Не постоји већа несрећа него када родитељ изгуби дете, а та ужасна судбина задесила је и једну мајку из Јужне Кореје. Она је без ћерке остала 2016. године, а три године касније поново се спојила са њом у виртуелном свету створеном за телевизијски документарац.


Телевизијски шоу у Јужној Кореји "Меетинг Yоу" (Срео сам те) искористио је технологију како би поново спојио мајку Јанг Ји-сунг са ћерком Наиеон (7), која је умрла од неизлечиве болести, заједно са рукавицама осетљивим на додир и звуком.


Мајка и ћерка могле су да се додирну, играју и разговарају, а девојчица је уверила мајку како више не трпи никакве болове, пише Дејли мејл.


Јанг Ји-сунг ставила је ВР слушалице и транспортована је у башту у којој је њена ћерка стајала насмејана и у љубичастој хаљини. Поновни сусрет у виртуелној реалности, као што се може очекивати је изузетно емотиван. Чини се да Јанг почиње да плаче оног тренутка када види виртуелну Наиеон, док остатак породице - Наиеонин отац, брат и сестра - посматрају скептично, али са понеком сузом.


"Ох моја лепотице, недостајеш ми", чује се како мајка говори док помиче дигиталну копију своје ц́ерке. Девојчица је након тога упитала мајку где је била и да ли је размишљала о овоме, која јој је одговорила да то ради све време.


Јанг је у почетку оклевала да додирне дигитално дете док Наиеон није инсистирала на томе да је држи за руку.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Гоогле Цхроме ускоро добија сјајну нову опцију: За то је заслужан конкурент


Мајка је онда држала ћеркину руку док су јој сузе текле низ лице.


На крају магичног путовања Наиеон је легла да спава, рекавши да је уморна, а мајка јој је рекла збогом.


Јанг је рекла како је пристала на ово како би помогла другим људима који су изгубили неког блиског.


"Срела сам Наиеон, која ми се обратила с осмехом врло кратко, али то је врло срец́но време. Мислим да сам одсањала сан који сам одувек желела", рекла је мајка.


Према писању медија, продукцијски тим је провео осам месеци на овом пројекту. Они су дизајнирали виртуални парк који су мајка и кћерка посетиле у стварном свету, те су користили технологију снимања покрета како би забележили покрете дечјег глумца које би касније могли да користе као модел за виртуалну Наиеон.

(nezavisne.com)