Недавно смо писали о томе како се Ентони Вуд, "краљ стриминга", истински обогатио тек након што је напустио Нетфилкс и основао своју фирму - Року. Ипак, судећи по актуелним анализама, инвеститори који су дугорочно играли током ове деценије, обогатили су се улагањем у Нетфликс.

Ова најпопуларнија стриминг платформа је до пре 10 година још била на почетку, а данас је једна од 40 највреднијих компанија у САД, чија се тржишна вредност последњих дана креће између 140 и 150 милијарди долара, а према подацима из прошлог квартала, број претплатника широм света износи скоро 160 милиона.

Разлог томе су константан раст броја претплатника (укључујући претплатнике изван САД), време које проводе уз Нетфликс, као и квалитетан, оригинални садржај.

Како наводи "ЦНБЦ", управо је деоница Нетфликса остварила најбољи раст на индексу С&П 500. У односу на почетак 2010. до данас, остварен је принос од чак 4181 одсто, а улог од милион долара у акцију Нетфликса 1. јануара 2010. године, данас би вредео око 43 милиона долара.
(Телеграф Бизнис)