Алибаба Група спречава 300 милиона покушаја хаковања дневно

Танјуг

16. 10. 2019. у 23:20

Алибаба Група спречава 300 милиона покушаја хаковања дневно
Кинески технолошки гигант Алибаба Група на мети је око 300 милиона покушаја сајбер напада дневно, изјавио је оснивач и бивши извршни директор групе, ДЖек Ма
Кинески технолошки гигант Алибаба Група на мети је око 300 милиона покушаја сајбер напада дневно, изјавио је оснивач и бивши извршни директор групе, ДЖек Ма.


Ма је рекао да је "поносан" што упркос најезди покушаја злоупотреба, Алипеј - огранак те групе за електронска плаћања, који има близу милијарду корисника и обрађује трансакције у вредности од 50 милијарди долара дневно - још увек није изгубио "ни цент" због хакера, преноси америчка тв мрежа ЦНБЦ.


"У Алибаба Групи имамо преко 300 милиона покушаја хаковања дневно. Сваки дан. Али то решавамо, без икаквог проблема“, рекао је Ма на "Форбсовој" глобалној конференцији генералних директора у Сингапуру.


Ма је успешно спречавање сајбер напада приписао напредним технолошким могућностима компаније, употребивши скраћеницу АИ (вештачка интелигенција) као синоним за "Алибаба Интелигенцију", и оценио да су машине супериорније над људима у коришћењу логике за спречавање злонамерног понашања на мрежи.


"Машину учимо о свим начинима на које људи варају. Машина памти више милиона начина варања, па када почнемо с варањем, она већ зна да варате. Тако штитимо сву технологију", објаснио је он.


ПРОЧИТАЈТЕ И: PAŽNjA: Otkriveno 15 zaraženih aplikacija u Google play Store


Да би се достигао такав степен прецизности, Ма напомиње да компанија мора да прикупи огромну количину података о клијентима. Тврди да то омогућава Алибаби да развије сигурносне мере за детектовање лоших људских поступака.


"Дајте моје податке машини. Верујем више машини него људима. Кад дам своје податке људима, бринем због тога. Људи кажу ''еј, ово је ДЖек Ма, хоћу да знам све о њему''. Машину није брига да ли сте ДЖек Ма или ДЖек Ли. Машина води рачуна само о томе да ли радите добре или лоше ствари", закључио је он.


Ма се прошлог месеца повукао из Алибабе, након 20 година од оснивања компаније. На конференцији у Сингапуру, додељена му је награда за животно дело "Малколм С Форбс" за "изванредан" допринос предузетништву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације