Глобалтелје домаћи мобилни оператер основан 2016. године са циљем да на српско тржиште донесе иновације у области телекомуникација. Од тада је тако и било. Први српски виртуелни оператер; прво виртуелна платна картица у сарадњи са Mastercard-ом и сада први eSIM у Србији!


Тако најмањи и најмлађи оператер на тржишту доноси брзину, флексибилност, иновацију, врхунску услугу, другачија, фер и слободнија правила. Последња у низу Глобалтел иновација сасвим сигурно ће променити игру у области телекомуникације јер уводи електронски или ембедовани СИМ (eSIM), мењајући на тај начин досадашњи неприкосновени симбол мобилне телефоније – СИМ картицу.


eSIM има исту функцију као стандардна СИМ картица, али корисник не ставља никакве физичке делове у телефон, већ eSIM преузима и покреће лако, преко QR кода.


Ова иновација отвара многе нове могућности – коначно у једном телефону корисници могу имати пословни и приватни број без мењања и убацивања физичких СИМ картица, што је до сада било незамисливо. Тако чак и корисници који користе на пример постпаид других оператера могу истовремено да пробају и феноменални Узбудљиви препаид који им омогућава да узму само минуте или само гигабајте или сами саставе пакет по својој мери комбинацијом та два и то за цео месец.


Током путовања ствари постају лакше и безбрижније уз eSIM и заиста повољне Роминг нет пакете из Глобалтел понуде. Са припејд ромингом важи правило - колико купиш, толико можеш да потрошиш, па нема непријатних изненађења.


Љубитељи iPhone модела који имају потребу за више бројева, до сада су морали да носе два телефона. Сада се коначно и то мења, јер новији модели подржавају eSIM технологију.


За крај, не заборавимо још једну важну димензију - eSIM представља још један корак у иницијативи за смањење употребе пластике. Иако СИМ картице нису масовни загађивач животне средине, Глобалтелподржава борбу за смањење количине поизведене пластике и њену употребу у свакодневном животу.


Глобалтел eSIM се може купити на сајту, затим у Глобалтелу на адреси Макензијева 24, или у било којој IStyleпродавници. Важно је напоменути да ову иновацију могу користити само мобилни уређаји који подржавају eSIM технологију. За све остале кориснике, ту је и даље феноменални Узбудљиви препаид и све остале услуге које важе и за класичне СИМ картице.


(PR)