Јово Капичић: Замерају ми Дражу

Б. СУБАШИЋ

13. 12. 2011. у 20:58

Јово Капичић: Замерају ми Дражу
Генерал тврди да су га ударили српски националисти и да је напад политички мотивисан. Ударен сам с леђа у слепоочницу. На Голом отоку био сам три пута

НАПАД на мене је политички мотивисан. Националисти из Србије су послали силеджију да ме претуче јер јавно тврдим да је Дража Михаиловић злочинац, да је Голи оток имао оправдање и зато што сам Црногорац који не жели да се његовој земљи икад понови српска окупација.

Овако Јово Капичић (92), ратни политички комесар Прве пролетерске бригаде и генерал, образлаже напад на њега, који се догодио у понедељак у центру Београда, док се Улицом Станоја Главаша враћао у стан. Каже да није видео нападача и претпоставља да му је овај пришао с леђа.

- Ходао сам мирно пустом улицом, а онда као да ме је ударио гром - каже Капичић. - С леђа ме је ударио у слепоочницу тако да сам пао на улицу и изгубио свест. У магновењу сам видео силуету човека који је мирно ходао, али не знам да ли је то нападач. Кад сам дошао себи из носа ми је текла крв. Мислио сам да ћу умрети од крварења. Главни удар је био испод ока па је оно још затворено и не знам колико је повређено.

Капичић каже да не познаје људе који су га довели кући одакле је позвао сина који је алармирао полицију и одвео га у Ургентни центар.

- Дуго су ме прегледали и закључили да немам опасне повреде, али су рекли да морам да се одмарам због година. Бојим се да ми је сломљен нос.

Капичић нема дилему око мотива напада јер је, како каже, незгодан опонент актуелне политике у Србији.

- Пре неки дан су у Скупштини неки људи питали "како то Јово Капичић може слободно да шета Београдом". Један од њих је из странке на власти, а други нека сељачина коме ни име не знам. Нјих боли то што наступам у медијима с идејама које су у супротности с актуелном политиком која се води у Србији. Овде има још партизана и хероја, али сви ћуте, изгледа да осим мене нема никог да дигне глас.

КЛјУЧНИ МОТИВ ПРЕБИЈАНјА ТРЕЋИ кључни мотив напада, сматра Капичић, јесте његово истицање да је Црногорац. - Овде некима смета што говорим да је Црна Гора била и треба да буде држава за себе. Никад се нећу сложити с тим да је неко поклопи, као краљ Александар у своје време, кад јој је укинуо државност, па ју је појахала српска војска. Он је изгнао краља Николу. Волим Србију, у њој ми је породица и ту живим, али не могу да волим људе који воде овакву политику.

Капичић каже да ни напад не може да промени његов став о српској политици која је, по његовом мишљењу, "у време Милошевића уништила Југославију, а данас је усмерена против Црне Горе и Косова".

Капичић сматра да српске националисте посебно иритира његов став према Дражи Михаиловићу и чињеница да је он као генерал Удбе био координатор током акције његовог хватања. При том наглашава да је Михаиловића видео само током неколико сати транспорта до затвора у Београду и да није имао никакве везе с његовим суђењем.

- Дражу сам први пут видео кад сам се код Вишеграда укрцао у возило екипе која га је ухватила у Босни. Чак смо стали код једног хотела у Ужицу и питао сам га шта жели да једе и да ћу лично донети ручак, али он је одбио храну и захвалио. То је био сав наш разговор. Кад смо дошли у Београд оставио сам га Крцуну у канцеларији у Ђушиној, где је сад Рударски факултет, а позвао сам и Ранковића који није веровао да је Дража ухапшен. После тога ме није занимао његов случај. Да се разумемо: Дража је заслужио да буде осуђен јер је био зликовац, а не чувар српства, ставио се у службу Немаца и помагао им је колико год је могао.

Капичић каже да су међу инспираторима напада и они који га, како тврди, неправедно оптужују за наводне злочине на Голом отоку.

- Тамо сам био свега три пута у животу, а испада да на целом Голом отоку нико није био крив - осим мене! Ја сам у то време био шеф Државне безбедности Југославије, а не командант групе затвореника. Па и данас министри иду у обилазак затвора, то им је посао. Било је грешака на Голом отоку, Ранковић је први рекао да је тамо било затворено 30 одсто невиних људи, али то је било хаотично доба. То нису моје грешке већ грешке система, као што систем и данас чини грешке.

Оперативци београдске полиције прикупљају податке о нападу на Јову Капичића. Много више детаља очекује се данас, када би требало да буде завршено испитивање сведока.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (121)

Mika, običan čovek

13.12.2011. 21:32

E šta misliš kada bi svi oni koje si ti sa svojom UDBOM i OTOKOM zavio u crno mogli da dobiju prostor u medijima,pa ne bi imali mesta da se svi obrate i zakukaju. Kako si sejao,tako i žanješ! I kad tako voliš Crnu Goru i njenu nezavisnost,pa zašto onda ne ode da živiš u tu "sreću" od države,a ne ovako živi u Srbiji i radi protiv njenig interesa,kao i mnogi drugi!

Mikica

13.12.2011. 22:13

@N - Ovo je čovek koji je potreban Srbiji.Ovakvi zaslužuju sve blagodeti ove države,a pametni i pošteni moraće da traže blagodeti i zaštitu u drugim državama.

tatjana

13.12.2011. 22:04

Kakva biografija, kakav covek, sta je sve preziveo, koga je hvatao, tukao, mozda i ubio...Pa, sad i ovakve izjave, a mislim da je sve vreme lepo ziveo...Cudi me da se za toliko godina nije malo islifovao, da ne prica ovakve gluposti...

SRBIN CG

13.12.2011. 22:19

@Tajo CG - Tajo za tebe su heroji trso burdzovic,spanac,naser oric itd........a za mene onaj koji je tri puta krvario za Srbiju-Dragoljub Mihailovic!!!!! Na srecu Srbija se budi,nikad vise komunisti nece voditi moju Srbiju i ubijati najznamenitije srpske sinove. Nadam se da cete mi objaviti ovaj komentar ako s+vec objavljujete ovom muslimanskom provokatoru!!!!

sale

13.12.2011. 22:14

generale,hvala na sretnom i bezbriznom detinjstvu.hvala na svemu sto si ucinio za slobodu srbije i jugoslavije.steta sto drazu niste uhvatili odmah na pocetku rata,bilo bi mnogo manje zrtava.zelima vam brz i uspesan oporavak i zivi bili nama preko sto godina.

milan

13.12.2011. 22:15

Pun je Beograd ovakvih i njihovih naslednika koji se danas klanjaju Evropi kao nekad udbi!

srban

13.12.2011. 22:17

Star je, ali spreman da uci od mladjeg Mila Djukanovica, pa verno usvaja Milov stav da je Srbija jedini i najveći problem na Balkanu. U isto vreme, deli i Vujanovićevu i Krivokapićevu filozofiju da je Crna Gora samo njihova, a Srbija zajednicka...

Pecanac

13.12.2011. 22:18

Ovo je narodni heroj, covjek koji nije zatrovan nacionalizmom kao vecina politicara u Srbiji. Svaka mu cast kad je u stanu da medju toliko zlotvora progovori istinu!Zadnjih godina se u Srbiji nazalost proganjaju ovakvi ljudi, sve ih je manje i manje. Ali mrznja i ovo sto se radi odvesce Srbiju u propast, u ambis u koji ste vec zakoracili, trazili ste gledajte.Steta, jer iumao sam visoko misljenje o tom narodu, ali sad nazalost samo postujem pojedince kao sto je ova dobra dusa i njemu slicni.

Masu

13.12.2011. 23:46

@Pecanac - Pa da, tebi je dobra dusa jer je ubijao Srbe na Golom otoku, ubijao ih je i prije toga u gradjanskom ratu u razbijenoj Jugoslaviji. Nista se on ne razlikuje od Artukovica, Sakica,Kepira, Mengelea i drugih "dobrih djedica" koji su masakrirali neduzne dok su bili u snazi. Zar ga treba amnestirati zato sto je dozivio tolike godine, pa izgleda tako neduzno? Da li bi i Hitlera amnestirali da je pozivio devedesetak godina? Da li bi rekli: "Ma, to je simpatican starcic, grijeh ga je dirati."?

John

13.12.2011. 22:21

Ako govorimo o okupaciji onda je to svakako okupacija Beograda od strane Crnogoraca. On mozda voli Srbiju ali ne i Srbe.. jer su mu klasni neprijatelji, voleli su kralja koga on smatra okupatorom. A sto se tice njegovog stava on je jasan, bahat, i pun mrznje, medjutim mnogo su opasniji oni Crnogorci koji cute a jos uvek su na polozajima u Beogradu, po ondasnjem komunistickom kljucu i koji rade kao i on na stetu drzave u kojoj zive. U svakom slucaju drug Kapicic zasluzuje pravicno sudjenje.

Torres

13.12.2011. 22:31

Crnogorac koji ne želi da se njegovoj zemlji ikad ponovi srpska okupacija,a zivi u Srbiji tu se nesto ne slaze

M. Đorđević

13.12.2011. 22:31

U iole normalnim, pravno uređenim i civilizovanim bivšim socijalističim državama individue Kapičićevog kova su ražalovane i pohapšene istovremeno sa padom komunizma, pravosnažno osuđene na višedecenijske (čitaj: doživotne) robije, penzije i sve beneficije su im momentalno ukinute, a sva imovina im je konfiskovana. Ukoliko su uopšte imali sreće da sačuvaju glave na ramenima, razume se.

nemam pojma

13.12.2011. 23:31

@M. Đorđević - Gde to?? Navedi 1 primer. Gde je to oduzeta imovina, oduzeta penzija, gde je to izvršena smrtna kazna? Lupetaš čoveče ko Maksim po diviziji. Daj, ne izmišljaj. Verovatno nisi ni nikad bio posle pada Berlinskog zida bilo gde gde su Rusi vladali. Šta je bilo sa Honekerom? Da li je bivša komunistička stranka DDR danas u parlamentu? Dali su u Rusiji komunisti parlamentarna stranka? Čuli ste Putina u BG šta misli o Srpskom odnosu prema NOB-u, danas.

M. Đorđević

13.12.2011. 23:47

@M. Đorđević - @ "nemam pojma": Ime kojim se potpisuješ u potpunosti je u skladu sa tvojim "znanjem" materije o kojoj bi da diskutuješ. Laku noć.

Stanisa Stojiljkovic

14.12.2011. 09:10

@M. Đorđević - Nigde u istocnoj Evropi nije doslo do procesa o kojima govoris! Cak je i Honeker pomilovan! Nikakvog oduzimanja imovine nije bilo. Navedi konkretno kome je i kad u istocnoj Evropi oduzeta imovina posle 1990???? Komunisti su sada izuzetno jaki i sve jaci u istocnom delu Nemacke,Rumuniji, Ceskoj, Slovackoj, pogotovo od pre neki dan u Poljskoj gde vode demonstracije protiv EU! U Rusiji imaju podrsku 34% stanovnistva

ja

13.12.2011. 22:40

sve sto je rekao tacno jer drzi se svoje ideologije a te junacine sto udaraju starca sto neudare haradinaja ili onog zlocinca madjara sto je u raciji udavio onolike srbe. on je samo bio komunista crnogorac u sluybi komunista srba krcuna , rankovica ... i najvise je crnogoraca zavrsilo na golom otoku

Dobri moj...

