Да је Корона вирус утицао и на највећег дива када је у питању ИТ и производња мобилних телефона и рачунара, показују информације да ће излазак новог модела њиховог паметног телефона iPhone 12 каснити за око месец дана. За сада ово није званично саопштење, већ само гласина, али је чињеница да неће све ићи онако како је планирано.

Све се помера за месец дана

Ако је веровати гласинама, Apple наводно помера производњу свог новог паметног телефона iPhone 12 за месец дана. Наводи се да је глобална пандемија Корона вируса утицала на ланце снабдевања и процес производње, чиме су се пореметили планови Apple-а за масовну производњу овог телефона.

Apple ће крајем године представити четири нова модела iPhone-а, сви са ОЛЕД екранима од 5,4, 6,1, и 6,7 инча. Обично се представља дешава у септембру, али ће епидемија утицати на то да се производња и само представља помери за крај године. Епидемија Корона вируса до сада је однела широм света више од 200,000 живота, а оболело је преко 3 милиона људи. Цела светска економија је у паду, а опоравак се очекује касније током године. Што се тиче iPhone 12 модела, од њега се очекује да надокнади губитке које је Apple доживео током епидемије.


(ПЦ прес)