Гугл и Епл: Kорона апликација неће чувати ГПС податке

Танјуг

04. 05. 2020. у 23:46

Гугл и Епл: Kорона апликација неће чувати ГПС податке

Depositphotos

Обе компаније су објавиле да им је примарни циљ приватност и спречавање влада да користе систем за прикупљање података о грађанима, преноси Гардијан
Kомпаније Епл и Гугл саопштиле су да ће забранити употребу функције праћења локације у апликацијама на чијем развоју раде како би успорили ширење корона вируса.

Епл и Гугл, чије оперативне системе има 99 одсто паметних телефона, објавили су прошлог месеца да ће заједно радити на стварању система за обавештавање људи који су били у близини других особа које су позитивне на тесту на Цовид-19.

Обе компаније су објавиле да им је примарни циљ приватност и спречавање влада да користе систем за прикупљање података о грађанима, преноси Гардијан.

Систем користи блутут сигнале с телефона за откривање сусрета и не користи или не чува ГПС податке.

Британски лист подсећа да су, међутим, програмери ових апликација из неколико америчких држава прошлог месеца рекли Ројтерсу да је од виталног значаја да им се дозволи да користе податке о ГПС локацији у комбинацији са новим системом за тражење контаката, како би пратили како се епидемија развија и идентификовали жаришта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)