Епл је представио данас свој нови паметни телефон ајфон 11, опремљен дуплом камером, великом и супер великом, и новим чипом, на великом годишњем сајму у седишту те компаније у Купертину у Калифорнији.

"Нови ајфони су пуни нових функција и њихов нови дизајн је невероватан", рекао је генерални директор групе Тим Кук.

Нови чип А13 бајоник, треба да пружи техничку предност Еплу у односу на његове конкуренте у тренутку када ајфон губи удео у светском тржишту паметних телефона где се успорава продаја. Основни модел новог ајфона ће коштати 699 долара.

Прочитајте још - Епл први пут уживо на Јутјубу представља нови ајфон 11

Компанија је данас отворила свој велики годишњи сајам лансирањем платформе видео игрица на претплату, Епл Аркејд (Apple Arcade) која треба да почне 19. септембра и биће директно интегрисана у Еп стор, продавницу апликација онлајн.

"Епл Аркејд је једино место где имате приступ за више од 100 ексклузивних и револуционарних игара осмишљених за ајфон, ајпед, Мак и Епл ТВ", рекла је Ен Таи, задужена за маркетинг у Еп стору.Платформа ће бити расположива у више од 150 земаља, за 4,99 долара месечно.

Компанија је објавила да покреће платформу за видео стриминг, конкуренцију Нетфликсу, од 1. новембра по цени од 4,99 долара месечно.

Епл који ће имати ограничену понуду оригиналних производа на свом видео стримингу успео је да лансира своју платформу готово 15 дана пре другог великог ривала Нетфликса, Дизнија плус."Епл ТВ Плус" биће доступан у стотинак земаља од 1. новембра, а додаваће нове оригиналне продукције сваког месеца, обећао је генерални директор Кук.

Са ценом испод пет долара Епл је за два долара јефтинији од претплате за Дизни плус, и скоро упола јефтинији од основне претплате Нетфликса у Америци.