БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду укинуо је решење о продужењу притвора бившем председнику Фудбалског савеза Србије Звездану Терзићу и вратио предмет на поновно одлучивање првостепеном суду, изјавила је портпарол суда Мирјана Пиљић.

Сходно овој одлуци Терзић ће остати у притвору до нове одлуке кривичног ванпретресног већа Вишег суда у Београду које му је продужило притвор, након што се предао правосудним органима Србије, после двоипогодишњег бекства.

Одлучујући по жалби Терзићевих бранилаца, Апелациони суд је укинуо решење јер Виши суд није навео јасне разлоге због чега и даље стоји основ за продужење притвора - постојање нарочито тешких околности под којима је кривично дело извршено и висина запрећење казне за то дело преко 10 година, рекла је Пиљићева.

Она је додала да је суд подржао став првостепеног суда за продужење притвора због опасности од бекства.

Терзић се од 24. децембра налази на Војномедицинској академији због проблема са срцем и несносних главобоља.

Он је на ВМА пребачен из Окружног затвора у Београду десетак дана после предаје.

Почетак суђења Терзићу и тројици његових сарадника, оптуженим да су незаконито присвојили око четири милиона евра од трансфера фудбалера ОФК "Београда" у иностране клубове, заказан је за 17. јануар 2011. у Вишем суду, пред судским већем судије Данка Лаушевића.

Они су оптужени за кривично дело злоупотребе службеног положаја за које је запрећена казна од две до 12 година затвора.