Друштвена мрежа Инстаграм је без икаквог обавештења уклонила дугме за IGTV, које се налазило на врху профила, одмах поред дугмета за директне поруке.

Сада су се овим поводом огласили из Инстаграма и објаснили да људи нису користили ову опцију и да већина њих није ни примећивала постојање дугмета, него да су снимке откривали на други начин.

- Како смо наставили да радимо на томе да људима олакшамо да створе и открију садржај Инстаграм ТВ-а, схватили смо да већина људи овај садржај налази на почетној страници или у претрази. Само неколицина користила је ово дугме - објашњава портпарол Инстаграма.

Опција Инстаграм ТВ појавила се 2018. године са циљем да скине YouTube са трона, дозвољавајући људима да објављују вертикалне снимке.

Дужина снимака у ИIGTV зависи од броја пратилаца које корисник има, а максимално време снимка је ограничено на сат времена. Пре тога је Инстаграм дозвољавао само објављивање снимака дугих 60 секунди, пише ЦНН.

Ипак, IGTV није тако добро прихваћен и никад није достигао популарност сторија. Звезде које је требало да праве садржај за IGTV, као што је Ким Кардашијан, нису посветиле много времена овој опцији, а неки инфлуенсери са друштвених мрежа тврде да је главни разлог њеног неуспеха то што није развијен начин за зарађивање од ње.

Апликација за дељење снимака, ТикТок, у међувремену је стекла велику популарност, док је IGTV запостављен. ТикТок има 700 милиона преузетих снимака у 2019. години, док овај Инстаграмов одељак за снимке има тек шест милиона.

Садржај Инстаграм ТВ-а и даље ће бити видљив на апликацији, на почетној страници, а дугме за ову опцију сада се налази на врху странице за претрагу, где је такође међу фотографијама и кратким снимцима могуће открити нове садрже ове врсте.