Након што је Google Stadia објављен у новембру, сервис није био претерано добро прихваћен, али није ни остварио неуспех. Ради се о конкурентном производу који играчима омогућава да играју нове наслове са скромнијим инвестицијама у хардвер.

Међутим, рани корисници су се жалили на лаг, слику ниске резолуције, као и слаб избор видео-игара.

Како би исправио почетне проблеме Stadia сервиса, Google је објавио roadmap за ову годину, обећавши преко 120 игара.

Током наредних месеци, десктоп корисници ће имати могућност да стримују у 4К (није познато да ли се ово односи само на Stadia Pro претплатнике, који тренутно плаћају месечну надокнаду за стримовање у 4К).

У истом временском оквиру, они корисници који су купили Stadia контролер ће коначно моћи да користе своју бежичну конекцију када играју преко десктоп верзије Chrome претраживача. Тренутно, gamepad не ради без УСБ-Ц кабла на десктопу.

Када је у питању мобилна платформа, Stadia ће омогућити подршку за више Андроид телефона, с обзиром на то да су од објаве само Google Pixel телефони могли да покрећу апликацију.

Што се тиче видео-игара, Google обећава 10 нових ексклузива до средине године, а касније овог месеца компанија ће објавити фебруарске игре за Stadia Про претплатнички сервис.


Б92.нет