БЕОГРАД - Фолк певачица Светлана Ражнатовић требало би да, после више од три седнице кућног притвора, у уторак, 19. јула, напусти свој дом у Лјутице Богдана и заједно са зетом Предрагом Оцокољићем седне на оптуженицку клупу Првог основног суда у Београду.

Пред судским веће судије Данијеле Кош, Ражнатовићевој и Оцокољићу требало би да почне суђење због оптужби за насилничко понашање за које им прети казна до пет година затвора.

У питању је сукоб који је пре четири године избио између Ражнатовићеве И Оцокољића са директором ФК Млади пролетер Александром Оларевићем, који је против њих и поднео кривичну пријаву.

Оларевић је, међутим, повукао кривичну пријаву чим је у медијима објевљено да ће се певачици и њеном зету због тога судити, али је тужилаштво свеједно остало при својим оптужбама.

Ражнатовићева је, заједно са сестром Лидијом Оцокољић, почела да служи казну кућног затвора 23. јуна.

Пресудом Вишег суда у Београду, изреченој на основу споразума о признању кривице који је Ражнатовићева закључила са тужилаштвом, она је у замену за годину дана кућног затвора и враћања милион и по евра држави признала да је противправно присвајала новац од трансфера 10 фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове и без дозволе држала 11 пиштоља.

Лидија Оцокољић нагодила се са тужилаштвом да призна да је помагала сестри у малверазацијма са трансфером фудбалера у замену за шест месеци кућног затвора.

Како је четири месеца провела у притвору током акције "Сабља" 2003. године, популарној певачици остало је још осам месеци казне коју ће издржавати у својој кући у Лјутице Богдана, а њеној сестри која је такође била у притвору око четири и по месеца.

Оне су прошле седмице уплатиле 500.000 евра у динарској противвредности у буджет Републике Србије, од укупно милион и по евра колико су дужне да уплате.

Другу рату оне морају да плате у року од шест месеци од правоснажности пресуде, односно до 30. децембра, а трећу у року од две године.

Као гаранција да ће трећа рата бити уплаћена суд је уписао хипотеку на кућу Ражнатовићеве у Лјутице Богдана.