Компанија Епл негирала је данас највећи део оптужби изнетих у извештају непрофитне организације Чајна лејбор воч (CLW), а у вези с тим да је, заједно са својим производним партнером Фоксконом, прекршила кинески закон о раду.

Наиме, та организација за заштиту права радника, са седиштем у Њујорку, у извештају тврди да је више од половине ангажованих радника током августа у највећој фабрици за производњу "ајфона" у кинеском граду Џенгџоу, било запослено по основу уговора о привременим пословима или преко агенција за запошљавање, чиме су били обухваћени и студенти стажисти, преноси ЦНБЦ.

Кинески закон о раду не дозвољава да број запослених по основу уговора о привременим пословима прелази 10 одсто целокупне радне снаге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Epl preuzeo startap firmu Tueo Health

У септембру су се многи од тих ученика вратили у школу, што је довело до смањења броја привремених радника, али је њихов број и даље већи од онога што прописује кинески закон”, саопштила је та организација.

Из Епла, међутим, поручују да су размотрили наводе CLW-а и да је већина тврдњи нетачна, али су, ипак, потврдили да проценат привремено запослених превазилази стандарде компаније.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ANALITIČARI UPOZORAVAJU: Epl bi mogao biti veća žrtva od Huaveja

"Радимо са Фоксконом на решавању тог питања. Потврдили смо да су свим радницима исплаћене одговарајуће компензације, укључујући надокнаде за прековремени рад и бонуси. Целокупан прековремени рад је добровољан и нема доказа о присилном раду", наводи се у саопштењу Епла.


Depositphotos

У извештају CLW-а је, такође, објављено да Еплови радници зарађују основну плату од 2. 100 јуана (295 долара), што је "недовољно за живот породице која живи у граду Џенгџоу”.