ЗВЕЗДАН Терзић, бивши председник Фудбалског савеза Србије, могао би ове недеље да напусти Централни затвор, пошто је сакупљено јемство у износу од милион евра, колико је суд одредио да се уплати као гаранција за пуштање из притвора.

Према речима Терзићевог браниоца, адвоката Анте Бошковића, пријатељи и родбина заложили су своје некретнине, које вреде и више од тражене суме и сада се чека само да оне буду уписане у земљишне књиге, после чега ће бити реализовано решење о укидању притвора. Како је Бошковић нагласио, ради се о шест некретнина у Београду и Бачкој Тополи.

Прошлог понедељка, судија Вишег суда Данко Лаушевић саопштио је да се не прихвата понуђено јемство од 535.000 евра, али је одредио јемство од милион евра. Терзићеви браниоци су тада казали да је тражена сума превелика, али да ће породица сакупити разлику од 465.000 евра.

Истрага против Терзића покренута је у априлу 2008. године, кад је за њим расписана локална потрага. Три месеца касније расписана је међународна потерница. Почетком новембра прошле године добровољно се предао Одељењу криминалистичке полиције Београда.

Два дана по предаји приведен је у Виши суд где је одржана седница ванрасправног већа, на којој су адвокати понудили јемство од 200.000 евра за његову одбрану са слободе што није прихваћено. Кад је у јануару ове године започео главни претрес јемство је повећано на 535.000 евра, али суд ни то, и поред слагања тужилаштва са овим износом, није прихватио. Наставак суђења заказан је за 15. јун, кад ће Терзић, по свој прилици доћи са слободе.


ЈОШ ТРОЈИЦА ОПТУЖЕНИХ

ПОРЕД Терзића, тужилаштво је оптужницу подигло и против Милована Никодиновића, некадашњег генералног секретара Заједнице фудбалских клубова прве савезне лиге, против кога је поступак раздвојен због болести. На оптуженичкој клупи су још и Владимир Булатовић, бивши директор ОФК Београд, и Дражен Подунавац, бивши функционер клуба.