Дојче Телеком стопира понуде за 5Г-чека став владе о Хуавеју

Танјуг

04. 12. 2019. у 19:33

Дојче Телеком стопира понуде за 5Г-чека став владе о Хуавеју

Depositphotos

Дојче Телеком је објавио данас да обуставља све понуде које се односе на развој 5Г мреже пошто чека да Немачка утврди став о потенцијалним безбедносним ризицима везаним за кинеског добављача опреме Хуавеј
Дојче Телеком је објавио данас да обуставља све понуде које се односе на развој 5Г мреже пошто чека да Немачка утврди став о потенцијалним безбедносним ризицима везаним за кинеског добављача опреме Хуавеј.

"У светлу нејасне политичке ситуације, у овом тренутку нећемо закључивати 5Г уговоре ни са једним добављачем. Тренутно обавештавамо све добављаче о томе", саопштио је Дојче Телеком, а преноси Ројтерс.

Ова телекомуникациона компанија је успоставила 5Г мрежу у неколико немачких градова, при чему је развој те мреже у Берлину заснован на пилот пројекту у сарадњи са Хуавејем. Планира да идуће године прошири мрежу на 20 немачких градова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Меркел: Немачка да утврдити безбедносне стандарде за 5Г

Посланици у парламенту из редова Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) канцеларке Ангеле Меркел су се, међутим, побунили против предложених прописа којима се не предвиђа увођење директне забране ни за једног добављача већ само провера њихове технологије и управљања свих тих компанија.

Они су на тај начин стали на страну САД-а који тврди да опрема тржишног лидера Хуавеја наводно "на мала врата" излаже мреже сајбер шпијунажи и да је на то законом обавезана према кинеској држави. Хуавеј те тврдње негира.

"Надамо се да ће се политичка ситуација по питању изграђе 5Г мреже у Немачкој разјаснити у најкраћем могућем року, како не бисмо заостајали", поручили су из Дојче Телекома.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Дачо

04.12.2019. 20:16

све су то лоше технологије,зато што та честица са неким информацијама иде и кроз зид а камоли кроз човјека,зар није тако

Naxis605

05.12.2019. 23:54

@Дачо - A kako su te čestice bile dobre kad su ih pravili ameri i njihovi satelitičići