Сингапур: Фејсбук да објави исправку вести о изборима

Танјуг

29. 11. 2019. у 23:46

Сингапур: Фејсбук да објави исправку вести о изборима

Depositphotos

Сингапур је Фејсбуку наредио да објави обавештење о исправци поста на тој друштевној мрежи, према свом новом закону о лажним вестима
Сингапур је Фејсбуку наредио да објави обавештење о исправци поста на тој друштевној мрежи, према свом новом закону о лажним вестима, након што је корисник одбио захтев владе да то учини.


Сингапурске власти су јуче наредиле блогеру Алексу Тану да исправи објаву на Фејсбук страници блога под називом Стејц Тајмс Рецензија, која је садржала оптужбе за лажирање избора, наводећи да су избори били лажни и срамотни, пренео је Ројтерс.


Алекс Тан, који не живи у Сингапуру и тврди да је аустралијски држављанин, написао је у следећем посту да неће учинито то што Сингапур захтева од њега.


Прочитајте још: ''Фејсбук'' уклонио лажне италијанске налоге уочи избора у ЕУ


Сингапурска Канцеларија која управља законом, познатом као Закон о заштити од лажних вести и манипулација на мрежи (ПОФМА), саопштила је да је наложила Фејсбуку да накнадно објави исправку, након што је Тан то одбио, додајући да је започела истрагу против њега.


Фејсбук је одбио да коментарише случај, а Танова објава је остала непромењена.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације