Помажу у кући, служе госте, додају WC папир, смешкају се, знају да их волите... Oни су роботи! (ВИДЕО)

NovostiOnline

11. 01. 2020. у 23:33

Помажу у кући, служе госте, додају WC папир, смешкају се, знају да их волите... Oни су роботи! (ВИДЕО)

Depositphotos

Сајам ЦЕС годинама уназад домаћин је најпаметних и најчудних направа, па је тако и ове године наставио традицију представљања најинтересантнијих робота данашњице


Сајам потрошачке електронике - ЦЕС, у Лас Вегасу, ове године је "угостио" много нових паметних робота, од оних који могу да вам помогну да подигнете невероватно тешке ствари, до савршених помоћника у кући.

Издвојили само оне о којима се највише прича:


САМСУНГ BALLIE

Самсунгов Ballie је животни пратилац и ефикасан помоћник у кући, величине тениске лоптице. Ballie је мали, округли, котрљајући робот, осмишљен да подржава, разуме и реагује на потребе свог власника, посебно у домаћинствима.Захваљујући вештачкој интелигенцији (АИ), која је у њега интегрисана, Ballie користи сензоре и податке које прикупи у кући како би могао да буде од додатне користи свом власнику. Осим тога, може да се повеже и да контролише друге паметне уређаје у кући, а све у циљу да вам олакша и улепша свакодневни живот.

ШАРМАНТНИ ROLLBOT

RollBot је један од производа који су привукли велику пажњу на ЦЕС 2020. Дело су компанија Procter & Gamble и Charmin GoLab, а његова сврха је да испоручује тоалет папир онима који се заглаве у непријатној ситуацији без ролне у тоалету.
Прототип подсећа на медведића из цртаног филма, само што се креће на точковима, а користи инфрацрвене сензоре за навигацију до људи којима је потребан тоалет папир.

Ролна мора прво да се стави на RollBot јер не може сам да је узме, а онда носећи је на врху своје главе односи је тамо где је неопходна. RollBot тренутно није на продају, већ је представљен само као прототип.

GUARDIAN XO - РОБОТСКО СУПЕР ОДЕЛО

Компанија Sarcos представила је супер одело - Guardian XO. У питању је роботски егзоскелет који је направљен да га носе радници, а омогућава просечној особи да подиже и манипулише са теретима који су тежи и од 100 килограма, користећи природне покрете тела, наводи Tech Republic.Радници компаније Делта први су радили са роботом на себи пробајући да рукују са тешким теретима у складишту, подижући заиста невероватне тежине.

Индустријски егзоскелет помоћи ће да се повећа продуктивност радника, истовремено смањујући опасност од повреда на раду, наводи произвођач.

BELLABOT

Она је робот келнерица и вероватно један од естетски најпријатнијих робота на сајму. Са дигиталним приказом лица мачке и могућностима да се оглашава као она, пријатељски робот конобар из компаније PuduTech опремљен је са 4 реда полица и вишеструким функцијама за испоруку.

BellaBot на свом лицу мења изазе у интеракцији са људима и има тактилни систем повратних информација, што је чини пријатном и животном. Предвиђено је да замени конобаре, а у једној испоруци може да носи 120 мањих тањира, 39 великих тањира и 33 чиније. Да не бисмо превише отишли у техничке детаље, сигурни смо да ће вас више занимати да је видите.

LOVOT

Чудни робот компаније Groove X добио је признање "Innovation Award" на ЦЕС 2020. То можда и није тако чудно с обзиром да је проблем усамљености један од водећих проблема људи у данашњем свету, а Lovot је животни сапутник који је направљен да га - волите.Lovot подсећа на мешавину пингвина, медведића и сове, са топлим и меканим телом и крупним очима које једино од вас траже пажњу, загљај и љубав. Lovot може самостално да се креће по кући и ту је да вам пружи емоционалну подршку и буде ваш извор среће. Опремљен је са 10 сензора за додир и може да осети када га додирујете. Помоћу апликације Lovot може да фотографише кориснике док се смеју, да креира дневник интеракција, служи као монитор за бебе, па чак и патролира кућом као нека врста обезбеђења, наводи произвођач.

T-HR3 - "ХУМАНОИДНИ ПАРТНЕР"

Тојотин иновативни робот T-HR3 производ је сарадње чувеног јапанског произвођача аутомобила и компаније NVIDIA. T-HR3 може неометано да помера и контролише своје тело користећи напредни синхронизовани систем за манервисање.То му омогућава готово природне покрете и обављање комплексних радњи. Системом управља људски оператер који носи ВР наочаре, а робот прима податке путем ВР-а и "перцепцијских података" за које је задужен NVIDIA рачунар, уграђен у њега.(Телеграф.рс/Т.Т.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације