачке.

Недавно отворени амерички архиви откривају да су нацисти после Другог светског рата организовали и обучили и прве арапске тајне службе и терористе. Геленови агенти су за Рачун Запада обновили сарадњу и с великим муфтијом јерусалимским, Хадж Амином ал-Хусеинијем, који је од Трећег рајха добијао астрономску плату од 50.000 рајхсмарака да регрутује муслимане за јединице вафен СС. Историчари истичу Хусеинијеве посете Загребу и Сарајеву, ради формирања злогласне муслиманске СС "Ханджар" дивизије.

У документима ЦИА пише да је Муфтија Хусеини, стриц Садама Хусеина, због злочина ухапшен после Другог светског рата, али да су му нацисти у служби Америке омогућили бекство у Бејрут јер је "врло користан због огромног утицаја међу Арапима". Истраживачи су у Националном архиву САД открили да је у Египат склоњен Вилхелм Бајзнер, шеф немачке нацистичке политичке полиције у НДХ у време "када су хрватске усташе чиниле најстрашније злочине над Србима и Јеврејима". Он је у Каиру наставио сарадњу с Гамалом Абделом Насером, будућим председником и саоснивачем Покрета несврстаних који је током рата био - нацистички агент, откривају распечаћене архиве ОСС и ЦИА!

Историчари наглашавају да је после Другог светског рата у свим окупационим зонама Немачке био усвојен исти принцип денацификације, али од њега се убрзо одступило, јер окупациони систем није имао довољно људи .

- Тако је дошло до компромиса с бившим нацистима који су били неопходни за вођење администрације - каже проф. Ристовић. - Немци су тада измислили ироничан термин "персил-потврде", по чувеном детердженту. Наиме, људима који је требало да се запосле у администрацији, била су потребна уверења да нису били у нацистичкој партији, да нису чинили злочине и слично, а "опране биографије" су им издавале углавном бивше колеге из националсоцијалистичке партије!

СВИ КРАЈАЧИЋЕВИ ЛЈУДИ

НЕМАЧКИ експерт за тајне службе Ерих Шмит Ембаум каже да је судбина Југославије одлучена крајем осамдесетих година, кад је БНД помирио усташку емиграцију и национал-комунисте у Југославији.

- Везе између хрватских сецесиониста и БНД постале су изузетно чврсте и од тог тренутка надаље све одлуке у Загребу, на плану стратешких и персоналних питања, доношене су у договору Крајачићевог круга и БНД инстанци усташких емиграната - каже Ембаум.

Он наглашава да је Иван Крајачић Стево, најближи Титов сарадник, совјетски агент и дугогодишњи шеф хрватске Удбе утемељио организацију којој су припадали Фрањо Туђман, Стјепан Месић, Јосип Бољковац, Јосип Манолић и фра Томислав Дука, а касније су се прикључили Мартин Шпегељ, Јанко Бобетко и Звонимир Червенко.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (57)

Zoran

16.12.2011. 21:12

Neverovatne činjenice. Ali zašto se CIA tek sada oglašava, nije imala vremena ranije to da istraži? A ako se tome doda da se na History kanalu intenzivno prikazuju zlodela Nemaca iz drugog svetskog rata, sa naglakom na plinskim komorama, onda se čini da nije sve slučajno, uključujući i ovu krizu.

Peca

17.12.2011. 08:40

@Zoran - A dali ste videli kako izgleda NAT-o v znak ,isto ko kukasti krst samo malo izduzen hahhhaaa....

nista novo

16.12.2011. 21:16

Sta da se komentira. Samo se pitam koja je sada istina u pitanju i sta se tim informacijama zeli postici. Stari trikovi obavjestajnih i kontraobavjestajnih sluzbi. Oni odredjuju sta se smije znati i kakva je istina. Vjerujem samo ono sto am vidio svojim ocima, mada i onda sumnjam U bibliji lijepo pise vjeruj u boga, a politicarima, farizejima odnosno piscima nikada, jer oni samo rade za svoj interes.

patriot

16.12.2011. 21:43

nacisti su uspjeli na miran nacin i sa parama opljackanim po Evropi i sakrivenim u neutralnoj svajcarskoj i njenim bankama da stvore 4-ti rajh koji se zove Evropska unija!

2fast

16.12.2011. 22:06

Nikada se ne zna ko za koga radi u obavestajnim sluzbama. Primer veljka Kadijaevica, nacelnika generalstaba JNA koji je bio ruski spijun.

Atanasije

16.12.2011. 22:30

@2fast - Veljko Kadijevic ruski spijun? Ti si postojeci primer da ne postoji samo pomracenje meseca i sunca!

2fast

16.12.2011. 23:05

@2fast - A gde je ono sada g Veljko Kadijevic? Ko mu dade drzavljanstvo, a ne dade kosovskim Srbima?

Branislav

16.12.2011. 23:21

@2fast - Ne tupi susjed 2fast. Očigledno je da ti informacije iz ovog članka nimalo ne prijaju, pa pokušavaš da tok rasprave usmeriš na drugu stranu.

Seven

17.12.2011. 10:19

@2fast - V.Kadijević je bivši komadant propale vojske, sakrio se u sigurnost majčice Rusije, jer zna da nije uradio sve po P.S.-u . Sad je kao neki savjetnik , a što savjetuje ,kako izgubiti rat odnosno državu. Dobar je i ovaj spisak druga Steve samo mu nedostaju Sanader , Milanović, J. Kosor i njen sin. Zašto Srbi s rezignacijom gledaju na Njemce i njihove Raihove kad je Vlada na čelu sa Srbima pristupila trojnom paktu a kasnije od Nedića do Mihajlovića surađivala s njima.

markobg

16.12.2011. 22:41

ne postoji 4 rajh st neko ovde napisa i to jos nazva evropom ...nemacka je sila lao i rusija oni koji su imperatori i oni koji vladaju svetom su amerikanci koji nikome dobro nisu doneli ...od balkana i jugoslavije napravise toliko groblja podrzavajuci sloba i tudjmana ,usnistise arapske zemlje sad poceli sa svojim obavestajcima da drmaju rusiju (protesti) i kinu (protesti) ...

Fenix

17.12.2011. 05:32

Nije saqmo BND gradjen u obliku kukastog krsta, ima ih mnogo , Francuska, Engleska, Amerika i druge.Evo americke zgrade americke mornarice.

Fenix

17.12.2011. 05:52

Amerika je imala ogromnu ulogu u drugom svetskom ratu ali ne pozitivnu.Ovi napadai i , napraso price o nacistima i njihovim zlocinima, sluze da se neko ne bi zapitao pa ko je stvorio 4 rajht.Pogledajte i uporedite ko je vise drzava unistio i ko je vise ljudi ubio , ne davsi mu sansu da brani sebe i svoju Familiju.Sakrivaju se , sve vise, zbog ucesca Amerikanaca u tom krvavom ratu i njihova podrska Hitleru.Ko mislite da je spasao naciste i unistio dokumente.Pitajte gde se najvise nalazi prezime H

alfa

17.12.2011. 09:17

jugoslaviju su razbili ustase i fasisti a nasi glupi cetnicu su kao i pre samo posluzili da srbin bude protiv srbina na sto zaguljniji i svirepiji nacin koristeci nasu drevnu religiju kao instrument,,,idioti od nacije to smo mi !!!proterase nas ih hrvatske iz velikih gradova bih iz kosova iz sandzaka a sad ucijenjuju vojvodinom i manipulisu srbijom gore nego sto su turci u svoje vreme.sta nam treba da urade da bi mi shvatili da nama njemacka i sve profasisticke nacije nisu prijatelji,,,,

Didi

17.12.2011. 12:06

@alfa - Kakav glup komentar. Ne branim cetnike, mnogi su bili divljaci ali ako je neko sistematski unistavao Srbe to su bili komunisti. Sremski front gde su ginula srpska deca od 15 do 17 godina je bilo planirano ciscenje. Goli otok....ma muka m je vise da mislim i pisem o ovome. Kako ljudi mogu biti tako plitki i zaboravni. A sta je bilo 1974. godine kada je dragi nam drug Tito uspeo da donese ustav kojim je konacno razbijena Srbija na tri dela a najumniji srpski intelektualci zavrsili po mardeljima.

BANANAS

17.12.2011. 16:24

@alfa - Pravo pitanje glasi: Kome je Srbija prijatelj , a ne tko je njen neprijatelj. tlačite dok vas se ne potlači onda pomagaj Bože pravde.

igo

17.12.2011. 09:37

Pa to se zna daleko ranije.Prosto receno Hitlerov kabinet je okupljao genijalne ljude,naj bolje tog vremena sa naj vecom sansom da se usavrsavaju i saznaju vise,govorim za predratni ratni period.Pa naravno ko bi se odrekao takve elite ako ih mozes imati,i tako su ih Amerikanci prisvojili jedan deo je ostao na istoku jedan na zapadu i kad se sve stisalo poceli su da deluju.Ja mislim da su njihovi prsti umesani u svim svetskim dostignucima danasnjice pa i odlazak na mesec ako ga je bilo uopste!

ww

17.12.2011. 11:01

Osim sto sam prvi samoproglaseni inducirani " cetnik" grada Zagreba, ja sam i znansstvenik, industrijski orijentiran. Boreci se protiv moga lika i djela hrvatska elita je izvela znanstvenu i industrijsku- kontrarevoluciju.

MatijaBG

17.12.2011. 11:03

Nacizam je bolesna ideja,samo bolesnici mogu bilo sta pohvalno reci o tom zlu,iako je i komunizam,samo nesto malo manje zlo.Cilj nacista je bilo stvaranje Arijevske nacije(ljudi plavih ociju)...ubijanje svega sto je bilo drugacije.Hitler je bolesnik,ali je poznato da je njegova inteligencija ipak bila na visokom nivou,sto mu je pomoglo da bude jos bolesniji u svojim idejama.Nasa greska je sto se tom zlu nismo povinovali i prepustili da SAD i Rusija odrade posao ,a ne da ginemo uzaludno!

nebo

17.12.2011. 11:43

@MatijaBG - kako ti lupetas...da te pitam..koliko si ti razreda osnovne skole zavrsio,pa si tako pametan???

pametnjaković mlađi

17.12.2011. 12:23

@MatijaBG - ne možeš porediti komunizam i nacizam. to su totalno različite ideologije, neuporedivo različite.

lolzinjo

17.12.2011. 13:12

@MatijaBG - Nisam nesto primetio da je komunizam bio bolest za vreme Lenjina , Hruscova , Tita i Mao Ce Tung -a , a sada i jedini ziv Kastro ! Jeste bilo i zla Staljin i svi ditaktori u S.Koreji i Africki su jos gori, ali to nije komunizam to je DITAKTURA ... Ne mesaj Komunizam i Nacizam jer komunizam nije propagirao Parsifal, ili ti cistoca naroda , kraci prevod samo ARIJEVSKA RASA kako si rekao ! Po tebi sada bi trebalo Che Guevaru proglasiti Nacistom ?! A njegova armija je i danas veca od nacisticke !

HrvatZG

18.12.2011. 12:53

@MatijaBG - Momak, znaš li ti da je za Maove "kulturne revolucije" (a posebno za "Velikog koraka naprijed" život izgubilo 30 000 000 ljudi?To čisto da ne ulazimo u Titive i Lenjinove zločine.Hruščov je istina, bio malo manje zlo ali komunizam je kao takav i tada nemilosrdno ubijao.

dragan

19.12.2011. 20:37

@MatijaBG - Posle nacizma dolazi antikomunizam, čak je ideološki postao blizaj nacizmu,a komunizam, onaj koji je postojao, je daleko iza njih. Ono što je radio Staljin je većinom bilo iznudjeno besomučnima aktivnostima zapadnih tajnih službi, koje su radile na urušavanju Sovjetskog saveza. Nisu uspeli, jer su postradali svi koje je zapad zavrbovao, uključujući i naivne, i nevine. Pravila ratovanja kod tajnih službi nema, nije zabranjeno guranje nevinih pred streljačke vodove.

Микица

20.12.2011. 00:57

@MatijaBG - А зашто једноставно не ћутиш о стварима о којима очигледно никакве везе благе са мозгом немаш? Срећа твоја а несрећа наша, па се порез на лупетање глупости и будалаштина још увек нико није сетио да уведе...

Marko

17.12.2011. 11:41

Konačno se i o tome govori! Pa SAD su svoju imperijalnu moć razvile upravo nastavljajući većinu hacističkih Hitlerovih ideja, počevši od preuzimanja naućnih projekata i odvođenja naučnika u SAD, preko umetanja u CIA i FBI svih gstapovskih modela i metoda. Hitlerovi ratnici kontrolišu čitav svet i to preko Vašingtona, Njujorka t.j. UN-a i Brisela.

rasa

17.12.2011. 13:02

Poznato je sve to...Na zalost Srpski narod je to oseti po ko zna koj put od germana.Kao i ostali Slovenski narodi.Mislim da u novom ratu Rusi nece imati puno takta, da sprece nove golgote i stradanja svog naroda. Preventivno ,sto r

DNL

17.12.2011. 13:19

Videti na YouTube : Sanja Trumbic - Danke Deutschland ..To im pevaju Hrvati , poturice iz Bosne i kosovski Albanci...

sinke

17.12.2011. 13:53

Za sve je kriv drug Milošević, od njega je počeo loš život u ex Jugi, a ovaj članak je opet za nastavljanje mržnje a u cilju pljačke imovine SFRJ:

МИ ОДАНДЕ

28.08.2018. 11:23

@sinke - БУДАЛИ ВАЗДА БАЈРАМ (ИВО НАДРИЋ - ЋОРКАН И ШВАБИЦА).

goran

17.12.2011. 14:05

A Valdhajm SS satrap Kozare.isto upleten Tito i Krajacic. Tih godina su nam uskratili ratnu reparaciju,Srbima ,za Drugi svetski rat (napravise Krsko).Do kraja 50 i pocetkom 60 su ocisceni od ,prvoboraca i spanaca Srba, svi bitni centri moci. Krajacic vedi i oblaci...

Dragan

17.12.2011. 14:29

Jasno je to svim ljudima u ovoj zemlji koji misle svojom glavom. Na zalost, mnogi misle tudjim parama, citava garrnitura "petooktobarskih" politicara i "pridruzenih snaga" je dobro isplacena dolarskom valutom, to nije nikakva tajna. Jasno je odavno i da je YU bila obelezena za odstrel a Srbija razorena. Sve ostalo je kratkovidost ili smisljena demagogija. Novi Svetski Poredak na delu,deo pobi, deo porobi ili kolonizuj, deo pridruzi kao zavisnnu koloniju. Proci ce i to, propala su i veca carstva.

dragan

17.12.2011. 16:58

@Dragan - A jesu li ti i Momo i Jovica petooktobarski? O bankarima i njihovom šefu da i ne postavljamo pitanje. Sve ostalo si u pravu, samo ne od pravog momenta i pravih ljudi.

bole

17.12.2011. 17:06

Nisu Ameri izvrsili invaziju na Normandiju zbog Hitlera , nego zbog Rusa (crvene armije). Kontali su Oni(AMERI) da ce Hitler da obavi posao, ali su se ipak preracunali, preracunali su se Oni i sad. Samo sto ce ovog puta da im bude poslednje svima njima, amerima, svabama, englezima, francuzima, italijanima , "neutralnim" skandinavcima, spancima

ijao a sta cete s istinom?

17.12.2011. 17:24

prica 1. u bgd ima hor, jednom hor pevo izrealskoj ambasadorki. clan "horA' posle istog dogadjaja a malo je naklonjen desnici kaze meni" cuva ih mosad. reko pa sta? on ocajan> ali MOSADOVCI imaju plave oci razmislie o tome

goran.s

17.12.2011. 17:37

I,sad treba da se zgrozimo.Ne ,treba da uzmemo olovku i papir i da naucimo lekciju!Pa najnormalnije je da nemci rade za n e m a c k e nacionalne interese a ne ko ludi Srbi da se bratime sa onima koji su od nemaca dobijali zlatne medalje za iskazanu hrabrost u borbi protiv nas.To sto se mi i dalje zaludjujemo jugoslovenstvom i sto nam svakodnevnicu tumace jugoslovenski orijentisani komunisti n i j e nemacki problem nego nas.

qwerty

17.12.2011. 18:18

Bio je jasno da nam se tneki nacista ruga. Davno sam to napisao u komentarima, pod drugim imenom. Nacin na koji su birali izvodjenje udaraca Jugoslaviji i Srbiji to je potvrdjivao. Vidovdan (takodje dan atentata na Ferdinanda), operacija "Milosrdni andjeo" , priznavanje nezavisnosti Bosne i pocetak rata u BiH 6. aprila na Dan odlobodjenja Sarajeva koji je te godine bio i prvi dan bajrama... Sta ti vise treba? Priznajem, slabo sta od ovaga sam znao, ali mi je poruka jasna. Odlican clanak!

krstivoje

17.12.2011. 18:24

Pa Kinkel je prvo zamenio Gensera na mestu operativnog sefa za vezu BND i CIA,posle niz godina zamenio ga je i na mestu ministra spoljnog,sta tu cudi?Razbili su nas ko krusku i dokazali da su nase komunjare tragikomicne protuve,i da nikada nisu bili odani narodu koji im je beskrajno verovao i omogucio im da zive nezasluzeno ko glupavi neroni.Sad su sve maske pale,dovedeni smo u totalnu bedu kao narod od tih istih komunjara i njihovih naslednika,srbiji nema spasa sa ovim sakalima,mani ti nemce.

krtsivije voli nemace

17.12.2011. 19:17

@krstivoje - sta da manemo ..ako nemanemo sta ces da nam radis??? lepo je d a si pljunuo komuniste i tako dalje ali sta se tebe tice ako ovde ljudi slobodno razmatraju pogubme p[osledice nezvrsene denacifikacije u evropi??? il se bojis da ce i tebe zakaciti?

zola

18.12.2011. 08:38

@Znaci sad sve znate! - ...dodao bih i komunista i satanista, a mozda je sve to ako ne isto, bar slicno....

Jazon

18.12.2011. 16:56

@Znaci sad sve znate! - zola- ma kavi komunisti ma kakva demokratija! to su samo vlastodrzacke izmisljotine! Gde si ti video demokratiju? Da slucajno nisi to video u Indijanskim rezervatima ili mozda u Irskoj? Ma ko govori o demokratiji na zemaljskoj kugli ili nista ne zna ili ga treba motkom po dupetu.

Ludak sa antartika

17.12.2011. 19:44

Nebih znao ime, ali je fino covek rekao. SS je kao vetar, trajace vecno ali tiho e to ih i cini djavolski opasnim

MORAVAC

17.12.2011. 20:13

Djeneral Draza Mihailovic lepo reko."Neko voli Engleze a neko Ruse,a ja use u svoje kljuse".Danas jos mozemo dodati da "Ima onih koji vole Nemce i Amerikance".Draza se borio casno za Srbiju i srpski narod.Zbog njegovog iskljucivog tvrdog stava i sto se borio za "srpski interes",bio je odbacen od Engleza.Vido on jos 1941 na delu da od "jugoslovenstva" nema nista (zabili nam noz u ledja),a mi danas jos "slepi i dalje opsednuti".Nemojte ga vise kaljati,jer je vise ucinio za nas od "tite".CCCC

grax

18.12.2011. 01:14

Ne postoji nigde u svetu demokratija...sve je samo borba za sopstveni interes,i kao u zivotinjskom svetu...ko jaci. Samo naivni mogu da veruju u iskrenost vodecih zemalja EU i SAD,i oberucke prihvataju trojanskog konja koga nam poturaju. EU vlada NEMACKA,malo se jos koprcaju Francuzi i Englezi,a svi ostali su sluge,a i mi bas tamo zapeli. SAMO SA POSTENIM RADOM I POSTENOM VLADOM MOZEMO POSTATI OAZA U PUSTINJI.

Jazon

18.12.2011. 16:52

@grax - grax- komentar je dobar samo ima jednu falinku: EU je tvorevina germanskih naroda (pa zvali se oni Dojce (Nemci), Franci (Francuzi), Normani (Englezi) ili kako hoces oni su jedno te isto! a svi su lazovi i prevaranti prve vrste! Pre svega Imperijalisti i pljackasi!U drugi deo komentara da postenim radom i vladom mozemo opstati - sumnjam!Previse se lopovluk i prevarantsvo uselilo u nase "biznismene" (citaj lopove) da bi to uspelo.Ako nisam u pravu videce se za 10.godina... a do tada zivi bili.

BOGDAN

05.09.2018. 06:11

ZNAM DA SA SRBIJOM NE VLADAJU SRBI NEGO VLADAJU SRPSKI MASONI A KOME SU MASONI NAKLONJENI I KOME ISPORUCUJU SVOJE RACUNE PA NARAVNO ENGLESKOJ LOZI.