Ако имате обичај да гледате порнографске садржаје на телефону, имајте на уму да оваква навика вас и ваше податке излаже великом ризику од хаковања, а у најмању руку је потребно истражити апликације које ће помоћи заштити података које се налазе у паметном телефону.

Прочитајте још: Нови вирус који напада Андроид може да "преживи" фабрички ресет

ЧЕТВРТИНА ВИРУСА ДОЛАЗИ С ПОРНОСТРАНИЦА

Гледање порнића на екрану мобилног покреће читав низ сигурносних аларма и у тим је тренуцима је ваш уређај изложен високом ризику од хаковања, показало је недавно истраживање фирме за мобилну заштиту Wandera.

Компанија је испитала колико су тачно ризичне порностранице када су отворене на мобилном уређају. Резултати су крајње узнемирујући. Наиме, готово четвртина компјутерских вируса које мобилни уређаји “покупе” долази с мрежних страница са порно садржајима.

ЦУРЕ ЛИЧНИ ПОДАЦИ КОРИСНИКА

Будући да оперативни системи паметних телефона, пре свега Андроид, нису сигурни као они на десктоп рачунарима, па хакери ту итекако имају простора за деловање, преноси Men’s Health.

Из фирме Wandera прегледали су више различитих порнографских страница и открили како је чак 40 од ​​50 најпознатијих сајтова за одрасле, као што су Brazzers, Ashley Madison и AdultFriendFinder, у време њиховог тестирања било изложено “цурењу” личних података корисника.

(net.hr)