WINDOWS 10 корисници се ових дана суочавају са још једном рањивошћу, те им се препоручује да што пре преузму нова сигурносна ажурирања. Проблем је у томе што велики број корисника није у могућности да ту акцију спроведе до краја, и инсталира упдате који се описује као „безбедносна мера од виталног значаја“.

Након што је откривена нова рањивост безбедносни експерти су објаснили да се ради о пропусту у оквиру Windows оперативног система који би нападачима могао да омогући да нападе маскирају у легитимне активности у оквиру мреже, те да на уређаје жртава неометано дистрибуирају малициозне садржаје. Безбедносни пропуст је прилично озбиљан, а као лек се препоручују January 2020 Patch Tuesday закрпе које ефикасно санирају поменуту рањивост.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Microsoft спрема нови дизајн Windows логотипа, али и стотину редизајнираних икона

мајкрософт је брзо реаговао на упозорења, и корисницима омогућио да преузму неопходна ажурирања, али је проблем у томе што једна верзија изазива проблеме када се почне са инсталирањем закрпа. Ради се о верзији KB4528760, коју је велики број корисника означио као проблематичну, будући да се на неким уређајима током инсталације појављује порука “There were problems installing some updates, but we’ll try again later. 2020-01 Cumulative Update for Windows 10 Version 1909 for x64-based Systems (KB4528760) – Error 0x800f0988. Troubleshooter, sfc, dism don’t fix error”.

Неки корисници су се жалили и на то да сигурносне закрпе ометају рад рачунара, а још увек није познато колико је грешка озбиљна и колико је корисника погођено.Аутор: ПЦ прес