НЕОБИЧНА грешка погађа све више Windows 7 рачунара, а у облику поруке “You dont have permission to shut down this computer” сваки пут када се покуша гашење или рестартовање уређаја.

Порекло грешке још није познато, а корисници се у последње две недеље носе са овим проблемом. Тако су пронашли привремено решење, у оквиру којег је неопходно да креирају други админ налог, те се на њега улогују, и потом врате на први налог и рачунар угасе без проблема. Невоља је у томе што кораци морају да се понове сваки пут када се уређај искључује, па се тако не ради о решењу, већ о принудној мери.

Друго решење укључује команду Windows+R, уз помоћ које се отвара Run прозор, у који се потом уноси „gpedit.msc,“ да би се потом у Grup Policy Editor прозору отишло на Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Local Policies > Security Options, те у Security Options панелу кликнуло на “User Account Control: Run all administrators in Admin Approval Mode,” и изабрало enable.

Потом се поново отвори Run прозор, али се овога пута укуца “gpupdate/force” и притисне Enter. Након тога се уређај нормално искључује и рестартује.


Аутор: PC press