Google се удружује са безбедносним компанијама у борби против малициозних апликација

Новости Онлине

петак, 08. 11. 2019. у 23:07

Google се удружује са безбедносним компанијама у борби против малициозних апликација

Free image Pixabay

Ново партнерство је добило име App Defense Alliance
GOOGLE је најавио сарадњу са три безбедносне компаније које би требало да помогну да се малициозне апликације идентификују пре него што стигну до Play Store-а, те Андроид корисника којима могу да нанесу велике штете.

Ново партнерство је добило име App Defense Alliance, а требало би да заштити преко 2,5 милијарди уређаја који функционишу уз помоћ Андроид оперативног система. Велики број мета платформу чини примамљивом за нападаче, који покушавају да апликације са сакривеним малвером или тајним кодом прогурају до што већег броја корисника.

Тако ни Play Story није остао изван ових малициозних радњи, па је Google у протеклих годину дана био принуђен да се обрачуна са бројним девелоперима који су своје преваре успели да дистрибуирају у онлине продавницу. Компаније ESET, Lookout и Zimperium би томе требало да стану на пут, будући да је замишљено да безбедносне проблеме решавају пре него што проблематичне апликације стигну на велики број уређаја.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА: Гугл почиње да мирише уместо вас

Google већ има Google Play Protect – сервис за заштиту од малвера, који дневно скенира на милионе апликација у потрази за сумњивим понудама у оквиру Google Play продавнице. Претпоставља се да компанија већ успева да улови злонамерне девелопере, али је проблем изгледа толико велики да захтева и помоћ са стране.


Аутор: ПЦ прес

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације