УРЕЂАЈИ за мерење тежине су страх и трепет за оне који о тежини брину, а посебно након празника и периода у којем се о исхрани није водило рачуна. Матео је паметни отирач који ублажава ове проблеме и вагу маскира у нешто далеко “безазленије”.

Паметни отирач подсећа на пешкир и има два дела: прекривач који може да се пре и који личи на било који други комад платна, и танку чврсту површину која корисника снабдева серијом информација. Мерење телесне тежине је најпопуларнија, али и најобичнија функција коју Матео нуди, будући да паметни отирач корисника може да идентификује према отиску стопала, те да креира мапу на основу тога на који начин стопало врши притисак на подлогу. Тако корисник може да добије и препоруку за корективне вежбе, а на основу положаја стопала у тренутку када се спусти на отирач, те друге корисне информације које се тичу целокупног стања.

Отирач је још увек у првобитној фази развоја, а патент указује на то да би корисници на време могли да добијају информације о потенцијалним здравственим проблемима. Матео бележи све податке док корисник стоји на отирачу, а прилагођена апликација шаље обавештења када дође до неких значајних промена, попут већег губитка или повећања телесне тежине.


Извор: ПЦ прес