Microsoft протеклих дана подешава свој нови лого и иконе за многе апликације оперативног система, а колико је до сада познато, више од стотину икона добиће нови дизајн.

Протеклих годину дана говори се о томе да произвођач софтвера планира ремонт икона, а нове Оффице иконе тек су почетак. Бројна редизајнирања део су великог напора за модернизацију Microsoftа у складу с принципом Fluenten Design Флуент Десигн.

"Са најновијим таласом редизајна икона, суочили смо се са два велика креативна изазова. Требали смо да креирамо иновације и промене уз то да одржимо присност према потрошачима. Такође смо морали да развијемо флексибилан и отворен систем дизајна како бисмо остали доследни Microsoftу", појаснио је Џон Фридман, корпоративни потпредседник дизајна и истраживања у Microsoft-у.

Већина измена на иконама нису превелике, али изгледају далеко доследније када десетине њих посматрате заједно, пише Верге. Чини се да је Microsoft усмерио део својих дизајнерских напора на решавање проблема са иконама Windowsа. Windows 10 има пуно недоследних икона које се појављују у поставкама и апликацијама, а неке старе иконе датирају десет година уназад.

Постојећи Windows лого, који се користи у Windows-у 8 и 10, једнобојне је плаве боје, док је нови лого израђен у више нијанси плаве боје при чему је свака четвртина познатог прозорчића обојена у другу нијансу плаве, преноси klix.ba. Microsoft ће изменити и друга подручја Windows-a, укључујући и начин на који можете брзо приступити поставкама или центру за обавештења. Microsoft ће наставити свој рад на редизајну икона и у 2020. години.

Претраживач Microsoft Edge већ има нову икону, док и сам Office има модернији лого. Још је мого тога што се треба уредити, кажу из Microsoft, а компанија би се могла посветити и ремонту мобилног дизајна.


Б92.нет