ТРЕЋА декада 21. века већ је проглашена деценијом робота и секс-лутки, јер индустрија „играчака за одрасле“ користи врхунске технологије како би секс-роботе учинила готово истим као што су људска бића. Ускоро се очекује да ће неки „љубавни дроиди“ моћи да воде разговоре, реагују на сексуалне додире и препознају своје власнике у препуној соби.

Прочитајте још: Отвара се бордел близу Србије: За 60 евра можете да радите шта хоћете, али пазите да се не повредите

Представник произвођача секс-робота „Ријал дол“ рекао је у разговору за „Дејли стар онлајн“ да ће компанија опремити своје „електронске девојке“ надоградњама које ће им пружити „посебну свест“. Према речима овог самопроглашеног познаваоца „љубавних дроида“, најновији модели добиће у року од две године способност вида и моћи ће да идентификују лице свог власника у гомили.

Вид није једина надоградња коју ће нови роботи добити. Очекује се да ће им новоинсталирани сензори омогућити да реагују на различите додире, разликујући притом сексуалне од оних романтичних.

- Добиће вид, моћи ће да препознају лица и простор. Њихово тело имаће сензоре у грудима, у рукама, тако да ће знати када их држите за руку, када се играте с њима - открио је он, описујући надолазеће промене.

Планирано је да се неке измене инсталирају у „Ријал долс“ већ крајем ове или почетком 2021. године.


- Ради се на томе да им се уведе топлота, попут топлоте тела. Оне „ће моћи да разликују шта је сексуални, а шта романтични додир - објаснио је он.


Depositphot

Како је напоменуо, творци ових робота раде на апликацији која ће њиховим луткама омогућити да пређу из разговора у сексуалну ситуацију и овај прелазак учине што природнијим.

Ни њихови ривали у овом пољу играчака сличних људима не седе беспослени, јер је почетак 2020-их најавио „невероватну деценију“ за технологију секс-робота, тврди „Дејли стар онлајн“.

На пример, кооснивач фирме „Силикон лаверс“ хвали се да лако можете погрешити и помислити да су њихови роботи прави људи.

- Дошли смо до те тачке када лутке заправо изгледају као прави људи, мушкарци и жене. Технологија постаје све напреднија, као и наш дизајн за ове лутке, а једноставан пример је да се неке лутке стварају помоћу 3Д скенера за људско тело, а не да су традиционално исклесане у глини - рекао је он.

(rs.sputniknews.com)