Гугл: Уравнотежено регулисати вештачку интелигенцију

Танјуг

20. 01. 2020. у 23:45

Гугл: Уравнотежено регулисати вештачку интелигенцију

Фото Depositphotos

Извршни директор Гугла Сандар Пичај позвао је данас на уравнотежени приступ регулисању вештачке интелигенције, поручујући европској публици да ова технологија доноси корист, али има и "негативне последице"
Извршни директор Гугла Сандар Пичај позвао је данас на уравнотежени приступ регулисању вештачке интелигенције, поручујући европској публици да ова технологија доноси корист, али има и "негативне последице".

Пичајеви коментари долазе у тренутку када законодавци и владе озбиљно размишљају о постављању ограничења на начин на који се користи вештачка интелигенција, преноси АП.

"Нема сумње да вештачку интелигенцију треба регулисати. Питање је како да се томе најбоље приступи", рекао је Пичај, у говору у истраживачком центру са седиштем у Бриселу.

Напоменуо је да владе морају да играју важну улогу и да ће Европска унија и САД започети са израдом својих приступа регулисању и пресудно ће бити „међународно усклађивање“ евентуалних правила, али није дао конкретне предлоге.

Пичајеви коментари сугеришу да се компанија можда нада да ће спречити ширу акцију ЕУ у борби против ове технологије. ЕУ је била међу агресивнијим регулаторима великих технолошких фирми, а тај приступ су преузеле и америчких власти у истрази доминације компанија попут Гугла, Фејсбука и Амазона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације