САД уводи нове рестрикције за Хуавеј

Танјуг

петак, 15. 05. 2020. у 23:33

САД уводи нове рестрикције за Хуавеј

Илустрација / Depositphotos

Влада Сједињених Америчких Држава уводи нове рестрикције кинеском гиганту Хуавеј којем ће бити ограничена могућност употребе америчке технологије приликом прављења полупроводника
Влада Сједињених Америчких Држава уводи нове рестрикције кинеском гиганту Хуавеј којем ће бити ограничена могућност употребе америчке технологије приликом прављења полупроводника, пренео је Асошијетед прес.


Америчко министарство трговине саопштило је да овај потез има за циљ да спречи настојање ове кинеске компаније да подрије постојеће санкције САД.


Ново ограничење одвојено је од напора Трампове администрације да забрани продају америчке технологије Хуавеју. Влада САД је пре годину дана ставила на црну листу ову кинеску компанију, коју је прогласила националним безбедносним ризиком. Међутим, неким америчким компанијама је и даље дозвољено да сарађују са Хуавејем, а та опција биће могућа још наредних 90 дана, према одлуци која је усвојена ове недеље.


Прочитајте још: Оснивач Хуавеја: САД нас неће уништити


Међутим, многе америчке компаније искористиле су бројне рупе у закону, па су наставиле да снадбевају Хуавеј чиповима који нису направљени у САД.

Коментари (2)

Sky

16.05.2020. 08:31

Zato sto je Huawei trenutno najbolji telefon na svetu a Americka zagrizena jabukica medju najlosijim.

Rezervni Igrač

23.05.2020. 09:55

Krivo Amerikancima to što su Kinezi napravili i dalje prave bolje telefone, pa hajde sad malo sankcija.