Хуавеј нуди свој 5Г на продају западним фирмама

Танјуг

13. 09. 2019. у 22:43

Хуавеј нуди свој 5Г на продају западним фирмама

Фото Танјуг / АП

Извршни директор "Хаувеја" Рен Женгфеи предложио је продају 5Г система те кинске компаније западним фирмама како би се позабавиле забринутошћу САД и других земаља у вези са технологијом "Хуавеја"

Извршни директор "Хаувеја" Рен Женгфеи предложио је продају 5Г система те кинске компаније западним фирмама како би се позабавиле забринутошћу САД и других земаља у вези са технологијом "Хуавеја".

Рен је рекао да би купац имао слободу да "промени и код софтвера".

Тиме би било омогућено решавање било каквих мана или сакривених опција без уплитања "Хуавеја", рекао је Рен у интервјуу за "Економист" и "Њујорк тајмс".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - TRGOVINSKI RAT SAD I KINE: Američko ministarstvo odložilo zabranu Huaveju na kupovine u SAD za još 90 dana

Сједињене Државе и Аустралија су раније забраниле својим компанијама да користе опрему "Хуавеја", а Велика Британија још увек одлучује о томе, подсећа Би-би-си.

Из "Хуавеја" су упорно одбацивали тврдње да би њихова 5Г технологија омогуцила кинеској влади да шпијунира или поремети телекомуникацијске системе других земаља.

Понуда би, како је рекао Рен, укључила постојеће 5Г патенте, лиценце, кодове и техничке скице и знање о производњи, пише ББЦ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Novi „Huavejov“ manevar, stiže 6G mreža

"Хуавеј" је отворен за дељење наше 5Г технологије и технике са америчким компанијама како би они могли да изграде сопствену 5Г индустрију", рекао је Рен.

Портпаролка "Хуавеја" потврдила је тацност ових навода, истичући да је реч о искреној понуди те да они представљају "искрену понуду", пише Би-би-си.

Једна од последица забрана које су наметнуте овој кинеској компанији у САД јесте то што је "Хуавеј" приморан да касније овог месеца стави у продају нову генерацију својих Андроид телефона, али без услуга Гугл апликација као што су "YouTube" и "Play Store", преноси Радио слободна Европа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације