Motorola One серија се брзо пробила на тржишту захваљујући помало необичном приступу. Сваки од модела из ове серије одликује се неким несвакидашњим опцијама, па се тако и код модела Motorola One Zoom из самог имена може закључити да је главна предност овог телефона – камера са оптичким зумом. Наравно, ово није ни први, ни једини телефон са оптичким зумом, али Моторолина предност је што конкуренти коштају у просеку два то три пута више од One Zoom модела.

Прочитајте још: Xiaomi predstavio Mi CC9 Pro: Pet kamera, 108 megapiksela; Neviđene karakteristike za 360 evra (FOTO/ VIDEO)

Телефон поседује OLED екран дијагонале 6.4 инча, са резолуцијом 2340×1080 пиксела, који покрива 84% предње стране уређаја. Испод екрана је скривен и скенер отиска прста, а на горњој страни постоји мали „зуб“ на средини, на месту где се налази предња камера. Дисплеј је заштићен Panda King стаклом, који је јефтинији конкурент Gorilla Glass-у, што је један од компромиса како би се смањила цена. Интересантно је да су леђа телефона заштићена са Gorilla Glass 3 заштитом.

Када су камере у питању, овај модел поседује систем од чак четири камере на полеђини. Главна камера има резолуцију од 48 мегапиксела, са оптичком стабилизацијом. Ова резолуција је заснована на Sony IMX586 сензору, који комбинује четири пиксела у један (Quad Pixel технологија), чиме се добија ефективна резолуција од 12 MP, али и изванредно осветљење фотографија. У случају да одаберете да користите свих 48 милиона пиксела одвојено, добићете фотографије огромне величине, са огромним бројем детаља, али на уштрб осветљености сцене. Други сензор има резолуцију од 8 MP, али и 3x оптички зум. И ова камера је оптички стабилизована. Трећа камера доноси широкоугаона сочива (117 степени), као и резолуцију од 16 MP, док је четврта камера од 5 MP намењена за додавање дубине фотографијама.

Предња камера је 25 MP, такође користи Quad Pixel технологију, тако прави одличне селфи фотографије чак и у условима слабијег осветљења.

Као и за Motorola One Vision модел, и за овај телефон можемо да кажемо да даје одличне ноћне фотографије, јер је и ту имплементирана иста опција коју Motorola назива Night Vision. Пост продукција фотографије у овом моду ефикасно уклања колорни шум све до ISO 4000.

Интересантан детаљ је Motorola лого постављен испод камера, који има и улогу нотификације, јер светли када постоји нека непрочитана порука. То даје смисао опцији да се телефон постави на сто са екраном окренутим на доле.

Осмојезгарни Snapdragon 675 процесор остварио је солидних 173192 поена, што је више него добар резултат за ценовну класу којој овај телефон припада. Томе свакако доприноси и 4 GB RAM-а, док је за смештај података на располагању уграђених 128 GB,, уз могућност проширења путем MicroSD картица.

Уграђена батерија има капацитет 4.000 mAh, што обезбеђује два пуна дана аутономије. У пакету се добија и брзи пуњач који ће за само неколико минута пуњења донeти неколико додатних сати аутономије. Поменућемо да овај телефон, поред USB-C порта за пуњење, поседује и 3.5 мм излаз за слушалице, што се све ређе виђа код данашњих телефона.
Као закључак, можемо да кажемо да Motorola One Zoom, као уосталом и сви телефони из One серије, прецизно таргетира одређену циљну групу. Оваква стратегија се показала одличном, јер се фокусирањем на једну (или мали број ствари), смањује цена производа, али и оптимизују перформансе за тачно дефинисану групу корисника. У овом случају то су љубитељи фотографије, који желе нешто више од уобичајеног фотоапарата на телефонима. А диверсификацијом производње на више модела, таргетирају се различите групе корисника, којима су понуђени производи са врхунским перформансама на одабраном пољу, уз веома прихватљиву цену.

Спецификације:

Екран: 6.4“, (6.4“, (2340×1080) Max Vision OLED, однос страница 19:9

CPU: Qualcomm Snapdragon 675, осмојезгарни процесор
Меморија: 4 GB RAM, 128 GB сториџ

Камере Задње: 48 MP Quad Pixel (12 MP излазна резолуција), 8 MP телефото 3x зум, 16 MP ултраширока, 5 MP за ефекат дубине;
Предња: 25 MP, широкоугаона

Батерија 4.000 mAh

Оперативни систем Android 9 Pie

Боје Electric Grey, Cosmic Purple, Brushed Bronze

Диммензије: 75 x 158 x 8.8 мм

Маса: 190 г