Пад акција Епла, компанија изгубила 34 милијарде долара

Танјуг

19. 02. 2020. у 22:55

Пад акција Епла, компанија изгубила 34 милијарде долара

AP Photo/Kin Cheung

Акције Епла пале су током трговања у уторак за 2,6 одсто у једном моменту, што је збрисало 34 милијарде долара тржишне вредности америчке технолошке компаније и повукло индексе на Волстриту наниже
Акције Епла пале су током трговања у уторак за 2,6 одсто у једном моменту, што је збрисало 34 милијарде долара тржишне вредности америчке технолошке компаније и повукло индексе на Волстриту наниже, објављено је на порталу ЦНН Бизнис.

На затварању берзе акције Епла су закључене у минусу од 1,8 одсто у односу на претходни дан.

На овај драматичан пад утицало је упозорење Епла да не очекује да ће остварити планирани квартални приход због успоравања производње и ослабљене тражње у Кини, где је компанија затворила све своје продавнице због епидемије коронавируса.

Према првобитним плановима, највреднија компанија у Сједињеним Државама, чија је тржишна вредност 1,4 билиона долара, очекивала је да ће у свом другом фискалном кварталу остварити нето продају између 63 милијарде и 67 милијарди долара.

Након Епловог саопштења, индустријски индекс Дау ДЖонс је потонуо трећи дан заредом јер су се инвеститори повукли како би размотрили упозорење технолошког дива, преноси ЦНБЦ.

Вредност Дау ДЖонс индекса је на затварању пала за 165,89 поена или 0,6 посто, на 29.232,19 бодова.

Индекс С&П 500 је спласнуо за 0,3 процента на 3.370,29 поена, док је технолошки Насдак Композит забележио мали добитак завршавајући дан на рекордно високом нивоу од 9.732,74 поена.

Компанија "Тесла" је допринела расту Насдака, будући да је њена акција скочила за више од 7,0 процената. Такође је ојачао Нетфликс за 1,9 посто, достижући највиши ниво од јула 2018. године, као и Алфабет који је регистровао мали добитак од 0,1 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације