БЕЧЕЈ - Полицијска потера за Кенаном А. (29) из Бачког Градишта, осумњиченим да је силовао шестогодишњу девојчицу ни после 24 сата није дала резултате. Откако је у среду увече успео да побегне из зграде полиције у Бечеју, претреса се сваки метар, а неспокој се увукао у ово мало бачко место код Бечеја.
Узнемирени, али и љути што Кенан измиче потери, мештани згрожени оним што се догодило њиховој маленој суграђанки, нерадо говоре.
Не скривајући осећај кривице, Чаба Н., отац напаствоване девојчице, не може себи да опрости што је у сеоску кафану у центру села повео девојчицу и њеног годину дана старијег брата. Са децом, о којој брине после развода од супруге, и братом од тетке, Чаба је дошао на пиће. Нешто касније, за столом им се придружио и Кенан, иначе Чабин школски друг. Деци је купио сок, а за њих двојицу је поручио кафу. Нешто пре поноћи, девојчица је, међутим, изненада нестала. Нико од гостију ништа сумњиво није приметио.
- Био сам у тоалету, а када сам се вратио, ћерке није било - прича девојчицин отац. - Тражио сам је по кафићу и напољу, али ње нигде није било. Нестао је и Кенан. Кренуо сам да тражим дете по улицама, дозивао је. Позвао сам и полицију и пријавио нестанак.
Враћајући се до кафане, Чаба је угледао девојчицу која је сама ишла мрачном и пустом улицом. Одмах му је испричала да је пошла са Кенаном јер јој је рекао да иду да купе сок. Дете је, по очевим речима, Кенан одвео на гробље удаљено одатле километар, скинуо му одећу и напаствовао.
- Видео сам неке трагове на њеној одећи, али у мраку нисам могао да видим шта је - наставља отац. - Водили смо је на лекарске прегледе, урађене су анализе крви, и сада су и она и брат код мајке.
О догађају, узнемирени мештани на улици међусобно причају шапатом. За Кенана, који има троје деце, од пет, три и годину дана, кажу да је проблематичан и да је пре десетак година нешто слично урадио, али да је пуштен јер није било доказа.
Већина суграђана жене коју смо затекли у близини гробља, дели њено мишљење, а неки предлажу да се организује прикупљање потписа да Кенан буде најстроже кажњен и да му се забрани да живи у њиховом месту.

СКРОВИШТЕ
ПОСЛЕ бекства из полицијске зграде у Бечеју, у потеру за Кенаном је пошло четрдесетак полицајаца, а повели су и пса трагача. Наводно је виђен како је ушао у напуштену кућу у Хајдук Вељковој улици у Доњем граду, делу Бечеја где има много празних кућа.

УНУКА БЕЗ ПРЕГЛЕДА
КЕНАНОВА ташта оштро је демантовала сеоске приче да је и њена унука одведена из школе на преглед код лекара, да се утврди да ли је, можда, и сопствено дете напствовао.
- То је велика измишљотина, јер моја унука ће тек за који дан напунити три године и не иде у школу - револтирана је Кенанова ташта Зорица. - Није ишла на преглед.