13.12.2011. 22:42

Pa i Ante Rastogorac, koji je bio drugi u komandi posle Kape, na pitanje da li se kaje i moze li da se pogleda u ogledalo 20 godina posle Otoka, jednostavno je rekao kako je mnogo pomogao tim ljudima i da bi neko drugi napravio mnogo veci nered i pokolj. zanimljiva dimenzija, da i on i Jovo koriste istu terminologiju i na isti nacin se ophode prema problemu. Pitajte Dragoslava Mihailovica sta su oni radili na Kamenu. bolje da ne diramo Jova, i on ce uskoro na pravdu Bogu.

Milan M.

13.12.2011. 22:53

Pa deda da ti kazem,ti si i dobro proso,nadrljaju i oni koji se neguraju a kamo li oni koji se guraju.Medjutim na neki nacin i ovo tvoje mislenje o Srbima u velkom dijelu objasnjava sto mnogi od njih obradjivase Goli otok poslije 2 s.r. u kojem si ti bio glavni vrtlar.Vjerovatno i ovo sadasnje stanje je rezultat sto su nam mnogi iza ledja radili a mi nesvatamo sve dok nam nenacrtaju.

fole

13.12.2011. 23:00

Draza MIhailovic je zlocinac,fasista i sluga okupatora,a ti Jovo uvijek ces ostati nas Crnogorac,narodni heroj,komunista,antifasista,general.I nek si nam jos dugo ziv i zdrav.

Voja

14.12.2011. 09:08

@fole - Fole samo da te podsetim da jer izglasan zakon u skupstini kojom se potvrdjuje da je Ravnogoski pokret bio anti-fasisticki tako da pripazis sta pricas jer corka nije daleko.Draza je se borio protiv Nemaca non-stop i za to posthumno dobio najvece Americko odlikovanje koje se daje strancu. Pa kome da verijemo, predceniku Trumanu ili proleteru Foletu?To sto je se borio za Srpstvo a protiv komunisticko-boljsevicke okupacije to je druga stvar i potpuno razumem da to nekoga jos uvek boli.

Voja

14.12.2011. 09:11

@fole - A da, a to ko je bio zlocinac izlazi na povrsinu ovih dana kada komisija za istrazivanje zlocina posle II svetskog rata pronalazi mucene i streljane ljude svuda po Srbiji. Zlocinacka boljsevicka vlast je, racuna se, pobila preko 50 hiljada ljudi po Srbiji odmah po zavrsetku rata. Najboljih srpskih domacina, od kojih su zazirali kao djavo od Krsta. Da ne spominjemo zbeg zena, staraca i dece od preko 20 hiljada koga su crnogorske proleterske stigle i likvidirale u Sloveniji po naradjenju Bravara.

Nikola

14.12.2011. 10:00

@fole - A ti pritom zivis u Bg-u i skolujes se na nasem fakultetu za dzabe, i naravno imas rezervisan posao u nekoj ti bratskoj crnogorskoj firmi u beogradu.Pun mi je vise od vas novih Crnogoraca...ako vam se toliko svidja Jovo vodite ga u vase selo od glavnog grada pa ga tamo celivajte....Opameti se Srbijo!

Radomir

14.12.2011. 14:44

@fole - Vojo ne lupaj gluposti kada istoriju ne znas.Iz Austrije je engleska vojska vratila 20 000 izbjeglica uglavnom civila i pobili su ih Slovenski konjusari. najvise je bili izbjeglica iz Crne Gore. nijedan partizan iz Crne Gore nije bio u sloveniju. Draza se borio protiv Njemaca sve do 1943 dok mu kralj i englezi nijesu naredili da se stavi pod Titovu komandu, sto on nije mogao ni da zamisli i onda je presao na stranu Njemaca. Podji malo po zapadnim arhivama pa nesto procitaj i onda komentarisi.

marko

13.12.2011. 23:01

Ovaj vredja. Alo deda pa mi ti penziju dajemo,ko zna mozda i nacionalnu,ati nam pobio pradjedove dedove,nekom sinove.. Zalosno je sto si napadnut,narod hleba nema a ti pametujes.

paja

13.12.2011. 23:31

@marko - trebalo je da nas prepusti rusima ?staljinu i bratiji?da zivimo u istocnom bloku 50 godina?jesi li ti bio u ddr nemackoj cegoslovackoj u to vreme?dok je jovo kapicic bio sef bezbednosti tadasnja sfrj je bila lepa i jaka drzava !seti se 90 godina jovo nije bio na vlasti , on je i tada trazio da ga zaposle da napravi red u drzavi da mozemo lepo i mirno da zivimo spasao nas je ruske cizme spasao bih i 200000 ljudi sto je poginulo u proslom ratu srbija danas ne bi bila pod nato cizmom !

Vojislav

13.12.2011. 23:07

Taj je mojeg strica ubio 1947 u crnoj gori Veljka Petrovica ako procita podsetit ce se odmah umjesto da mu se sudi komunisti ga jos stite.Moj stric je bio vojnik oficir kraljevske vojske nije htio sa komunistima zato su ga i ubili ustvari ovaj sto je dobio po nosu.Volio bih kad bi moglo da mu javim da sam strica dostojno sahranio u nasem selu Kosor 2006 godine.Gospodin Kapičić vidis kako se kad tad zlo koje si pravio vraca.

lun kralj ponoci

13.12.2011. 23:20

Druze Jovo,jer gospodin niste, mozda samo na senilnost, ili kontuziju, da vam oprostim ovakve izjave. Plus ,jos jedan mogu da Vam dam,jer ste ostali dosledni svojim uverenjima, ma koliko crno - bela bila, nasuprot nekim Draskovicima, koji su pisali govore Miki Spiljku, a sada Cedi Jovanovicu.Poznajem Vam oba sina, koji su dobri ljudi, ali zasto Vi lepo ne odeteu C.G. da umrete k'o covek, nego u svoj svojoj nebulozi zamarate ovu jadnu Srbiju, koja ima malo preca posla ?

Dragan

14.12.2011. 11:30

@lun kralj ponoci - Pa ne moze da ode u CG. Tamo bi gore prosao, mnogo se i tamo zaduzio, mozda i vise nego ovde. Morao bi Milo dobro da ga cuva.

kockica

13.12.2011. 23:22

Doticni uopste nije komunista,vec po rodjenju (u italiji) i po ubedjenju Federalista! Istorijske knjige govore sve....Poznato je njihovo razmisljanje o nama u Srb.

ШОНЕ

13.12.2011. 23:34

Каже капичић да је Милошевић срушио титову југославију!Па шта су онда радили Кучан,Месић и остали ...

Sinisa Plavsic

14.12.2011. 01:35

Ajde bogu ti Jovo crnogorska junacino nemoj se brukat.cuj uplasio se junak jovo krvi iz razbijenog nosa da nece krepat!A DAL si se jovo bar strecno u tvom Jasenovcu kada su tvoji 'drugovi' lomili Kicme odbijali bubrege razbijali vilice?Kada su mesto vode pili sopstvenu mokracu!!!Pustali krike i jauke samo zato sto nisu bili isti kao ti.Ajde junacino ostavi penziju titovu pa put pod noge na tvoje cetinje!nesmes ti ni tamo da ti neprebiju srbi kicmu.Goli otok se pamti ;unucad ne zaboravljaju!!!!!!

Djordje Stojsavljevic

16.12.2011. 13:20

@Sinisa Plavsic - Moze se Jovo racunati srecan da je dobio pesnicom a ne kamom.

Srbenda

14.12.2011. 01:57

Reče komšija danas na Kalenićevoj pijaci : " RIba se čisti od glave, a ova crnogorska, od najstarije" !!!

Eutanazija

14.12.2011. 04:35

I cica kaze da je "Crnogorac koji ne želi da se njegovoj zemlji ikad ponovi srpska okupacija." Pa sta onda kojeg vraga trazi u Beogradu, u centru "okupatorske zemlje"?! Sto ne ide u Podgoricu pa se tamo jada?!

Revolucionarna kontrarevolucija

14.12.2011. 04:44

Ovaj politicki komesar Prve ploleterske brigade sada bi trebao da se zove politicki komesar Prve burzoaske brigade obzirom na politicki program one Cedine stranke cija je on sada perjanica. Pa nije sve politika valjada je nesto i moral. Na prilozenoj fotografiji iza njegovih ledja vidi se nesto sto bi trebalo da bude kucna biblioteka. Mnogi vole na taj nacin da sugerisu nacitanost ali kako zapusteno izgleda to nesto malo knjiga utisak je potpuno suprotan.

VA

14.12.2011. 06:02

Kažeš"Srbija okupirala Crnu Goru"......Pa zašto živiš u zemlji okupatora iprimaš njihovu penziju???Kakav li si bio kad si imao moć kad si sad ovakav?

Mex

14.12.2011. 06:07

druze kapidzicu , imam postovanja prema starijim ljudima . Tako sam vaspitan i skolovan u moje vreme , al da mi je dozvoljeno ovde da ti sve kazem i da se izlajem , sto mi je moj otac ( Spomenicar , ako ti to nesto znaci ?? ) govorio o vama koji ste se docepali vlasti posle rata . A bili ste svi prvoborci isti kada je bilo stati pred okupatora . Druze tebe bi sada trebalo odvesti na Goli Otok za primer . 7

Marko

14.12.2011. 06:49

Koliko prasine jer je prebijen starac,a niko nije pomislio da je tog starca udario neki drugi starac,preziveli Golootocanin koji ga je video posle toliko decenija ali mu zlodela nije zaboravio i vratio mu na ovaj nacin!

Konstanca

14.12.2011. 07:02

"A drugi neka seljačina kome ni ime ne znaM" Eee jako si mi kulturan,sta ti pa ima da iznosis stavove o Gospodinu Mihajlovicu sa 92e godine !! Sedi kod kuce,gledaj dnevnik i cuti proslo je vreme komunizma!!

Bane

14.12.2011. 08:01

Jedno ne razumem ,zivi u Beogradu a nezeli da se njegovoj zemlji opet desi srpska okupacija,inace gospodin je crnogorac,pitanje je onda sta jedan takav zagrizeni crnogorac koji se plasi srpske okupacije radi u Beogradu

Sara

14.12.2011. 08:04

Moj deda je bio ratni zarobljenik u Nemackoj pet godina. Po dolasku u Srbiju ,posle godinu dana poslali su ga na prinudni rad jer su smatrali da previse zaradjuje kulukom za porodicu. Zato, izvinite ali jebo Vas vas komunizam i senilni starci koji bi jos ubijali da mogu. Mrtvog Drazu ostavite na miru, pravu istinu necemo saznati verovatno nikad, jer i sada u vreme ,,demokratije,,nema mnogo pravde za obican narod.

istina

14.12.2011. 08:15

Jednom komunista-uvek komunista,mogao je da pusti Drazu da pobegne!Kad vec nije,zasto onda njega ne prisile da otkrije gde su sahranili cica Drazu,siguran sam da zna,ali nece da kaze!

ja

14.12.2011. 08:22

Bas se "cudim"zasto su ga napali!"Nacionalisti iz Srbije su poslali siledžiju da me pretuče jer javno tvrdim da je Draža Mihailović zločinac, da je Goli otok imao opravdanje i zato što sam Crnogorac koji ne želi da se njegovoj zemlji ikad ponovi srpska okupacija",a koja je to njegova zemlja?

sasa1971

14.12.2011. 08:43

Koliko ih druze generale imate na dusi sa golog otoka? Pljujes po Srbima i Srbiji a zivis ovde.E,i neka su te prebili! Steta to te ranije nisu i aj podji ti lepo u tvoju ekolosku al nabavi i jedan mne-albanski recnik jer ce ti trebati uskoro.

Лара

14.12.2011. 08:51

Prvo mi smeta sto njega nazivaju generalom, a neke druge, koji su to zaista i bili ratnim zlocincima, iako to neuporedivo vise pristaje doticnom drugu. Drugo sto mi smeta jeste pozivanje na greske sistema i haoticna vremena. Druze, sistem si ti licno i tebi slicni, kako ste ga krojili, tako sad snosite odgovornost! Ubijali ste ljude kao pse na kucnom pragu i na golom otoku, samo zato sto su vam bili politcki protivnici, i to nazivate greskom sistema?

tivat

14.12.2011. 09:02

Samo mi nije jasno zašto Novosti i ostale novine daju prostor ovom zločincu. Dosta je bilo njegovog prošlih decenija...i još uvijek on ima nešto da kaže i blati po časnim Srbima.

Nacionalista

14.12.2011. 09:16

"NAPAD na mene je politički motivisan. Nacionalisti iz Srbije su poslali siledžiju da me pretuče jer javno tvrdim da je Draža Mihailović zločinac, da je Goli otok imao opravdanje i zato što sam Crnogorac koji ne želi da se njegovoj zemlji ikad ponovi srpska okupacija" pa koj ces k.... u Beogradu??

kerber52

14.12.2011. 16:53

@Nacionalista - sta bre u Beogradu, valjda u Srbiji, nemoj molim te da mi dolazi u moj grad nego nek se tornja iz cele zemlje

Voja

14.12.2011. 09:16

Dedi je Tito ispro mozak pa i dan danas umislja i truje ne samo sebe vec i druge oko sebe. Koja je to Crnogorska nacija? Pa koliko je se u Crnoj Gori na popisu izjasnilo kao Crnogorci a koliko kao Srbi-Crnogorci? Deda mora da potice iz neke turske porodice jerbo svi u Crnoj Gori znaju ko je bio Sveti Petar Cetinjski, Njegos, Sveti Vasilije Ostroski i Mitrofan Ban i ostali velikani junacke Crne Gore. Svi redom Srbi, Srbi-Crnogorci kao sto imamo i Srbe-Bosance, Srbe-Sumadince itd.

Sima Milutinovic

14.12.2011. 09:26

Pod hitno uhapsiti Kapicica jer je Generala Dragoljuba - Drazu Mihailovica nazvao zlokovcem. Srbski parlament je to pitanje istrazio jos odavno i na osnovu mnostva dokaza, a izmedju ostalog ogromne pohvala Amerikanaca Drazi i cetnicima za borbu protiv fasizma, doneo odluku o izjednjacavanju NOB i Ravnogorskog pokreta. Znaci Jovo Kapicic i dan danas radi protiv zakona, kao sto je tada bezakonito ubijao koga je stigao po Srbiji. A sada mu Srbija ne valja. Pa sto se ne presli u Albaniju?!?

belive or not

14.12.2011. 09:30

Kako ovakve spodobe nije sramota da se javljaju?Pljuje po svemu srpskom,a nikako da crkne,da nam se skine sa grbace! Ne govnavite ljudi ruke pipajuci gada,meni je odvratno i da ga vidim!

Miki

14.12.2011. 09:52

@belive or not - Kod Mila!!!! Kod Mila!!!! Pa tamo neka Voli svoju Crnu Goru! I penziju mu ukuniti i stan i sve sto ima u Srbiji! Oduzeti pa neka se starkelja snalazi kako zna i ume. Pozdrav!!!!

Aleksandar

14.12.2011. 10:02

@belive or not - Steta sto samo jedan lajk mogu da ti dam za ovaj komentar...

Pavle

14.12.2011. 11:42

@belive or not - @belive or not: po komentaru se vidi da si prava sirovina i desnicar, a uz to se pokrivas engleskim -koji zaprava i ne znas. Obrazovan covek bi rekao: Believe it or not. Bolje cuti, ne brukaj se!

Svasta

14.12.2011. 09:53

Ovaj nije zasluzio ni vazduh koji dise a kamoli zemlju kojom hoda...Ako ga je neko zaista udario,u sta sumnjam,ovo su povrede od pada a ne od udarca,verovatno ne zna u sta je dirnuo...Naduvana prica svojstvena lazi u kojoj ovo stvorenje zivi ceo svoj jadni zivot...

Dezerter

14.12.2011. 13:56

@Svasta - Sramuta starog covjeka od 92 godine i to sa ledja udrit kukavicki cin .Jovo Kapicicu zelim ti brz oporavak i da nam jos dugo zivis da je srece da ima jos takvih slicnih tebi junacino i danas te se plase i ako ti je 92 godine kao hijene na starog lava,nijesi u mogucnosti da im se fizicki suprostavis ali jezikom sijeces kao sabljom .Namnozilo se neljudi idiota i kukavica pa im pravi ljudi ne odgovaraju koji govore istinu stoje iza onoga sta su bili i sta su radili.Smrt Fasizmu !!!!!!!!

kolubara

14.12.2011. 10:23

mozemo mi da pisemo koliko hocemo ,ali kapicici zajedno sa ostalim crnogorcima vladaju srbijom.kaze da srbija "zato što sam Crnogorac koji ne želi da se njegovoj zemlji ikad ponovi srpska okupacija"a njegov sin je bio do skora predsednik ksj,gde je on da se ogradi od ovakvog misljenja.pa ako smo mi bili okupatori crne gore ,sta su onda kapicici i crnogorci?ali nije u njima problem ,problem je u nama ,nema medju njima podela ,svi su skoncentrisani da ostanu na vlasti.

HitmanSRB

14.12.2011. 11:28

Neću kometarisati ideologiju, ali neka mi neko objasni sledeće. Kako to da svi ovi vatreni "đetići" i "junačine" ne vole Srbiju i "srpsku okupaciju" itd., a svi lete u Srbiju ko laste u jesen na jug?

Nebojsa

14.12.2011. 11:52

Po komentarima je jasno da Srbija nema buducnost, jer u njoj preovladjuju homofobicni nacionalisti i neobrazovani slojevi-polusvet. Uzdizanjem cetnistva i negiranjem istorijskih cinjenica necemo unaprediti odnose ni sa susedima u regionu, niti se pribliziti EU i demokratskim vrednostima. Opasno je koliko aktuelna vlast igra na kartu nacionalisticke iskljucivosti i mrznje prema pojedincima drugacijih politickih opredeljenja i pripadnicima drugih nacija, rasa i vera.

sale

14.12.2011. 12:20

generale,pravi iskreni rodljubi vam nista ne zameraju.jedino vam zameram sto niste drazu odmah uhapslil na pocetku rata.da ste to uradili bilo bi spaseno na hiljade neduznih ljudi koji su stradali od cetnickog noza(poslusajte izjavu naseg poznatog glumca Mise Janketica,sta je rekao o cetnicima,koji su mu zaklali majku).inace partizanska vojska je pobednica u 2.svetskom ratu.srbija je jedina zemlja u svetu,uz hrvatsku koja daje vise prostora porazenoj nego pobednickoj vojsci.zivi bili generale

Djordje Stojsavljevic

16.12.2011. 13:15

@sale - Sale - A sebo zagoracki i njegova druzina su ti bili castne patrijote i rodoljubi? Pricaj mi pricu.

mara

14.12.2011. 12:50

Sta lupa ovaj starac,kakve veze ima sto je on nazovi Crnogorac ? Pa ja kao Crnogorac zivim ovde bolje nego da sam u mojoj C. Gori.Pa neka ide njemu i nije mesto ovde u Srbiji,on je davno trebao ili na Lescu ili na Zbegu da bude. Neka prestane da lupa gluposti jer je on ispusio davno

Boske

14.12.2011. 12:50

Definitivno osudujem huliganski napad na nemocnog starca. Ali ogorceno osudujem i državu Srbiju u kojoj je komunisticki dželat Jovo Kapicic još uvijek slobodan covjek i povrh toga i narodni heroj. Nevjerovatno licemjerje, u rangu besramnog oslobadanja nacistickog monstruma Šandora Kapiroa od strane madarskog pravosuda.

Jasko

14.12.2011. 13:14

Ma kakav huliganski potez, to je njega udarila ''VRANA'', covek se nicega ne seca, niko nije vidio, mora da je doslo iz vedra neba, hahahhahaha. . . Pa junacino ko toliko volis C. Goru idi tamo pa siri patrotizam a ne po Srbiji !

Mirko

14.12.2011. 13:33

Kakve veze ima koliko ovaj ima godina??? Ako se ne varam ljudi se nisu bunili sto se sudilo onom Madjaru nacisti iako je on presao 90tu godinu! Ovaj nije nista manji zlocinac od Sandora Kepira! Treba kao i Sandor da ogovara za svoja zlodela, al bi bilo dobro da sudjenje krene odmah i da dozivi kraj sudjenja i da koliko toliko plati ubijanje i proterivanje rodoljuba!

kerber52

14.12.2011. 16:48

@Milutin - cojstvo se ima ili nema, drugi ti ga dodele a ti se njime rukovodis, sam pojam cojstva ponistava samohvalu a pošto se vi crnogorci neprestano pozivate na njega znaci ne samo da ga nemate vec ga nikad niste ni imali. Tačka.

SRBIN CG

14.12.2011. 20:15

@Milutin - O cojstvu pricaju oni koji su se zbog dzaka brasna,otpisa duga za struju i cega jos vec odrekli pradjedova........SV Vasilije sve gleda i odmjera miLJtine!! tacka

Gorcin iz Budve

14.12.2011. 14:05

Zamolio bih Sasu1971 da nam nabavi jedan recnik albanskog jezika koji se stampa u "vasoj drzavi" Kosovo , ako mu tamo basta otici. Ili da mi uplatimo Taciju i Evropskoj uniji da vam, na vrijeme, obezbijede dovoljan broj primjeraka za vas jug Srbije.Za nas Crnogorce ne brinite, posto smo mi za vas vec Evropa.

nikola bgd

14.12.2011. 14:22

@Gorcin iz Budve - Sa Đukanovićevim režimom na čelu vi u C.Gori ste u velikim problemima. Vi i niste svesni da ste Milovi robovi.

sasa1971

14.12.2011. 15:01

@Gorcin iz Budve - Hahahaha, vi ste za nas evropa????? Covece pa ja u tu evropu, gde ce te biti vi i vama slicni , ni pod razni ne bih otisao!!!!! Vama i vasoj braci albancima zelim sto pre da udjete tamo i nikad ne izadjete. Cinjenica da ste ''Vec u evropi'' Nista ne menja....Sto znaci VI ste ONO sto ste i nikakva evropa to nece promeniti.

srban

14.12.2011. 16:25

@Gorcin iz Budve - Dobro da je ovaj Gorcin poslao komentar, pa da se manem vise ove teme ;))) Diskutovati s takvima isto je kao i diskutovati sa plastom sena...;)))

kosta

14.12.2011. 14:24

Zločin ostaje zločin bez obzira koliko je godina prošlo. Šta čeka ova vlast sa suđenjem ovom čoveku ???

sasa

14.12.2011. 15:10

@kosta - Pa zar Tebi jos nijenjasno da udba i dalje vlada Srbijom? Pa On je ziv a njegove kolege (ubice) odlikovanisu koje kakvim spomenicama, a srpske patriote(prave)Pobijeni su kao izdajnici!Cinjenica da i dan danas ne znamo gde je Draza sahranjen potvrdjuje gore navedeno.

smederevac

14.12.2011. 14:35

Ovog matorog godine ničemu nisu naučile...a Boga mi ni nas! Čovek sam priznaje da je crnogorac, da neće dozvoliti nekakvu novu srpsku okupaciju, priznaje da je ideolog G. Otoka a i Čičina tragedija je njegovo maslo (između ostalog)... A mi ga i dalje trpimo u Srbiji. I još i penziju dajemo. Kavi smo mi ludaci :) Dižem ruke više od svega :)

mujo

14.12.2011. 15:03

Niko nije kriv dok se ne dokaze.Ne moze se ljudima presudjivati po kratkom postupku ,zato sto su banditi,ili nisu. Za to postoji sud i nadlezni organi.E sad,ako su mu to uradili nadlezni organi,onda treba da se zapitamo ciji nadlezni organi?Jer iz njegovog govora se vidi i nema lepo misljenje o njenim Spskim nadleznim organima a i tudji,nadlezni organi vrsljaju po srbiji.Pa sad ti budi pametan...

ma je li....

16.01.2019. 14:53

@mujo - Ma sta kazes? A kolko je Srba streljano posle '44 samo zato sto nisu bili komunisti? Gde je bila njihova krivica? Samo zato sto su bili pobozni i cestiti ljudi, zato su liseni zivota i gradjanskih prava. Pet vekova smo bili pod Turcima, pa nam nisu branili veroispovest, a onda dodjose komunjare i oce da zabrane Srbinu da ide u crkvu, da slavi krsnu slavu.... Komunjarski otpad.

Radomir

14.12.2011. 15:05

Ovim velikim Srpskim junacima smeta jedan starac od 93 godine i napravise junastvo. Ne smeta im sto od Obrenovica nijedan srbin nije vladao Srbijom. Srbi likvidirase Krcuna, skinuse Rankovica (da je ostao nebi dansa bilo problema na kosovo). Jedini Kapicic je branio Rankovica od Srba i spasio mu zivot.Ne smeta im Taci sto je vadio organe Srbima. Gde su ti Obilici. Sto ne osvetise Srbe na kosovo no udaraju na starca od 93 g.Srbi su najvisi neprijatelji sami sebe.

Djordje Stojsavljevic

16.12.2011. 13:10

@Radomir - Pricaj mi pricu Radomire. Bas si komedijas s'ovim prologom.

mbg

14.12.2011. 16:59

On će nekome da kaže da je seljačina. Odakle li je samo došao ovaj i uselio se u, verovatno, otet stan.

Marko

14.12.2011. 17:04

Gde je ta drzava ciji je on general pa jos i narodni heroj? Kojoj drzavi je on lojalan? Ko mu placa privilegije?

jugoslav

14.12.2011. 17:53

U drugom svetskom ratu,se vodila antifasisticka borba ,protiv Nemaca Madjara Bugara Hrvata Siptara Italijana (Muslmana) , Vrlo mali broj pripadnika tih naroda, je do prekretnice ,(do pred kraj oslobadjanja od Neprijatelja) bio u redovima antifasistickih snaga. U drugom svetskom ratu se vodio i bratoubilacki rat ,zbog vlasti ,izmedju Srba ,pripadnika Cetnickog pokreta i Partizana . Pred kraj rata prpadnici fasistickih formacija se masovno prebacuju kod partizana i ratuju protiv Srba cetnika

parisole

14.12.2011. 23:24

@jugoslav - e moj jugoslav!vidim da ti je ime cisto kao ime tvog kuma!srecan sam da se ne zovem kao ti!tvoj dan rodjenja je 25 maj?

aca

14.12.2011. 18:21

Ovaj covek se naziva narodnim herojem, a niko od onih koji su branili karaulu Kosare ili leteli protiv NATO nije proglasen za heroja.

SRBIN CG

14.12.2011. 20:02

@aca - Sramotno je gospodo iz novosti da pustate ovakve komentare koji se odnose na Obilice iz drugog kosovskog boja. Tomo kukavice jedna,to su istinski heroji,Obilici,koji zasluzuju najvece moguce postovanje.Oni jadnice nisu izgubili rat,ni pedalj nase zemlje nisu napustili dok to nisu izdajnici potpisali. Slava svim srpskim herojima koji polozise svoj zivot za Kosmet!!!!!

Đani

14.12.2011. 20:15

@aca - Tući starca mogu samo četnici ,to su i po Hrvatskoj i Bosni radili,ali Oluja ih je ofurila za vieke viekova iako je bilo oteto jna naoružanje,bili su jako mlaki i danas još tužakaju ,ali starca tući e srbine srbine mišu maleni

Djordje Stojsavljevic

16.12.2011. 13:07

@aca - A vi niste tukli i ubijali staro i ne jako. Ajde bezi smrade.

Montenegrian

14.12.2011. 18:33

Jovo tvoja velicina se ogleda u tome da te cak i u 92-oj napadaju sa ledja. Napadali su uvjek sa ledja doduse jer drugacije ne smiju.Ti si Jovo ponos apsolutno vecinski antifasisticke CG.Tvoja najveca zasluga i tvoje zivotno dijlo po kojem ces ostati dugo upamcen jeste briljantna akcija hvatanja Drazena vecini tu neprezaljenog a u stvari zlotvora kakvih je malo bilo u juznih Slovena.Brz oporavak i sto je vise kleveta i lazi Jovo nam je miliji i drazi.P.S. Jovo, Jovo komandante ti si nam ko bra

nata

14.12.2011. 19:07

Pa staradis u Beogradu, ako te Srbi okupiraju,a vidim i tuku. Pakuj kofere pa pravac tamo odakle si došao.

fole

14.12.2011. 21:39

Pa Vojo koju je to bitku Draza vodio protiv ustasa i nijemaca,a pogotovo talijana.Sto se tice ordenja od Amera, pa koliki su vam prijatelji u to ste se mnogo puta uvijerili,crno vam je americko ordenje da nemoze crnje.Pa vi sto cetnikujete po komentarima eno vam Kosova pa se dolje malo pokazite.

Roka

14.12.2011. 22:48

@fole - A koju su to bitku crnogorski komunisti dobili osim protiv civila Srba? Jednom rukom se busate se u grudi i galamite o čojstvu i čovještvu, a drugu držite u džepu, ali tuđem. Vrh KPJ činili su Hrvati, Crnogorci i Slovenci pa nije ni čudo što se nikad nisu obazirali na srpske žrtve

Milorad Stanojlovic

14.12.2011. 22:28

Kakve veze ima sve to sa nacionalistima?Sto se tice Draze, on je bio liberalni demokrata, to je bila ideologija i politika suverene drzave Kraljevine Jugoslavija. Nije smeo da zastupa nikakvu drugu ideologiju. Nije to bilo vreme golubova preletaca ko danas, sa desnice na levicu ili dijagonalno. Sem toga u Ravnogorskom pokretu je bilo previse levicara, kao i politicara drugih nacionalnosti, tako da su Srbi bili u manjini. Topalovic je bio socijalista, a on je finalizirao Program Pokreta, itd.

Milan

09.10.2013. 06:57

@Milorad Stanojlovic - I nesto su previse koristili noz za politicke protivnike! A kada njih ocesaju, onda se liju suze!

Milos Nedic - Beograd

14.12.2011. 22:29

Da, te drzave u kojoj je on bio general nema vise,ali zasto vi koji mrzite onu bivsu drzavu lepo ne kazete "eto gadi mi se i ova penzija iz tog sistema, i ja je necu",aaaaa.

Djordje Stojsavljevic

16.12.2011. 13:34

@Milos Nedic - Beograd - Moj Milose, ne moze se to odcekivati od olosa kao sto je Kapicic. Taj nema nikakvog morala ni ljudskog karaktera.

JOSIP BROZ-TITO

26.11.2012. 03:18

@Milos Nedic - Beograd - Kapicic je ziva legenda..Goli otok je bio potreban za ljude koji su izdali svoju zemlju..boris se,lijes krv za svoju zemlju a onda istu izdas zarad necijeg tudjeg interesa..treba i danas Golih otoka!!!

Sigurica

15.12.2011. 09:21

Gospodine Kapicicu,koliko je Vas broga za te greske koje su se desile na Golom Otoku, toliko je i nas briga sto vas je neko malo prematio.Vas je neko udario mucki, a kako bi vi opisali torturu na Golom Otoku?Pustali ste miseve ljudima na grudi, da ispod serpe i starih lonaca progrizaju stomak mucenika, da li znate da ni jedna osoba sa Golog Otoka nije vracena kuci bez velikih oziljaka po celom telu a ti tu kukas zbog jedne masnice!Trauma a?Uzas :)

JOSIP BROZ-TITO

26.11.2012. 03:11

@Sigurica - I tada je bio potreban Goli otok kao sto i sada treba osnovati jedan ili par njih..za izdajnike svoje zemlje..boris se i lijes krv za zemlju koju si kasnije spreman izdati zarad necijih tudih interesa..svaka cast Kapicicu,poz iz srca Montenegra..i jedno pitanje..zasto slicne ... kao taj sto udara starca od 92g i to sa ledja nije to uradio dok je gospodin bio u vrhu vlasti bivse nam lijepe zemlje..Kapicic je ziva legenda

sale

16.12.2011. 10:02

posto mrzite srbiju i tako pricate o njoj zasto sedite u srbiji?zasto ne idete u crnu goru!

PATRIOTA

20.12.2011. 12:47

Некад беше то истина права само-слога-србина-спашаваа сад други настадоше дани сад че слога србина да сахрани.

Istoricar

29.12.2011. 20:27

Da li zna g. Kapicic, sta je bilo sa Nikolom Kalabicem posle sudjenja Drazi Mihajlovicu.To g. Kapicic sigurno zna, samo ako hoce da kaze. Sada je vec star da nema veze sta je bilo - bilo je ali neka kaze! Mozda i zna neko drugi?

zile 42

03.01.2012. 17:36

"ne zeli da se njegovoj zemlji nikad vise dogodi srpska OKUPACIJA???"Pa covece ti si totalno prolupao.Pa i Srbija i Vojvodina JOS UVEK SU POD CRNOGORSKOM OKUPACIJOM.Oslobodite nas pa se ODSETAJTE KOMPLJET I ZAUVEEEK. Kamo srece da niste ni dolazilo ali DEDINJE i VLAST je SLATKA,zar NE.

stecak

20.01.2012. 23:39

Sad vidim,istina je ,malo me to zainteresovalo za Generala,pa citam evo vase komentare ,i dodjoh do zalosne istine.Generale slabo si obavio posao,pa sta ti rade ovi kako se zovu "kraljevska vojska u otadjbini,nesto ih je previse.Trebali bi Vi Generale malo to opet dotjerat u red .Bog Vam dao zdravlje.