Microsoft Edge постао други најпопуларнији браузер на свету

Новости Онлине

06. 04. 2020. у 23:07

Microsoft Edge постао други најпопуларнији браузер на свету
Док Edge подстиче људе да користе Мајкрософтове услуге а не Гугловее, промена претраживача такође учвршћује Chromium-ово присуство на мрежи
РИЗИЧАН потез Мајкрософта са Chromium Edge браузером се изгледа исплатио, барем у кратком року. Како Bleeping Computer примећује, Edge је сада други најпопуларнији веб браузер на основу употребе, а NetMarketShare му је у марту дао готово 7,6% тржишног удела, чиме је заобишао опадајући Mozilla FIrefox са готово 7,2%.

Edge је и даље далеко иза Chrome-ових 68,5%, али то је завидан резултат за браузер који није био ни три месеца стар. Није тешко погодити зашто Edge тако брзо расте. Његов статус подразумеваног браузера за Виндоус помаже, као и Мајкрософтов укупни учинак. Међутим, такође помаже и то што верзија заснована на Chromium-у елиминише многе притужбе које је имала стара верзија Edge-а која ради на Мајкрософтовом погону, као што су компатибилност, брзина и количина доступних екстензија.

Стари софтвер имао је репутацију браузера који се користи искључиво за преузимање других браузера, а сада је довољно добар да вам можда неће требати други браузер.

Ово не значи да је Гугл нужно забринут. Док Edge подстиче људе да користе Мајкрософтове услуге а не Гугловее, промена претраживача такође учвршћује Chromium-ово присуство на мрежи.

Девелопери могу бити мање склони да креирају веб сајтове који су заиста независни од браузреа уместо да се оптимизују за Гуглов претраживач и то би могло да смета људима који би радије користили FIrefox, Сафари или друге алтернативе.

(ПР Прес)


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације