„Фејсбук“ жели по сваку цену да интегрише „Вотсап“ у свој систем за монетизацију и “крос промоцију“, па је управо додао опцију за дељење „Вотсап“ статуса на „Фејсбук“ профил корисника Опција коју, судећи по коментарима „Вотсап“ корисника на интернету, нико нити је тражио нити је желео.

Корисници, иако не морају да деле своје „Вотсап“ статусе на „Фејсбук“, ако тако не одаберу, осећају да их „Фејсбук“ притиска и на различите начине подсећа како би требало да своје „Вотсап“ садржаје деле и изван апликације. „Фејсбук“ је чак реаговао на овакве поруке, којих на ,,Твитер'', „Фејсбук“, ,,Редит'' и другим мрежама има све више, рекавши да је ово само тест и да ће као опција заживети тек након исцрпног тестирања.

Прочитајте још - „Фејсбук“ променио услове коришћења

Знамо да кад „Фејсбук“ овако јавно нешто тестира то углавном на овај или онај начин заврши у опцијама апликације, па ће тако бити вероватно и са „Вотсап“ дељењем статуса на „Фејсбук“. Ви само игноришите и ту опцију, као и многе друге, које „Фејсбук“ “форсира“ у тој апликацији за дописивање, ако тако желите…

(Мондо)