ПОЛИЦИЈА Републике Српске проверава информације према којима су прошлонедељну ликвидацију Зорана Голуба (41) из Источног Сарајева починили одбегли припадници "земунског клана" Сретко Калинић и Милош Симовић, сазнају "Новости" од извора блиског истрази овог бруталног убиства.

Извор "Новости" наводи да су утврдили да је Голуба убио професионалац:
- У власника "Спорт кафеа" испаљен је читав шаржер из аутоматског оружја - каже наш саговорник. - Голуба је погодило 28 метака, а на лицу места је испаљен чак 41 хитац. Број пронађених чаура указује да су и помагачи пуцали. Потпис овог убиства јасно показује да је реч о злоделу професионалаца.
Информацију да су Симовић и Калинић виђени на територији федералног Сарајева добио је МУП РС и тренутно се проверавају ови наводи. Испитују се и тврдње да су одбегли "земунци" већ дуже на територији РС, односно БиХ.
Како "Новости" сазнају, очевици су дали исказе полицији да су починиоци ликвидације угоститеља из Источног Сарајева носили неуобичајене фантомке. Уместо класичних кратких капа које покривају само лице, Голубове убице су имале дугачке фантомке, чији крајеви су падали преко рамена.
- Претпоставља се да су убице имале дужу косу, па су носили "дугачке фантомке" - тврди наш извор. - То се подудара са информацијом о садашњем личном опису Симовића и Калинића, који су пустили косу током скривања. Ипак, све ове информације се проверавају.
Сретко Калинић (34) налази се на Интерполовој потерници због учешћа у убиству премијера Србије Зорана Ђинђића. У одсуству је осуђен на 35 година робије. Осим за атентат осуђен је и на 40 година затвора због злочина „земунског клана“.
Милош Симовић (29) је, такође, на Интерполовој потерници, а баш као и Калинић осуђен је за иста дела. За учешће у убиству премијера добио је 30 година, а за убиства, отмице и терористичка дела 40 година.
У међувремену, медијима се наводно јавио један од оних чије име се доводи у везу са убиством угоститеља - Дарко Елез из Новог Сада. У телефонском разговору демантовао је да име везе са ликвидацијом Голуба и упутио индиректне претње полицији.
- Полиција свако нерешено убиство сваљује на мене. Те полицајце треба научити њиховом послу. За неке од полицијских руководилаца који, из неких разлога, бацају ове тешке сумње на мене знам да често долазе у Србију и радујем се скором сусрету и разговору са њима - рекао је Елез.