Нико до сада није направио мобилни телефон са "старинским" округлим бројчаником, какве су фиксни телефони имали до пре 20 - 30 година.

Сада је то пошло за руком иноватору и инжењеру Џастину Хаупту, који је направио уређај за који се може рећи да је тачно на средини између некадашњег фиксног и савременог паметног телефона.

Овај необичан "уради сам" уређај има бројчаник који се окреће прстом и закривљени "ePaper" екран, који кориснику пружа основне информације као што су пропуштени позиви и текстуалне поруке.

Срце телефона чини прилагођена Arduino плоча, заснована на ATmega 2560 микроконтролеру и Adafruit FONA 3Г плочици, на којој се налази модем за повезивање на 2Г или 3Г мреже, у коју се убацује СИМ картица.

Ниво напуњености батерије, која је у стању да издржи један дан коришћења, и јачина сигнала контролишу се помоћу бочних ЛЕД диода. Уређај има и неколико "speed-dial" тастера, за брзо бирање меморисаних контаката.

Џастин Хаупт каже да му је основна идеја била да направи уређај који ће моћи да користи као основни мобилни телефон, пошто га нервирају савремени телефони са екраном на додир чије димензије сваким даном постају све веће.(Телеграф.рс)