Оптужбе против „Фејсбука“: Користио је личне податке корисника да би притискао конкуренте

NovostiOnline

петак, 08. 11. 2019. у 20:13

Оптужбе против „Фејсбука“: Користио је личне податке корисника да би притискао конкуренте

Фото Depositphotos

„Фејcбук“ је користио личне податке корисника друштвене мреже како би вршио притисак на конкуренте и помагао пријатељима
„Фејcбук“ је користио личне податке корисника друштвене мреже како би вршио притисак на конкуренте и помагао пријатељима, наводи америчка телевизија Ен-Би-Си, позивајући се на документа у које је имао увид.

Фејсбук користи личне податке корисника у своје сврхе

Ради се о око седам хиљада страница, од којих су четири хиљаде биле приватне поруке корисника „Фејсбука“, белешке, презентације и табеле. Злоупотреба је, махом, вршена у периоду од 2011. до 2015. године, а како се наводи, око 1.200 тих страница имало је ознаку „строго поверљиво“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Fejsbuk kažnjen s pola miliona funti, gigant odustao od žalbe, ali jednu stvar nije hteo da uradi

„Фејсбук“ је у неким случајевима „награђивао“ партнере и омогућавао им да улазе у личне податке корисника „Фејсбука“. То је, на пример, омогућено „Амазону“, јер је трошио новац на рекламу на „Фејсбуку“. У другом случају, друштвена мрежа је онемогућила апликацији за размену порука — MessageMe да приступа подацима, јер је пребрзо постала популарна и могла би да постане директан конкурент „Фејсбуку“.


rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Bcb

08.11.2019. 22:08

bolje da niste dirali aplikaciju.Imam spor internet i dugo treba da ucita.Ranije nije bilo problema.