Windows10 је већ неко време најпопуларнији десктоп оперативни систем, а недавно је објављено да је достигао 900 милиона инсталација. С друге стране, Windows 7 је и даље највећа бољка за Мicrosoft.


Не само што Windows 7 представља други најпопуларнији ПЦ оперативни систем, већ му се и приближава датум престанка подршке, што Мицрософт приморава да прибегава убеђивању корисника да пређу на новију верзију Wиндоwса. Корисницима је сада остало 99 дана да инсталирају Windows 8.1 или Windows 10 (или да пређу на неку другу платформу).


Microsoft-ова препоручена опција је, наравно, Windows10. Међутим, мигрирање корисника са Windows 7 на Wиндоwс 10 је много тежи посао него што је то својевремено био прелазак са Wиндоwс XП уређаја на подржану верзију платформе. Разлог овога је статус који Windows 7 има.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Wиндоwс 7 је и даље најпопуларнији оперативни систем


Windows7 је често описује као последњи оперативни систем који нуди традиционално Windows искуство, без продавнице и осталих модерних детаља. Корисници који желе једноставан и калсичан Wиндоwс осећај немају проблем да остану на Wиндоwс-у 7 чак и када престане подршка за ОС.


Microsoft-усе ово свакако не свиђа, а компанија заједно са сигурносним експертима истиче да ће они чији системи остану на Wиндоwс-у 7 бити подложни нападима због багова и немогућности инсталирања закрпа.

(b92.net)