Холандија пооштрава проверу добављача 5Г опреме

Танјуг

понедељак, 01. 07. 2019. у 19:13

Холандија пооштрава проверу добављача 5Г опреме

Depositphotos

Холандска влада ће приморати телекомуникационе компаније да детаљније проверавају своје добављаче опреме за покретање 5Г мобилне мреже
Холандска влада ће приморати телекомуникационе компаније да детаљније проверавају своје добављаче опреме за покретање 5Г мобилне мреже, али не помиње да ће због бојазни од шпијунирања забранити Хуавеј или било ког другог добављача.

Холандски министар правде Ферд Граперхаус навео је у писму парламенту да радна група, која је формирана да истражи претње од шпијунирања путем 5Г мреже, закључила да је поменута мера "довољан одговор на ту претњу", преноси Ројтерс.

Иако је холандска обавештајна агенција АИВД ове године издала неколико упозорења о кинеском и руском шпијунирању, главно државно саветодавно тело је прошле седмице саопштило да би Холанђани требало да следе пример Британије и Немачке и да не искључују Хуавеј.

Прочитајте још - ШТА ДОНОСИ 5Г МРЕЖА: Ауто без возача, а фрижидер сам поручује храну

Граперхаус је навео да је радна група извршила процену ризика код три велика телекомуникациона провајдера - "KPN", "T-mobile" и "VodafoneZiggo" - и додао да ће холандске телекомуникационе компаније од сада имати "екстра високе стандарде" за добављаче опреме.

Граперхаус је наложио истрагу прошле седмице када је телекомуникациона компанија КПН претрпела колапс мреже у целој земљи, због којег бројеви хитних служби нису били у функцији скоро четири сата, напомиње Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)