Facebook ће омогућити селидбу фотографија на Google

Танјуг

03. 12. 2019. у 22:41

Facebook ће омогућити селидбу фотографија на Google

AP Photo/Ahn Young-joon

Пројекат би требао да олакша и миграцију података, дајући тако корисницима слободу у избору пружаоца услуга похране података
ЊУЈОРК - Корисници који на Фејсбуку имају драгоцене фотографије и желе да имају над њима потпуну контролу, моћи ће убудуће да их лако преселе на Google Photos, а касније и на друге клауд сервисе, преноси портал Seebiz.

Овај потез Фејсбука део је иницијативе Data Transfer Project у којој осим Зукербергове компаније учествују и Google, Apple, Microsoft и Twitter, а чији је заједнички циљ да се олакша корисницима контрола над подацима.

Пројекат би требао да олакша и миграцију података међу свим партнерима, дајући тако корисницима слободу у избору пружаоца услуга похране података.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - “Фабрика” ботова који пишу као људи у власништву Фејсбука

За почетак лако преношење слика с Фејсбука на Googleове услуге активирано је од ове недеље корисницима у Ирској, док ће остатак света исту могућност добити током следеће године.

У пројекат су уграђене све потребне сигурносне мере како би до података могли да дођу искључиво њихови власници, као и заштите од евентуалног губитка података.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације