Мајкрософт даје милијарду долара да би са Илоном Маском развијао вештачку интелигенцију

Танјуг

понедељак, 22. 07. 2019. у 20:13

Мајкрософт даје милијарду долара да би са Илоном Маском развијао вештачку интелигенцију

AP Photo

Развијају технологију вештачке интелигенције која може да решава комплексније задатке
Амерички техолошки див Мајкрософт уложиће једну милијарду долара у компанију OpenAI у власништву Илона Маска, ради развоја технологија вештачке интелигенције које могу да решавају комплексније задатке, објавиле су данас две компаније.

Кроз партнерство, компаније ће развити нове суперкомпјутерске технологије на Мајкрософтовој платформи Азуре АИ, а Мајкрософт ће постати OpenAI-ов ексклузивни провајдер клауд услуга, преноси америчка мрежа Си-Ен-Би-Си позивајући се на саопштење две компаније.

"Модерни системи вештачке интелигенције добро функционишу када је у питању специфичан проблем за који су прошли обуку, али за добијање система вештачке интелигенције који ће помоћи у решавању неких од најтежих проблема са којима се данас суочава свет, биће потребна генерализација и дубоко овладавање вишеструким АИ технологијама", наводи се у саоопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -МАСКОВ ЕПОХАЛНИ ИЗУМ: Мислима ћемо контролисaти компјутере

"Визија OpenAI-а и Мајкрософта је да вештачка интелигенција сарађује са људима како би помогла у решавању мултидисциплинарних проблема, укључујући глобалне изазове као што су климатске промене, персонализована здравствена заштита и образовање", закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације