Гугл уводи велику промену за власнике андроид уређаја у Европи

Танјуг

петак, 02. 08. 2019. у 15:05

Гугл уводи велику промену за власнике андроид уређаја у Европи

Илустрација / Depositphotos

Најновији потез је део Гуглових настојања да ублажи забринутост европских антимонополских регулатора и избегне нове казне
Компанија Гугл ће корисницима андроид уређаја у Европи омогућити избор подразумеваног претраживача између четири опције, међу којима је и Гуглов претраживач, саопштила је та компанија.

Најновији потез је део Гуглових настојања да ублажи забринутост европских антимонополских регулатора и избегне нове казне.

Нови андроид паметни телефони и таблети који буду испоручени у Европској економској области (ЕЕА) имаће од почетка 2020. године "екран избора" на којем ће се појавити четири претраживача од којих ће корисник моћи да изабере подразмевани претраживач, наводи се у саопштењу компаније Гугл, а преноси агенција Ројтерс.

Провајдерима претраживача биће омогућено надметање на тендерима да добију место на екранима корисника како би постали подразумевани претраживач на почетном екрану андроид уређаја, заједно са Гугловим "Цхроме" претраживачем.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Уколико обришете "FaceApp", не значи да сте заштитили своје личне податке

Тендери ће се одржавати у свакој земљи ЕЕА, а три понуђача са најбољом понудом за одређену земљу појавиће се на "екрану избора“, наводи се у саопштењу америчке технолошке компаније.

Гуглов потез уследио је након прошлогодишње одлуке Европске комисије да казни технолошког гиганта са 4,34 милијарде евра због блокирања ривала на андроид мобилном оперативном систему.

ЕК је саопштила тада да је Гугл имао неправедну предност захваљујући унапред инсталираном претраживачу "Хром" и Гугловим апликацијама за претрагу на андроид паметним телефонима и преносним рачунарима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Neko Iz Gomile

02.08.2019. 17:26

Koje ceđenje suve drenovine... Nadmetaće se na tenderu i ko da više Google-u biće na spisku.