Twitter тестира филтер за увредљиве поруке

Новости онлине

недеља, 18. 08. 2019. у 23:33

Twitter тестира филтер за увредљиве поруке

Илустрација / Depositphotos

Тако ће поруке које садрже сумњиве речи бити слате у секцију “additional messages,” а корисници ће моћи да бирају да ли уопште желе да их читају
TWITTER надгледање директних порука помера корак даље, те планира филтрирање оних порука које су потенцијално увредљиве.

Тако ће поруке које садрже сумњиве речи бити слате у секцију “additional messages,” а корисници ће моћи да бирају да ли уопште желе да их читају. Платформа је раније већ почела да обележава увредљиве твитове који захтевају проверу људских радника, али алгоритми често обележавају погрешне постове, те пропуштају оне који су заиста увредљиви.

Велики број увреда стиже и преко директних порука, и то од непознатих корисника које они који примају поруке уопште и не прате. Рањиве групе су најчешће мете онлине насилника, а поруке које стижу од непознатих твитераша се, као и на другим мрежама, чувају у фолдеру “message requests.”

Нова опција ће кориснике штитити од оних порука које буду садржале увреде. Они ће моћи да их виде само ако буду искључили филтер. Поруке које буду означене ће уместо почетка имати обавештење да се ради о потенцијално увредљивом садржају, па ће корисник моћи да бира да ли поруку жели да види или да је обрише.


Аутор: ПЦ Прес

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације