Укључите ОВУ ОПЦИЈУ и батерија на Андроиду ће трајати дуже

Novosti Online

24. 02. 2020. у 23:33

Укључите ОВУ ОПЦИЈУ и батерија на Андроиду ће трајати дуже

Depositphotos

Гугл је открио да рад на мобилном уређају у "мрачнијем" режиму продужава животни век батерије
Гугл је, када је објављен Андроид 9.0 Пие, назначио да рад на мобилном уређају у "мрачнијем" режиму продужава животни век батерије. Изласком Андроида 10 у 2019, Гугл је додао "мрачни режим" и омогућио програмерима да интегришу ову опцију у своје апликације.


Ово је уведено пошто сав бели, празан простор на екрану вашег мобилног телефона захтева више енергије и троши више енергије. Ако укључите црну позадину, штедите енергију батерије.


Такође, употреба црне позадине има потенцијалне здравствене користи, јер нека истраживања показују да овај режим омогућава мање напрезање очију, посебно када је окружење слабо, каже Cnet.


Како да активиратепозадину црног екрана?


Поступак описан у наставку може да се разликујеу зависности одуређаја који користите. Међутим, ово су основни кораци које морате да предузмете и не би требало да буде тешко.


Идите у Подешавања (Settings) и изаберите Екран (Display). Овде пронађите опцију "dark theme" и померите прекидач на опцију Укључено (On).


И то је то.


Ако имате проблема са проналажењем ове опције, користите претрагу на свом мобилном телефону да бисте унели један од следећих термина: "dark theme", "dark mode" или"night theme". .


Након активирања ове опције, позадина ће се променити из беле у црну.


Прочитајте још: Овако се исправно пуни батерија на телефону


У овом режиму систем и неке друге апликације, као што су Gmailили Messages, које су ажуриране да подржавају „dark mode“, аутоматски ће мењати свој изглед на основу нових поставки система.


Неке апликације то неће аутоматски урадити, али питаће вас да ли желите ову промену или не.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Lux

25.02.2020. 07:36

Одлично. Нисам знао до сада да укључим тамни режим. Чињеница је да тамна боја више одмара очи, јер бијела боја која је у позаини блијешти.

Mr Majestyk

25.02.2020. 10:54

Ovo je tačno samo ako telefon ima OLED/AMOLED displej. Klasičan LCD, ili IPS ne štedi ništa, jer osvetljenje radi jednako bez obzira na boje na ekranu.