Surface Duo компаније Microsoft је склопиви телефон који се ослања на два дисплеја, уместо на само један који се преклапа. Нови патент указује на додатне промене, те на уређаје који ће се у блиској будућности ослањати на чак три екрана, што значи да би корисници ускоро могли да добију и Surface Trio.

Surface Duo се већ показао као издржљивија верзија савитљивих телефона, а као највећа мана се истицало то што између два дисплеја постоји размак, који се најбоље види када је уређај расклопљен. Нови Microsoft патент предлаже решење које би требало да уклони овај „процеп“, а тако што би се на његовом месту нашао трећи, веома танак централни дисплеј. Тако би се досадашњим отвор сакрио трећим екраном који би требало да се нађе између два главна. Када је телефон отворен сва три дисплеја би формирала целину, а трећи екран би у случајевима када је телефон склопљен могао да служи за приказивање различитих обавештења.

Трећи дисплеј за сада остаје само идеја, али би ускоро могао да се појави и у оквиру нечега што би понело име Surface Trio, будући да би његова функција решила неке проблеме који су до сада утицали на корисничко искуство.