Гугл (google) ће додати неколико нових функција у Chrome како би вам сурфовање Интернетом учинио безбеднијим. За почетак, следећи пут када покушате да се пријавите на неку веб локацију, Chrome ће вас упозорити ако су ваше корисничко име и лозинка угрожени због повреде података.

Такође ће вам предложити да промените било коју лозинку коју сте раније користили, преноси Ендгадгет.

Како кажу у тој компанији, ова функција је нешто на чему Гугл ради већ неко време. Почело је са екстензијом у фебруару, а у октобру је функција уграђена директно у Гугл налоге.

Такође, Гугл додаје заштиту од крађе идентитета у реалном времену. Иако вас Chrome већ упозорава приликом преласка на веб локацију која би могла да вам украде податке, Гугл каже да ће ова нова функција упозоравати на потенцијалну претњу чак 30 посто прецизније.

Додатно, Chrome ће вам такође сигнализирати уколико покушате да унесете лозинку за Гугл налог на веб локације сумњиве због "phishing-а". Ова опција ће радити са свим лозинкама које сте сачували у Chrome-у.

И на крају, Гугл ће прилагодити Chrome и да вас упозори уколико чувате лозинку на дељеном рачунару или на другом профилу.


Б92.нет