Самсунг ће и даље тестирати кандидате ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА

Танјуг

недеља, 31. 05. 2020. у 23:46

Самсунг ће и даље тестирати кандидате ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА

AP Photo

Јужнокорејска групација "Самсунг" овог викенда је успешно окончала своје прво онлајн тестирање кандидата који желе да раде у том индустријском гиганту
Јужнокорејска групација "Самсунг" овог викенда је успешно окончала своје прво онлајн тестирање кандидата који желе да раде у том индустријском гиганту, а већ разматра могућност да такав начин проналажења нових запослених убудуће користи у ширем обиму.


"Надоградићемо свој систем запошљавања и планирати коришћење решења повезаних са интернетом у различитим областима проналажења нове радне снаге", саопштио је "Самсунг".


Кандидати су тест полагали од куће, користећи своје личне рачунаре, а видео снимком начињеним мобилним телефонима морали су да докажу да не варају на тесту, наводи јужнокорејска агенција Јонхап.


Прочитајте још: Самсунг тестира могућност управљања ТВ-ом мислима


Онима који варају било би забрањено да полажу "Самсунгов" пријемни испит наредних пет година, али за сада нема пријава о покушајима варања, као ни о неправилном раду програма.


Овај систем тестирања добио је похвале од саме компаније, која истиче да је то истовремено и допринос борби против корона вируса и смањењу одређених трошкова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације